Frantsilan Jupiter Cormier saa hyvää oloa aamuisista teknotansseista

Frantsilan luomuyrttitilalla kasvanut perheyrityksen hallituksen puheenjohtaja Jupiter Cormier saa hyvää oloa aamuisista teknotansseista. Lapsilleen hän opettaa hengähtämistä luonnossa.
Frantsilan Jupiter Cormier saa hyvää oloa aamuisista teknotansseista

Mikä on ihanin muistosi perheyrityksestä?

Kasvihuonevesisodat lapsena veljeni Valon kanssa. Juoksimme kuuman kasvihuoneen yrttien tuoksuissa kuin villissä viidakossa ja kastelimme toisiamme puutarhaletkuilla. Muistan myös, miten lapsena kirjoittelin tuotteidemme etiketteihin salaviestejä pienin kirjaimin. 

 

Miltä tuntuu työskennellä naisvaltaisella kauneus- ja hyvinvointialalla?

Vaikuttaa siltä, että naisia kiinnostavat vähän enemmän luonnonkosmetiikka ja hyvinvointiin liittyvät kurssit, mutta Frantsilalla ajattelemme, että valmistamme ennen kaikkea ihonhoitotuotteita. Meillä on opetettu myös fytoterapiaa eli kasvilääkintää jo 40 vuotta. Olen kasvanut tilallamme Hämeenkyrössä ja tavannut Frantsilan Hyvän olon keskuksessa erilaisia ihmisiä koko elämäni ajan. Ei minulle ole väliä, työskentelenkö naisten vai miesten kanssa. 

 

Mitä tekisit, jos et työskentelisi perheyrityksessä?

Kaksikymppisenä opiskelin Lontoossa kansainvälistä politiikkaa. Ajattelin meneväni töihin ajatushautomoon tai kansainväliseen järjestöön, joka muuttaa maailmaa paremmaksi. Ymmärsin kuitenkin, että tarvitsemme paikallistason ratkaisuja. Frantsilalla voin vaikuttaa siihen, miten ihmiset toimivat osana luontoa ja luovat kukoistusta.

Jupiter Cormier Frantsila

"Innostun olemassa olevien käytäntöjen ja normien haastamisesta", Jupiter kertoo.

Mistä kosmetiikkailmiöstä innostuit viimeksi?

Siitä, että halu ymmärtää kosmetiikan tuotantoketjuja on nousussa. Ihmisiä kiinnostaa yhä enemmän, mistä raaka-­aineet tulevat ja miten ne on viljelty. On hienoa, että yhä useampi tietää, että Frantsilan edistämällä uudistavalla luomuviljelyllä voidaan sitoa hiilidioksidia maaperään ja parantaa maaperän elinvoimaisuutta. Se lisää kasvien ravintorikkautta ja tuotteiden tehoa. 

 

Mikä on Frantsilan mullistavin tuote?

Valikoimassamme on 140 tuotetta, mutta olemme saaneet eniten hyvää palautetta salvoistamme. Mullistavin näistä on ensimmäinen ihonhoitotuotteemme, 11 yrtin salva, joka sisältää yhtätoista ihoa hoitavaa luomuyrttiä ja mehiläisvahaa. Salva tuo moniin iho-ongelmiin helpotusta, ja se on saanut vuosien aikana lempinimen ihmesalva. 

 

Mitä sinulle tarkoittaa hyvä elämä?

Sitä, että hyväksyy itsensä, rakastaa itseään ja tekee hyviä asioita näistä lähtökohdista eikä huonouden tunteesta. Ja sitä, että ottaa vastuun omasta elämästään ja onnellisuudestaan. Myös tasapaino työn, perheen ja ystävien kanssa on tärkeää. Nautin illallisista perheen kanssa, kun syömme elinvoimaista ruokaa ja ihmettelemme vaimoni kanssa pienten ihmisten suuria ajatuksia. 

 

Yllättävä hyvän olon vinkkisi?

Aamuiset teknotanssit! Lisäksi yritän olla mahdollisimman paljon paikoissa, joissa pystyn syömään lähiluonnon antimia. Olen tehnyt sitä koko lapsuuteni, ja haluan siirtää opit omille 9- ja 11-vuotiailleni. Kehotan keräämään syötäviä villikasveja. Samalla voi oppia kasvien parantavasta vaikutuksesta. Kasvit ovat muun muassa ravintoa ja lääkettä. 

 

Minkä asian haluat opettaa lapsillesi?

Sen, että heitä rakastetaan ja että he ovat hyviä sellaisenaan. Haluan opettaa myös pysähtymistä luonnon kauneuden ja hiljaisuuden äärelle. Kävelemme ja pyöräilemme, vaikka luontoon lähteminen tuntuu lapsista joskus tylsältä. Erityisen kauniissa paikoissa pyydän lapsiani pysähtymään ja hengittelemään kymmenen kertaa syvään.

Miten rentoudut vapaa-ajalla?

Teen pronssipatsaita. Innostuin siitä, kun sain puolisoltani Annalta lahjaksi pronssiveistostyöpajan. Kävelen myös metsässä ja joogaan toisinaan. Saunon ja uin meressä, järvessä tai kylmävesialtaassa. Tärisyttelen kehoa TRE-tekniikalla (Trauma Releasing Excercise), joka vapauttaa kehosta stressiä. Joskus käytän punavaloa, joka lisää solujen energiantuotantoa. Sen äärellä rentoutuu.

 

Mikä saa sinut innostumaan? 

Maailman ihmeellisyys ja käsillä tekeminen. Innostun olemassa olevien käytäntöjen ja normien haastamisesta. Vanhempani tekivät niin perustaessaan Frantsilan luomuyrttitilan Hämeenkyröön vuonna 1981 tavoitteenaan edistää luonnonmukaisuutta ja kasvien monipuolista käyttöä.

 

Jupiterin suosikit: arjen kukkavoiteet ja voimasalvat

Solgar Korean Ginseng Frantsila Kehäkukkavoide Puhdistamo Premium Viherjauhe Kid's Multi Frank Fruities Frantsila Tiikerin Voimasalva
Solgar
Korean ginseng
Frantsila
Kehäkukkavoide
Puhdistamo
Premium Viherjauhe
Frank Fruities
Kids-vitamiinikarkit
Frantsila
Tiikerin Voimasalva, 19 g

 

Solgarin Korean Gingseng -yrttivalmisteesta saan lisävoimaa arkeen.

Frantsilan Kehäkukkavoide on monipuolinen hoitovoide, joka sisältää karotenoideja sekä muita fytokemikaaleja. Kevyt voide on erityisen hyvä auringossa oleilun jälkeen, sillä se kosteuttaa ja uudistaa ihoa. En pala helposti, mutta kerran kun paloin, voide auttoi tosi paljon.

Puhdistamon Premium Viherjauhe (+ maitohappobakteeri) virkistää paremmin kuin kahvi ja sopii täydellisesti varsinkin iltapäiväväsymykseen. Sekoitan jauhetta 1–2 teelusikallista vesilasiin.

Frank Fruities Kids -vitamiinikarkit ovat luonnollisia monivitamiineja lapsille, ja ne menevät kurkusta alas helposti.

Frantsilan Tiikerin voimasalva on hyvä voide kipeille lihaksille ja nivelille. Lisäksi hieron voidetta jalkapohjiin, korviin ja keuhkojen päälle silloin, kun tuntuu, että pöpö on iskemässä.

 

Teksti: Linnea Manner
Kuvat: Nina Karlsson