Curly Beard – parasta parrakkaille

Kihartuvaista tukkaa hemmottelevasta Curly girl -metodista villiintyi melkein “puoli Suomea”.   Nyt tuon hittimetodin varjoista ampaisee eetteriin Curly beard -ilmiö, josta innostuvat nyt parrakkaat miehet.
curly beard

Curly beard -ajattelu ponnistaa samalta kuin Curly girl -metodi: kaikenlaisten karvojen hyvinvoinnin ytimessä ovat lempeät hoitokeinot ja riittävä kosteutus. Kaikkea karvaa rasittavia hoitotuotteita ja -konsteja vältetään ja huomio keskitetään kunnolliseen kosteuttamiseen ja kaikin puolin hellään huomaan. Parta muuttuu Curly beard -metodin menetelmin hoidettuna aiempaakin tuuheammaksi ja komeasti kihartuvaksi.

Curly Beard -metodiin siirryttäessä aiempien tuotteiden jämät pestään parrasta pois Unique-sarjan Syväpuhdistavalla shampoolla - ja jatkossa pesut tapahtuvat hoitoaineita hyödyntäen.

Parta siis pestään kosteuttavia hoitoaineita hyödyntäen - ei siis mielellään shampoolla vaan karvaa ravitsevimmilla hoitoaineilla. Ruohonjuuren hoitoaineista homman soveltuvat mainiosti samat hoitoaineet kuin Curly Girl -metodia hyödynnettäessä.

 

Parasta parrakkaille - kosteuttavat hoitoaineet

Näillä hoitoaineilla parta puhdistuu kosteutuksen kera kondikseen:

Inkuto: Hoitoaine

Unique: Hiuksiin jätettävä hoitoaine

Organic Shop: Vadelma-hoitoaine

Organic Shop: Kookos-hoitoaine

Madara: Ravitseva hoitoaine

Madara: Grow volume -hoitoaine

Natura Siberica: Ruusujuuri-hoitoaine

Natura Siberica: Kamomilla-hoitoaine

Mossa: Mansikka-hoitoaine

Murumuru: Hoitoaine

Ole Hyvä: Hilla-hoitoaine ja tuoksuton hoitoaine

Frantsila: Koivu-turvehoitoaine

Khadi: Kookos-shikakai-hoitoaine

Whamisa: Hair treatment -hiustenhoitoaine

Cattier Paris: Volume-hoitoaine

Curly beard -metodissa suihkun jälkeen parta käsitellään shea- eli karitevoilla ja öljyllä.

Parran ravitsevaan käsittelyyn sopivat kaikki Ruohonjuuren 100% aidot shea- eli karitevoit sekä argania-, jojoba-, manteli- ja avokadoöljyt.

Ravittu ja kosteutettu mahtiparta muotoillaan hellävaraisesti geelillä, jonka kuivuttua geelin pinta rutistellaan rikki lempeästi. Curly beard -hommiin soveltuu mainiosti I am ecocosmetics -sarjan hiusgeeli.

 Curly beard

DIY: parranmuotoilugeeli pellavansiemenistä

Parranmuotoilugeelin voi tehdä myös itse pellavansiemenistä. Koska suurin osa perinteisistä muotoilutuotteista on pannassa, voi partansa ojentamiseen tekaista itse pellavansiemenistä geeliä, jolla saa karvansa muotoiltua kuosiin niitärasittamatta. Pellavansiemengeeli (PSG) valmistetaan kokonaisista pellavansiemenistä tähän tyyliin: 2 rkl pellavansiemeniä kiehautetaan kymmenisen minuutin ajan 2,5 desilitrassa vettä. Geeli puristetaan harson, siivilän tai vaikkapa harsokankaisen kestohedelmäpussin läpi. Geeli säilyy jääkaapissa reilun viikon, mutta sitä voi suuremman satsin tehtyään vaikka pakastaa jääpalakuutioksi ja sulatella sitten käyttöön tarpeen mukaan.

Pellavansiemenistä väsätty geeli levitellään puristellen kosteaan tai märkään partaan. Geelin annetaan kuivua ja kuivuneen pellavansiemengeelin aiheuttama “kuori” (cast) puristellaan hellästi pois käsin (tai vaikkapa t-paitaa apuna käyttäen).