Fermentoidut Cultur-tuotteet ovat hapatettujen herkkujen helmiä

Fermentointi on ollut trendinä niin huippuravintoloissa kuin terveystietoisten ihmisten keittiöissä jo pitkään. Huolella hapatettujen, innovatiivisten Cultur-tuotteiden ideana onkin tuoda helposti tarjolle ravintolatasoista, funktionaalista ja hyvänmakuista ruokaa.
Fermentoidut Cultur-tuotteet ovat hapatettujen herkkujen helmiä

Hapatettuja ruokia suositaan varsin pätevin perustein niin kulinarismin kuin terveystietoisuudenkin hengessä. Ei olekaan ihme, että moni Ruohonjuurenkin työntekijä ja asiakas oli innosta suunnillaan huomattuaan Cultur-tuotteiden rynnineen kauppojemme kylmäkaappeja komistamaan.

- Hyödynnämme perinteisiä menetelmiä tuomalla niihin uutta ja modernia lähestymistapaa sekä aitoja makuja. Koska Suomen luonnon tarjoamia mahdollisuuksia ei mielestämme ole vielä tarpeeksi hyödynnetty, käytämme Cultur-tuotteissa paljon kotimaisia raaka-aineita, kuten luonnonkasveja, sieniä ja marjoja. Otamme vahvasti mukaan myös ruoan kestävän kehityksen ajatuksen käyttämällä vain eettisesti tuotettuja raaka-aineita, Mikko Culturilta kertoo.

Cultur-tuotteet saivat alkunsa oikeastaan ihan sattumalta - kuten moni muukin hyvä asia tuppaa alkamaan. Huippukokkina tunnetulla Jouni Toivasella oli idea kaikkia tarpeellisia ravintoaineita sisältävästä Superpestosta, johon hän etsi raaka-aineeksi sirkkoja, jotka sisältävät B12-vitamiinia. Jouni otti yhteyttä hyönteisruuan pioneerina tunnettuun Anttiin ja he tapasivat. Tämän seurauksena “kaikki loksahti kohdilleen” ja matka kohti huippulaatuisia hapatteita alkoi.

 Ruohonjuuri blogi Cultur

Vaikka kokkaustaitojensa lisäksi innovatiivisuudestaankin tunnetulla Jounilla on jo aikamoinen lista tuoteideoita takataskussa, päättivät hapatusekspertit aloittaa homman kimcheillä.

- Kimchi on jo tuttu kuluttajille ja päätimme aloittaa sillä. Halusimme kuitenkin tuoda kenttään heti myös jotain uutta tekemällä peruskimchin rinnalle Nordic- ja Wild- versiot. Koska Jounilla on 25-vuotinen ravintola-alan kokemus ja 15 vuoden kokemus villikasvien saralta, haluttiin tuotteisiin yhdistää myös näitä. Meille on tärkeää, että kaikki Cultur-tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja kaikin puolin kuluttajaystävällisiä. Tätä tukee esimerkkireseptiikkamme ja opastus tuotteiden käyttöön, Mikko pohjustaa.

Kimchien lisäksi Ruohonjuuren hyllyjä komistavat jo tässä vaiheessa kaksi erilaista pestoa ja pikkelöity kurtturuusu. Sarjassa on kehitetty myös kotimainen gluteeniton miso, kojilla fermentoituja juomia, hummuksia, granoloita, tsukemonoja, tahnoja ja femrmentoitua hunajaa. Kaikissa Cultur-tuotteissa on hyödynnetty fermentointia, ajateltu funktionaalisuutta ja ennen kaikkea makua.

Aivan erityistä fermentoiden valmistetuissa Cultur-tuotteissa on siis niiden ravintolatasoisuus ja monipuolinen innovatiivisuus. Tuotteissa käytetään lisäksi kosolti kauden kasveja.

- Haluamme tuoda kuluttajalle mahdollisimman laadukkaat tuotteet kohtuulliseen hintaan, Mikko summaa.

Hänen mukaansa Cultur-tuotteet sopivat aivan kaikille mutta erityisesti niistä ajan hermolla olevien ihmisten ounastellaan niistä innostuvan. Jos ruokanautinnoltaan haluaa makua, eettisyyttä, kekseliäisyyttä ja yllättävyyttä, Cultur-tuotteet ovat oivallinen valinta. Fermentoidut herkut ovat toki myös ravinnetiheitä ja funktionaalisia ja ne sisältävät kokonaisvaltaisesti hyvinvointiamme sisältäviä maitohappobakteereita.