Cultivators tekee hyvää hiuksille - ja maailmalle!

Intialainen Cultivator´s voitti kesällä maakuntansa “Turvallisin työpaikka” -palkinnon. Kyseessä onkin esimerkillinen yritys, joka tekee työturvallisuudenkin saralla edelläkävijän työtä Intiassa - kaikkialla maailmassa työolosuhteet eivät todellakaan ole Suomen tasolla.
Cultivators tekee hyvää hiuksille - ja maailmalle!

Ruohonjuuren hiusvärihyllyiltä tuttu Cultivator´s on esimerkillinen toimija paitsi tukkataikojen tekijänä myös kokonaisvaltaisen vastuullisuuden saralla. Intialainen Cultivator´s voitti kesällä maakuntansa “Turvallisin työpaikka” -palkinnon. Kyseessä onkin esimerkillinen yritys, joka tekee työturvallisuudenkin saralla edelläkävijän työtä Intiassa - kaikkialla maailmassa työolosuhteet eivät todellakaan ole Suomen tasolla. Cultivator´sin saamassa palkinnossa huomioidaan mm. puhtaan juomaveden tarjoaminen, ensiaputaitoisten työntekijöiden määrä ja ensiapuvälineet, oman WC-tilan tarjoaminen naisille ja monta muuta työhyvinvointiin liittyvää asiaa.

Cultivator´s muuttaa maailmaa paremmaksi konkreettisilla toimillaan. Hiusväreistään tunnettu yritys tekee paljon enemmän kuin paikallinen laki määrää, koska he ymmärtävät sekä laadun että vastuullisuuden kokonaisvaltaisesti.

Tuotantoketjun läpinäkyvyyttä silmällä pitäen Cultivator’s on Fair For Life sertifikaatti, joka täydentää muita reilun kaupan sertifiointijärjestelmiä. Fair for Life -sertifikaatti edistää sosiaalisen vastuun näkökulmien toteutumista ja Reilun kaupan -periaatteita maataloudessa, tuotannossa ja kaupankäynnissä.

Cultivator´sille on kunnia-asia mm.

  • Varmistaa ihmisoikeuksien toteutuminen kaikilla tuotannon tasoilla
  • Varmistaa työntekijöidensä hyvät työolot
  • Maksaa asialliset palkkiot pienviljelijöille

Kasviväri on turvallinen ja hoitava valinta

Kosmetiikan kova kemia on valitettavan monen hiuksiaan värjäävän arkipäivää. Tukkavärimainonnankin myllertäessä on totuttu siihen, että tukkansa väriä voi vaihtaa käden käänteessä vaikkapa valkoisesta mustaan. Perusmarkettien hiusvärien sisältämät, kovat kemikaalit mahdollistavatkin äkilliset ja suuret muutokset hiusten värissä. Ongelmatonta tämä ei kuitenkaan ole, koska koville kemikaaleille voi herkistyä ja ne voivat saada aikaan rajujakin reaktioita iholla. Osalle herkistyminen tapahtuu vuosien saatossa kun toiset puolestaan eivät saa reaktioita ikinä. Jokaisella hiustenvärjäyskerralla pieni allergisoitumisriski on kuitenkin olemassa.

Nimensä mukaisesti aidot kasvivärit koostuvat ainoastaan kasveista - niin myös Ruohonjuuren suosituimman hiusvärisarjan viittaa kantavan Cultivator´s -sarjan hiusvärit. Kovan kemian sijaan kasviväreissä käytetään vaikuttavina aineina värjääviä kasveja, esimerkiksi hennaa ja indigoa. Näiden lisäksi mukana menossa paistattelee usein kokonainen kimara muita hiuksia hoitavia ja värjäyksen lopputulosta tukevia kasveja - esimerkiksi aloe veraa, joka tuo hiuksiin lisää pehmeyttä ja tekee värimassan koostumuksesta geelimäisen miellyttävää.

Kasviväreillä värjätessä lopputulos on aina uniikki, toisin kuin kemiallisten hiusvärien tapauksessa. Kasvivärejä käytettäessä hiusta ei avata eikä rikota vaan lopputulos syntyy hiuksen pinnalla, hiusta vahvistaen.

Cultivator´s -hiusväreissä käytetyt kasvit ja niiden korkea laatu tekevät näistä väreistä ainutlaatuiset. Kaikki Cultivartor´s hiusväreihin käytettävät kasvit on luomuviljelty heidän omilla viljelmillään. Cultivator´silla on pitkä kokemus jopa lääkekasvilaatuisten kasvien viljelystä, systemaattinen, laaduntarkkailu laboratoriotesteineen ja nykyaikaset tuotantomenetelmät. Tärkeää laadukkaita hiusvärejä valmistettaessa on kasvien hellävarainen käsittely, jotta arvokkaat väriaineet säilyvät tallella optimaalisesti.

Katso myös tallenne Ruohonjuuren Facebook-livestä, jossa kerrotaan tarkemmin turvallisista hiusväreistä: