Dr.Hauschka: Kauniiden hiusten salaisuus piilee terveessä hiuspohjassa

Dr. Hauschkan huippusuosittujen hiustuotteiden lähtökohtana on hiuspohjan toiminnan tukeminen ja hiusten vahvistaminen. Kauniit, elinvoimaiset hiukset lähtevät terveestä hiuspohjasta! Dr. Hauschkan hiustenhoito noudattaa helppoa kolmen askeleen metodia ja hiustuotteiden miedot aromaterapeuttiset tuoksut on suunniteltu niin, että ne sopivat harmonisesti yhteen.
Dr.Hauschka: Kauniiden hiusten salaisuus piilee terveessä hiuspohjassa

Dr. Hauschkan ensimmäinen hiustuote Neem-hiusvesi kehitettiin jo vuonna 1967. Sarjan äiti Elisabeth Sigmund vaikuttui valtavasti neemin tehosta matkatessaan Intiassa ja näki tämän loistavan lääkinnällisen yrtin mahdollisuudet myös eurooppalaisten hiusongelmien hoidossa.

Dr. Hauschkan hiustuotteet on kehitetty erityisesti pitämään huolta hiuspohjasta ja vahvistamaan hiuksia. Vahvat, terveet hiukset ovat niiden kauneuden perusta, jota kannattaa vaalia.

Dr. Hauschkan hiustenhoito noudattaa samaa, helppoa kolmen askeleen metodia – aivan kuten ihonhoidossakin: puhdista, kosteuta ja tasapainota. Dr. Hauschka hiustuotteiden miedot aromaterapeuttiset tuoksut on vieläpä suunniteltu niin, että ne sopivat harmonisesti yhteen.

Dr.Hauschka hiustenhoito

Kuinka hiuksia tulisi hoitaa?

Hiuspohja on osa elimistön suurinta elintä - ihoa. Hiuspohjamme reagoi herkästi sisäiseen olotilaamme ja hiuspohjan ongelmat kielivätkin jostain sisäisestä tai ulkoisesta ärsykkeestä. Hius itsessäänhän on kuollutta ainetta (keratiinia), mutta voimme helposti vaikuttaa hiuksen kuntoon pitämällä huolta hiuspohjasta ja terveellisestä ravinnosta, sekä vaikuttamalla hiussuomujen ja hiusten pinnan kuntoon. Liian voimakkaat käsittelyt ja kuivattavat tuotteet rasittavat hiuksen pintaa ja tällöin hiukset ovatkin varsin elottoman oloiset ja katkeilevat helposti.

Hiuksia voi huoletta pestä päivittäin, kunhan shampoo on oikeanlainen. Sopiva pesuväli on yksilöllistä, riippuen kunkin omien hiusten ja hiuspohjan kunnosta. Mikäli tykkäät pestä hiuksia usein, kannattaa valita riittävän hellävarainen tuote. Usein pestessä olisi myös tärkeää käyttää hiusten ja hiuspohjan hoitamiseen Dr. Hauschkan Hiusvettä ja Hiusöljyä.

Dr. Hauschkan kolmen vaiheen hiustenhoitorutiini 

Puhdista Shampoolla
Puhdistuksen tärkein tehtävä on luonnollisestikin poistaa lika ja ylimääräinen rasva hiuksesta vaurioittamatta hiusta tai hiuspohjaa.

Kosteuta Hoitoaineella
Hoitoaineen tarkoituksena on kosteuttaa ja hoitaa hiusta. Kun hiussuomut on suljettu, se parantaa hiusten kammattavuutta ja muotoiltavuutta ja hiukset ovat kimmoisat ja kiiltävät.

Tasapainota Hiusvedellä ja Hiusöljyllä
Tätä hoitorutiinin vaihetta ei kannata unohtaa, sillä se vaikuttaa kaikkein eniten hiusten kuntoon pitkällä aikavälillä. Hiuspohjan toiminnan vahvistaminen ja tasapainottaminen normalisoi seebumintuotantoa, rauhoittaa mahdollisia hiuspohjan ongelmia sekä suojaa hiuspohjaa ulkoisilta rasituksilta ja vapailta radikaaleilta.

Hiusveden hyödyt ja käyttötapa
Dr. Hauschka Neem Hiusvesi sisältää antifungaalista, antiviraalista ja antibakteerista neem-uutetta, hiuspohjaa stimuloivaa hevoskastanjaa ja koivunkaarnauutetta, rauhoittavaa takiaisenjuuriuutetta, sekä soluvaurioita korjaavaa ja hiuspohjaa vahvistavaa vuoriarnikkia. Hiusvesi vaikuttaa eniten hiuspohjan toimintaan ja sitä kannattaakin käyttää ihan päivittäin, varsinkin jos kiusana on hiusten tai hiuspohjan pulmat.

Hiusvettä suihkutetaan kuiviin tai kosteisiin hiuksiin ja erityisesti hiuspohjaan. Hierotaan tarmokkaasti sormenpäillä, sillä tehostetaan imeytymistä ja vaikutusta. Hiusvesi jätetään hiuksiin, eikä sitä huuhdella pois. Hiusvettä voi käyttää vaikka joka päivä, tai ainakin aina pesun jälkeen. Hiusvettä voi käyttää myös mainiona föönausnesteenä! Silloin hiusvettä hölvätään reilusti pyyhekuiviin hiuksiin, harjataan ja muotoillaan föönin avulla. Miellyttävä, luonnonnollinen tuoksu koostuu yrttisistä ja puisista tuoksuista kuten portugalin laventelista (Lavandula latifolia), rosmariinista, ruusupuusta ja mirhasta.

Hiusöljyn hienoudet ja käyttötapa
Dr. Hauschka Neem Hiusöljy kosteuttaa ja tasapainottaa hiuspohjaa sekä hoitaa kuivia hiuksia. Luonnon omat tehoaineina häärii neem, kamomilla, vehnänalkioöljy ja rosmariini. Ne stimuloivat, hoitavat ja normalisoivat ärsyyntyneen hiuspohjan toimintaa. Öljyn ihana tuoksu tulee pääosin rosmariiniöljystä.

Hiusöljy levitetään ennen hiusten pesua kostutettuun hiuspohjaan tai hiuksiin, annetaan vaikutella noin 20 minuuttia tai yön yli, jonka jälkeen hiukset pestään kahteen kertaan. Hiukset voi peittää vaikkapa pyyhkeellä vaikutusajaksi. Öljyä kannattaa käyttää kerran viikossa tai niin usein kuin haluat. Hiuspohjan toiminnan tasapainottamiseksi suositellaan säännöllistä käyttöä vähintään kerran viikossa. Öljy sopii vallan erinomaisesti hiuksille, joita merivesi ja aurinko ovat rasittaneet.

Täältä löydät Ruohonjuuren kaikki Dr.Hauscka -tuotteet >

Katso myös oheinen video ärtyneen hiuspohjan hoidosta!