Eväshetki on retken kohokohta!

Kun koipia uuvuttaa ja nälkä kurnii vatsassa, on aika kaivaa repusta esiin kunnon eväät! Metsässä murkina maistuukin mahtavalta. Blogimme tarjoaa uusia ideoita perinteisten voileipien ja termoskahvin kaveriksi.
Eväshetki on retken kohokohta!

Lepotaukojen klassikoihin lukeutuvat voipaperiin käärityt eväsleivät ja termospullosta kuksaan kaadettu kahvi. Nämä perinteiset purtavat maistuvat mainioilta edelleen - niissä ei ole kerrassaan mitään vikaa.

Leipäeväiden rinnalle reppuunsa voi pakata monenlaisia puhtipatukoita ja pähkinäsekoituksia, joiden voimin jaksaa taivaltaa pidempääkin polkua. Erinomaisia eväsherkkuja ovat esimerkiksi Foodin-sarjan Trailmix-sekoitukset (High Five, Smart Mix , Choco Love), jotka ravinnetiheitä rouskuteltavana antavat paljon puhtia mutta mahtuvat pieneen tilaan. Myös tumma suklaa sekä kuivatut hedelmät ja pähkinät ovat erinomaisia valintoja luontoherkillä puputettavaksi.

Sieniretki-evaat-trailmix

Isompaan nälkään helpotusta tuovat Ruohonjuuren Metsämurkinasekoitukset, joista kuumaa vettä lisäämällä saa vähällä vaivalla ja viidessä minuutissa värkätyksi ihan kunnon ruuat. Nämä pöheikköpöperöt ovat luomuaineksista loihdittuja, vegaanisia, ja gluteenittomia tarmontuojia - makuja on kaksi: punajuuri-curry ja linssi-perunamuhennos.

Metsamurkinat-Jonna

Juomaa mukaan!

Retkieväät tarvitsevat myös palanpainiketta - selvähän se! Reippaillessa on toki muutoinkin tärkeää huolehtia riittävästä nesteytyksestä. Etenkin helleolosuhteissa vesivarantojaan kannattaa rikastaa elektrolyyttijauheilla, jotka nesteyttävät kehoa ihanteellisesti. Myös smoothiet ja kookosvesi ovat oivallisia kulauteltavia luonnon helmassa liikuttaessa.

Suoraan puskasta!

Metsään mentäessä kannattaa ympärillä olevista apajista ammentaa suoraan suuhunsa: marjoista ainakin mustikat, puolukat, variksenmarjat, vadelmat, mesimarjat, metsämansikat, lakat, karpalot, tyrnit, juolukat ja riekonmarjat ovat vitamiinirikasta puputettavaa. Helppoja herkkuja ovat sellaisenaan syötäväksi ovat esimerkiksi ketunleipä ja kuusenkerkät, joista jälkimmäisen keräämiseen tosin tarvitsee maanomistajan luvan.

Pakkaa eväät temmellystäkin kestävästi!

Voipaperin tai muovikelmun sijaan eväsleipänsä ja muut mutusteltavansa voi kääriä Bee´s Wrap -mehiläisvahakääreeseen, joka on uudelleen käytettävä ympäristöystävällinen ja luonnonmukainen vaihtoehto - ja vieläpä hurjan tyylikäs. Bee´s Wrap -kestokelmuja löytyy myös vegaanisena versiona, jossa mehiläisvahapinnoite on korvattu pihka-kookosöljy-yhdistelmällä.

Ruohonjuuresta löydät myös laadukkaat eväsrasiat, ruokatermokset ja juomapullot, jotka eivät taatusti valskaa kovimmassakaan myllerryksessä!