Dr Hauschka: Luonnonkosmetiikan ruohonjuuriliike

Pitkän perinteen omaavat Dr. Hauschka -luonnonkosmetiikkatuotteet hoitavat ihoa pintaa syvemmältä. Sarjan filosofia pohjautuu kokonaisvaltaisesti erilaiset rytmit huomioivaan ajatteluun.
Dr Hauschka: Luonnonkosmetiikan ruohonjuuriliike

Kaikki sai oikeastaan alkunsa, kun kemisti Rudolf Hauschka tapasi Rudolf Steinerin ja he vaihtoivat ajatuksia terveydestä ja elinvoimasta. Steiner totesi Hauschkalle: “Tutki rytmiä, sillä rytmi kantaa elämää.”

Pian tuon jälkeen perustettiin luonnonlääkkeitä valmistava WALA Heilmittel GmbH. 1967 yritys lanseerasi myös luonnon rytmejä hyödyntävän ihonhoitofilosofian ja ihonhoitosarjan, joka tunnetaan nimellä Dr.Hauschka. Sarja perustettiin, jotta iho-ongelmia voitaisiin ehkäistä tukemalla ihon omia toimintoja ja sen luonnollista tasapainoa.

Elisabeth Sigmundilla oli myös merkittävä rooli Dr. Hauschka kosmetiikan kehityksessä. Hänen ideansa elävät edelleen Dr. Hauschka kosmetiikkatuotteissa ja hoitomenetelmissä.

Kun kosmetologi ja lääketieteen opiskelija Elisabeth Sigmund kuuli vuonna 1962, että WALA etsi kosmetologeja kosmetiikan kehitystyöhön, hän kirjoitti 11 sivua pitkän kirjeen. Joitakin viikkoja myöhemmin hän matkusti Eckwäldeniin ja kertoi intohimostaan kasvien hoitavaa ja esteettistä voimaa kohtaan. Se teki vaikutuksen WALAn edustajiin, eivätkä he enää halunneet päästää Elisabethia lähtemään. Tämän naisen ideoista olisi hyötyä muillekin kuin tukholmalaisen kauneushoitolan asiakkaille! Elisabeth Sigmund tutki kasvien voimaa ja oli paljon aikaansa edellä. Jo ennen hakemuksen kirjoittamista WALA:lle oli Elisabeth tilannut jo vuosia raaka-aineita ja lääkeampulleja luomulaatuisina WALA:lta oman luonnonkosmetiikan valmistusta varten.

Rytmi kantaa elämää

Dr. Hauschkan filosofia kiteytyy lauseeseen “Rytmi kantaa elämää.” Tämä tarkoittaa sitä, että ihon rytmiä kunnioitetaan ja tuetaan tuotteilla, joiden valmistuksessa on myös huomioitu luonnon rytmit (biodynaaminen viljely ja luonnonsuojelu raaka-aineiden tuotannossa sekä rytminen uuttamismenetelmä raaka-aineiden prosessoinnissa). 

Iho on ihmisen suurin elin ja se kertoo paljon hyvinvoinnistamme. Voimme myös hoitaa koko ihmistä ihon kautta. Kun huomioidaan kokonaisuus ja annetaan iholle kussakin elämänvaiheessa juuri sopivasti tukea, iho jaksaa suojata kehoamme ja toimia parhaalla mahdollisella tavalla. 

Dr. Hauschkan suosituin tuote maailmanlaajuisesti on Ruusuvoide. Myös Suomessa Ruusuvoide sekä Dr. Hauschkan puhdistustuotteet ovat kaikkein suosituimpia. 

Sarjan puhdistustuotteiden etuna on se, että ne sopivat kaikille ja ne parantavat kaikenlaisten ihojen tasapainoa vaurioittamatta ihon omaa happovaippaa. Myös Ruusuvoide toimii monilla erilaisilla ihoilla ja siitä hyötyy sekä nuori, että vähän ikääntyneempikin iho. Sen huumaava tuoksu ja rauhoittava sekä suojaava vaikutus tekevät tästä riittoisasta voiteesta syystäkin kansainvälisen suosikin. Ruusuvoiteen resepti perustui osittain Elisabethin isoäidin käyttämään ruususalvaan, ja siitä on vuosien saatossa tullut kestosuosikki.