Ihonhoito ja Dr. Hauschka kosmetiikan erityispiirteet

Dr.Hauschka kosmetiikassa keskiössä ovat kallisarvoiset raaka-aineet, terveyttä edistävä tieto, luottamus sisäiseen voimaan sekä rytmi ja tasapaino, jotka yhdessä luovat kauneutta. Dr.Hauschka kosmetiikassa korostuu kaksi asiaa: ihon on kyky uusiutua sekä hoitaa itseään ja luonnosta peräisin olevat rohtokasviuutteet. 

Ihonhoito ja Dr. Hauschka kosmetiikan erityispiirteet

Ihonhoidon kivijalka: Kunnioita ihon viisautta

Dr.Hauschka kosmetiikassa korostuu ihon on kyky uusiutua ja hoitaa itseään. Kosmetiikan ei tule korvata tätä tehtävää, vaan antaa iholle kohdistettua ja kokonaisvaltaista apua tasapainon saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi. Kaikki Dr. Hauschka -tuotteet sisältävät valmistajansa WALA:n kehittämän rytmisen menetelmän avulla jalostettuja rohtokasviuutteita. Luonnosta peräisin olevat raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan tarkkailtua luomu- tai biodynaamista Demeter-tuotantoa lähituottajilta sekä erilaisista reilun kaupan kehitysprojekteista.

Ihonhoidossa kokonaisuus on avainsana

Dr.Hauschka -tuotteissa korostuu toisaalta arvostus tuotteen jokaista yksittäistä ainesosaa kohtaan ja toisaalta lähdetään siitä, että vasta kaikki aineet yhdessä tekevät tuotteista erityisiä ja ainutlaatuisia. Ihoa tarkastellaan kokonaisvaltaisesti ja tuotteiden iholle antamat virikkeet vaikuttavat koko elimistöön. Tuotteiden luomiseksi tutkitaan innokkaasti solujen uusiutumisjaksoja sekä raaka-aineiden viljelyn, kasvun ja keräämisen kiertokulkua. Kasviuutteet valmistetaan WALA:n kehittämän rytmisen menetelmän mukaisesti.

Dr.Hauschka blogi, kuvassa Eyebright - Euphrasia officinalis kasvi

Valtava rohtokasvitietous auttaa ihonhoidon tuntemuksessa

WALA:n rohtokasvitietous on karttunut jatkuvasti siitä lähtien, kun Rudolf Hauschka ryhtyi 1920-luvulla etsimään menetelmää, jolla voitaisiin valmistaa lääkeaineita luonnonmukaisesti ilman alkoholia. Arvokasta tietoa vaalitaan ja se karttuu jatkuvasti.

Lääkekasvien parissa työskentely on WALA:lla aina käsityötä. Kaikki tuotteet valmistetaan tehtaan perustajan, Rudolf Hauschkan kehittämällä, rytmiin perustuvalla menetelmällä. Tuotteet jakaantuvat kolmeen ryhmään: WALA luonnonlääkkeet, Dr. Hauschka -kosmetiikka ja Med-erityisihonhoitotuotteet. Myös värikosmetiikka, kuten luomivärit ja huulipunat sisältävät rytmisesti valmistettuja kasviuutteita, esim. masmaloa ja taikapähkinää. Värikosmetiikassakin painotetaan sisäisen ja ulkoisen kauneuden välisen tasapainon tärkeyttä.

Dr.Hauschka blogi, kuvassa Rotklee - Trifolium pratense kasvi

Luonnonkosmetiikan pioneerit ihonhoidon ytimessä

Kasviuutteiden lisäksi Dr. Hauschkan kosmetiikan erikoisuuksia ovat laadukkaat öljyt ja vahat, sekä jokaisen tuotteen reseptin mukaisesti valitut muut luonnosta peräisin olevat raaka-aineet, kuten piimaa, mineraalivesi, mantelijauho, silkki ja mineraalipigmentit. Kaikki Dr. Hauschka -kosmetiikkatuotteet ovat sertifioitu kansainvälisellä luonnon- ja luomukosmetiikan NATRUE merkillä. 

WALA, yritys kuin hedelmällinen puutarha

WALA on toiminut aina kestävän kehityksen mukaisesti; jo silloin, kun itse käsitettä ei ollut olemassa. Juuri luonnon kiertokulun vaikutus ja elinvoimaisten, kemiallisesti käsittelemättömien raaka-aineiden voima tekevät Dr. Hauschka -tuotteista ainutlaatuisia. Yrityksenä WALA on kuin hedelmällinen puutarha: työtä tehdään huolella ja vastuuntuntoisesti vuodenaikojen ja luonnon rytmin mukaan. Käsityöhön panostetaan ja kompostille annetaan yhtä suuri arvo kuin sen avulla saatavalle sadolle.

Arkielämä on kestävän kehityksen mittari

WALA:lle ympäristön säilyttäminen ei ole pelkkää sanahelinää ja puutarha on todella olemassa. Ympäristön huomioon ottaminen on kaiken tekemisen takana ja siitä syntyy WALA:n korkea laatu.

Raaka-aineet saadaan suurelta osin tarkkailluilta luomu- ja biodynaamisilta Demeter-viljelmiltä sekä erilaisista kehitysprojekteista. Aineen elämänkaari huomioidaan etukäteen. Näin hoidetaan esim. sadeveden talteenotto ja vedenpuhdistus, valitaan kierrätettävät pakkausmateriaalit ja kompostoidaan tuotannossa syntyvä ylimääräinen kasviaines. Luonnonvaroja säästetään suunnitelmallisesti: jo vuosien ajan sähkö on ollut 100 prosenttisesti ekovirtaa. WALA säästää ostolämpöä kierrättämällä sitä. Maaperän vakaata lämpöä hyödynnetään ilmastoinnissa. Työsuhde-etuna tarjotaan polkupyöriä, ja kimppakyytien ohella tuetaan työmatkaliikennettä julkisilla kulkuvälineillä.

Dr.Hauschka blogi, kuvassa Bryophyllum - Kalanchoe daigremontiana kasvi

Kestävää yhteistyötä maailmanlaajuisesti

WALA tukee myös maapallon hyvinvointia ekologisin ja sosiaalisin yhteistyöhankkein. Mm. karitevoi saadaan luomutarkkailunalaiselta keruualueelta Burkina Fasosta ja kallisarvoinen damaskonruusuöljy Afganistanista. WALA tarjoaa ruusutarhojen hoidon avulla vaihtoehdon oopiumin tuottamiselle n. 400 maatilatyöläiselle Welthungerhilfe-nimisen avustusjärjestön kanssa.

Täältä löydät kaikki Ruohonjuuren Dr.Hauschka -tuotteet, jotka hemmottelevat niin ihoa, kuin mieltäkin vastustamattomalla vastuullisuudellaan.