Eliah Sahil: palkittua luomukosmetiikkaa – maapallon ehdoilla

European Green Awards -palkitun luomukosmetiikkabrändi Eliah Sahilin loi joogaopettaja Silvio Perpmer kunnianosoituksena luonnolle ja pojallensa. Tuotteisiin käytetyt raaka-aineet tuotetaan luonnonvaroja säästäen aina tuotepakkauksia myöten suurella rakkaudella ja pieteetillä. Lue tarinasta ja tuotteista lisää blogistamme!
Eliah Sahil: palkittua luomukosmetiikkaa – maapallon ehdoilla

Joogaopettaja Silvio Perpmer perusti vuonna 2008 poikansa nimeä kantavan luomukosmetiikkabrändin Eliah Sahilin kunnianosoituksena luonnolle ja pojallensa. Tuotteisiin käytetyt raaka-aineet tuotetaan luonnonvaroja säästäen, aina ihastuttavia tuotepakkauksia myöten. Syvä kunnioitus luontoa ja jokaista planeettamme asukasta kohtaan huokuu näistä vegaanisista ja eläinkokeista vapaista tuotteista.

Ruohonjuuren asiakkaat ihanilla ihoöljyillään ja suurenmoisilla shampoojauheillaan valloittanut  itävaltalainen luomukosmetiikkabrändi palkittiin myös keväällä järjestetyissä European Green Awardseissa. Palkinto myönnetään innovatiivisille, vastuullisesti valmistetuille tuotteille, jotka kunnioittavat eurooppalaista luontoa huomioiden erityisesti ekologiset ja oikeudenmukaiset ratkaisut. Nämä ominaisuudet kuvaavat täydellisesti Eliah Sahilin tuotteita ja yrityksen arvoja, joiden taustalla on perustaja Silvion syvä luontoyhteys ja ympäristötietoisuus.

”Elämällä harmoniassa luonnon kanssa teemme hyvää itsellemme ja maapallolle.” Silvio Perpmer

Eliah Sahilin Zero Waste -suihkujauheet voittivat vuoden 2021 Green Product Design -kategorian, joka kunnioittaa kestävien tuotteiden ja kampanjoiden erinomaista suunnittelua. Voiton avaimina paistattelivat Eliah Sahil -tuotteiden PH-neutraali koostumus, 100 % luonnolliset ainesosat ja Zero Waste -pakkauskonsepti, yhdistettynä uuteen innovatiiviseen suihkujauheeseen.

Elias Sahil - palkittua luomukosmetiikkaa

Luomukosmetiikkaa, joka täyttää tarkat laatuvaatimukset

Aidoista yrteistä ja kasveista rakkaudella ja vankkumattomalla ammattitaidolla valmistetut Eliah Sahil -tuotteet ovat ICADA-sertifioitua luomukosmetiikkaa. Sertifiointi takaa tuotteiden olevan täysin luonnollisia ja täyttävän sertifioidun luonnonmukaisen viljelyn raaka-aineiden enimmäispitoisuuden. Eliah Sahilin luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävä luomukosmetiikka onkin (vielä) askel yhä luonnollisempaan kosmetiikkaan.

Zero Waste eli nollapäästöistä kosmetiikkaa

Eliah Sahil on hiilineutraali yritys, joka on aktiivisesti ja suurella sydämellä mukana myös useissa ympäristönsuojelu- ja hyväntekeväisyysprojekteissa. Yritys on sitoutunut ilmastonsuojeluun ja ilmastonmuutoksen torjumiseen tavoitteenaan säilyttää monimuotoinen ympäristö tuleville sukupolville. Yrityksen ja tuotteiden hiilijalanjälki on määritelty, joten yritys pystyy kompensoimaan kaikki päästönsä. Hiilineutraalin toimintansa lisäksi se tukee useita erilaisia ilmastonsuojeluhankkeita, kuten biomassahanketta Intiassa ja tuulivoimapuisto-hanketta Pakistanissa.

Eliah Sahilin tuotteet ovat Zero Waste -tuotteita, joten pakkauksiin käytetään hyvin vähän pakkausmateriaaleja. Pakkaukset ovat tietysti muovittomia ja tuotteet on pakattu kierrätettäviin alumiini- ja lasiastioihin. Astiat voidaan täyttää uudelleen ja uudelleen täyttöpakkauksilla, jotka ovat 100 % biohajoavia ja kompostoitavia. Pakkausten etiketit on valmistettu maakivestä, joten niiden valmistaminen vie 80 % tavanomaisia etikettejä vähemmän vettä. Mikä parasta, puita ei tarvitse kaataa ensinkään paperituotantoa varten! Markkinoinnissa käytetty paperi on valmistettu ruohopaperista ja jopa yrityksen käyttämä teippi on valmistettu perunatärkkelyksestä. Tuotteiden elinkaari alusta loppuun on mietitty tarkasti ja harkitusti maapallon kantokyky mielessä.

Hiilineutraaleja ihanuuksia

Eliah Sahilin valikoimasta löytyy suihkujauheiden lisäksi shampoita, hoitoaine ja jopa hammastahnajauhe! Jauhekoostumuksen ansiosta tuotteissa ei tarvita lainkaan vettä, ja näin tuotteissa on 100 % vaikuttavia aineita. Vedettömät jauheet tekevät tuotteista myös varsin keveitä, jolloin hiilidioksidipäästöjä säästyy kuljetuksen aikana varsin huomattavasti – jälleen mainio osoitus siitä pieteettistä, jolla kaikki on mietitty. Esimerkiksi Eliah Sahil - jauheshampoo on 100 % peräisin luonnosta – ei olekaan mikään sattuma, että shampoota ylistetään luonnollisesta tunnustaan. Eliah Sahilin tuotteista ei luonnollisestikaan löydy mitään ikävyyksiä, kuten pinta-aktiivisia- tai ihoa ärsyttäviä säilöntäaineita.

Elias Sahil - palkittua luomukosmetiikkaa

Innovatiivinen päästötön kosmetiikka vakuutti tuomariston

European Green Award -tuomaristo kiitteli erityisesti Elias Sahil -tuotteiden erinomaista ekologista laatua sekä esimerkillistä jätteetöntä lähestymistapaa, joka toteutetaan suihkujauheissa materiaalivalinnan ja uudelleentäytettävyyden avulla. Kestävästi tuotettu brändi ei ole myöskään tinkinyt esteettisyydestä ja panostaakin tuotteidensa visuaalisuuteen, niin että toiminnallisuus ja ulkonäkö kulkevat käsi kädessä. Tuotannossa näkyy tarkka ja perusteellinen suunnitteluprosessi, joka luo asiakkaille poikkeuksellisen kestävän kokemuksen pakkauksesta pakkaamiseen ja aina visuaalisesti virkistävään viestintään.

"Eliah Sahililla on täysin johdonmukainen lähestymistapa tuotteidensa kaikilla osa-alueilla, ja erittäin perusteellinen tuotevalikoima. Vaikuttavaa! ” Mark Chalmers.