Goodion Oat Bites -kauraherkku muuttaa maailmaa!

Ruohonjuuren herkkuhyllyihin pelmahti juuri uusi tulokas: Goodio Oat Bites! Kyseessä on  huisin herkullinen, rapsakan rouheinen, suklaapäällysteinen kaurasnack, jonka raaka-ainelista on simppeliydessään nerokas!
Goodio Oat Bites ruohonjuuri

Vegaaniset, gluteenittomat ja luomulaatuiset Goodio Oat Bites -puhtipalaset sisältävät kaakaopapua, kaakaovoita, gluteenittomia kaurahiutaleita ja kookospalmusokeria - ei mitään muuta! Goodio Oat Bites  on hyvän omantunnon nautinto, jossa on 58% vähemmän sokeria kuin maitosuklaassa ja 9% proteiinia! Puhtipalaset sisältävät jykevät 60 % suomalaista, gluteenitonta kauraa!

Uutuustuotteen valmistaja Goodio ei ole mikään eilisen teeren poika sekään! Vastuullisuudestaan kahmalokaupalla kuuluisuutta keränneet Goodion missiona on kiihdyttää positiivista muutosta maailman parhaalla suklaalla.  Ruohonjuuren haastateltavana tässä jutussa on Jussi Salonen Goodiolta. 

Miten maailman muuttaminen edistyy - mitä Goodiolle kuuluu siis juuri nyt?

- Goodiolle kuuluu erinomaista. Tärkein projektimme eli läpinäkyvvys etenee mukavasti. Vuoden alussa lähti liikkeelle tutkimusprojekti Aalto-yliopiston ja MIT:n kanssa, missä luodaan pohjia Goodion läpinäkyvyysmallille. Tämän ja seuraavan vuoden aikana pääsemmekin testaamaan mallia ympäri maailmaa ja luomaan täysin uudenlaisen ratkaisun läpinäkyvyyden varmistamiseksi, Salonen kertooi. 

- Läpinäkyvyyden lisäksi uusia tuotteita on tietysti tuloillaan. Keskitymme jatkossa enenevässä määrin erilaisiin sesonkituotteisiin, koska niitä on meiltä toivottu pitkään. Emmeköhän keksi vielä suklaan ja kauran yhdistelmästä jotain vallankumouksellista. Tai miksi ei jotain täysin suklaan ulkopuoleltakin, Goodiolta kerrotaan salamyhkäisyyttäkin tavoitellen.

Goodion visiona on keskittyä radikaaliin läpinäkyvyyteen

 - Suklaateollisuus on murroksen tarpeessa. Tarvittava muutos vaatii lähtökohtaisesti uudenlaista ajattelua. Tämän ytimessä on radikaali läpinäkyvyys ja yhtenäiset määritelmät vastuullisuusperiaatteisiin. Radikaali läpinäkyvyys on edellytys, jotta voidaan todentaa vastuullisuusperiaatteiden toteutuminen, Goodion Salonen pohjustaa.

- Visiomme mukaan keskitytään logistisen ketjun täydelliseen läpinäkyvyyteen, jolloin tuottajat sekä alkuperät tiedossa ja näkyvillä. Tämän lisäksi keskeistä on luonnonmukaisuus, eli ei kemiallista lannoittamista tai avohakkuita ja voimakasta kastelua. Samanaikaisesti on tärkeää huolehtia viljelijöiden taloudellisesta toimeentulosta (vrt. Living Income Index) sekä varmistaa hyvät työolosuhteet; terveydenhuolto, koulutus, kehittymis- ja vaikutusmahdollisuudet. Liiketoiminnan tulee olla kannattavaa tuottajille sekä lisätä heidän ymmärrystä hinnoittelusta ja kustannuksista. Toimijoiden tulisi myös sitoutua tekemään avointa ja rehellistä markkinointiviestintää sekä jakamaan tietoa tasa-arvoisesti. Kokonaisuudessa kulutuksen kohtuullistaminen ja laatuun keskittyminen määrän sijaan ovat avainasemassa kuluttajien näkökulmasta, Salonen linjaa.

Miksi yhdistää kaura ja suklaa?

- Kotimainen ja gluteeniton luomukauramme on peräisin Helsingin Myllyltä. Kaura valikoitui kumppaniksi pehmeän makunsa, mahtavan ravintosisältönsä, kotimaisuuden ja ekologisuuden takia. Kaura maistuu hyvälle ja tekee hyvää, joten mikä olisikaan parempi valinta yhdistää herkullisen suklaan kanssa, Salonen perustelee.  

Mikä on mielestänne mullistavinta Goodion upouusissa Oat Bites-herkkupaloissa? 

- Kaura! Oat bites tuo herkullisen uuden puolen esiin raaka-aineesta, joka on tuttu jokaiselle suomalaiselle. Oat Bitesien kaurapitoisuus on yli 50 %. Tuotteessa  yhdistyy pehmeä paahdettu puffattu kaura ja ihana täyteläinen kaurasuklaa sekä ripaus merisuolaa kruunaamassa maun. Oat Bitesit ovat gluteenittomia ja vegaanisia luomuherkkupaloja, joissa kuidun ja proteiinin määrä on kohdallaan. Niistä on siis hyvin moneksi ja monelle. Oat Bitesin voi napata arjen kiireessä, kun kaipaa lisäenergiaa tai, kun haluaa rentoutua ja herkutella hyvällä omatunnolla.