Chia Frescassa muhii mahtia!

Chia Fresca -puhtijuoma ei ole mikään viimeaikojen villitys. Legenda kertoo, että jo muinaiset atsteekit heittelivät huiveihinsa chia-siemenillä rikastettua vettä saadakseen siitä pitkäkestoista tarmoa taipaleelleen. Kokeile reseptiä itse!
Chia Frescassa muhii mahtia!

 Chia Fresca -puhtijuoma ei ole mikään viimeaikojen villitys. Legenda kertoo, että jo muinaiset atsteekit heittelivät huiveihinsa chia-siemenillä rikastettua vettä saadakseen siitä pitkäkestoista tarmoa taipaleelleen. Yksinkertaisimmillaan chia fresca on tosiaan sitä: vettä, johon on sekoitettu hippusellinen chia-siemeniä. Liikaa ei kannata ahtaa, sillä pontevasti geeliytyessään chia-siemenet tekevät juomasta muuten turhan paksua: vajaa teelusikallinen litran juomapulloon lienee passeli määrä.

Chia fresca maistuu toki mainiommalta, jos sitä ryydittää vaikkapa pienellä määrällä maustettua eletrolyyttijauhetta, jolloin myös juoman nesteytysominaisuudet nousevat uusiin ulottuvuuksiin. Niin halutessaan juomaa voi myös makeuttaa vaikkapa hunajalla, vaahterasiirapilla tai stevialla

Toinen vaihtoehto jymyjuomansa tuunaamiseen on lisätä joukkoon lime- tai sitruunamehua sekä pikkiriikkisen laadukasta suolaa.

Veden asemasta chia frescansa voi mitä mainioimmin väsätä myös kookosvesipohjaan, jolloin makunautinto on vieläkin parempi.

Chia fresca (kahdelle kulauttelijalle)

4 dl vettä tai kookosvettä
1-1,5 rkl chia-siemeniä
0,5 rkl limen tai sitruunan mehua
hyppysellinen himalajansuolaa
maun mukaan hunajaa tai vaahterasiirappia

Sekoita neste ja chia-siemenet. Anna turvota kymmenisen minuuttia. Yhdistä muut ainekset ja sekoita. Kippaa kitaasi hyvillä mielin!