Biomed Vahva kurkumiini jatkaa suosion huipulla

Suomen Terveyskauppiaiden liitto valitsi Biomedin Vahvan kurkumiinin vuonna 2019 vuoden terveystuotteeksi, jolloin se saavutti aivan hurjan suosion. Kurkumiini ei ollut kuitenkaan mikään tähdenlento ja trendihurahdus, vaan se porskuttaa edelleen yhtenä suosituimmista terveystuotteista ja onkin vakiinnuttanut asemansa hyvinvoinnistaan huolehtivien ihmisten keskuudessa pysyvästi. Tässä blogissa pureudutaan kurkumiinin suosion taustoihin.
Biomed Vahva kurkumiini vuoden 2019 terveystuote
Biomedin Elias Jaakkola ja BIrgit Stenroos ovat ylpeitä Vahvasta kurkumiinistaan. Saa ollakin ylpeä, sillä tuotteella on vannoutunut kannattajakunta ja Suomen Terveyskauppiaiden liitto valitsi sen vuonna 2019 vuoden terveystuotteeksi.

Biomed Vahva kurkumiini on maineensa väärti ja porskuttaa edelleen yhtenä Ruohonjuuren suosituimmista terveystuotteista! Vahva kurkumiini voitti kunnianvuotenaan ylivoimaisesti yleisöäänestyksen, jossa valintakriteereiksi oli valjastettu tuotteen takana oleva, runsas ja vakuuttava tutkimustieto, onnistunut tuotekehitys, laaja ja positiivinen kuluttajapalaute ja se että tuote on laadukas, luotettava ja terveellinen valinta.

Kurkumiinin hurja suosio ei ollut kuitenkaan mikään tähdenlento ja trendihurahdus, vaan se on vakiinnuttanut asemansa hyvinvoinnistaan huolehtivien ihmisten keskuudessa pysyvästi.

Kurkuman hyödyt terveyden tukena

Kurkuma on olennainen osa monen terveystietoisen pallontallaajan päivittäistä ruokavaliota - muodossa tai toisessa. Ruohonjuuren asiakkaat ovat jo vuosia buustanneet hyvinvointiaan mm. kurkumamaitoa eli golden milkiä kulauttelemalla, kurkumalattea siemailemalla ja maustamalla murkinansa tuolla kullankeltaisella mausteella. Myös kurkuman hyötyisin perustuvien ravintolisien suosio on Ruohonjuuressakin kasvanut vuosi vuodelta.

Mutta, mikä tekee juuri Biomed-sarjan Vahvasta kurkumiinistä niin erityisen, että se päihitti yleisöäänestyksessä ylivoimaisesti muut ehdolla olleet ravintolisät? Yksi painava syy on varmasti varsin simppeli: todella moni ihminen on saanut Vahvasta kurkumiinista apua terveydelleen.

Myös Helsingin yliopistossa professorina työskentelevä, pitkän uran mm. rohdoskasvien tutkimuksen parissa tehnyt Yvonne Holm tuntee kurkuman moninaiset vaikutusmekanismit ja terveyshyödyt.

Laadukas, hyvin tutkittu raaka-aine on terveystuotteiden keskiössä, Holm pohjustaa ja kertoo kurkuman olevan käyttöhistorialtaan ikivanha, inkiväärin sukuinen maustekasvi, jossa vaikuttavina aineina ovat eteeriset öljyt (joita kurkumajuuressa on 2-7 %), kurkuminoidit (tunnetuimpana kurkumiini, 3-5 %) ja tärkkelys (30-40 %).

Yvonne Holm kertoo Biomedin Vahvassa kurkumiinissa tehoaineksena paistattelevan Curegardenin Curcugreen-kurkumauutteen olevan poikkeuksellisen hyvin tutkittu valinta - ja syy siihen, miksi Vahva kurkumiini todella toimii. Vahvan kurkumiinin tehoaineena temmeltävä Curcugreen-uute sisältää sekä kurkumidoideja että haihtuvaa öljyä. On tutkittu, että merkittäviä pitoisuuksia tuosta tehoaineesta pysyy elimistössä jopa kahdeksan tunnin jälkeen kurkumakapselin nauttimisesta.

Holm kertoo kurkuman terveysvaikutusten olevan varsin monipuolisia ja mittavia: kurkuma parantaa ruuansulatusta mm. vaikuttamalla sapen tuotantoon. Kurkumalla on myös lipidejä laskeva ominaisuus; se estää LDL:n hapettumista. Antioksidanttirikas kurkuma sieppaa vapaita radikaaleja taistellen rinta rottingilla solujesi terveyden puolesta. Kurkuma tukee myös vastustuskykyäsi.

Eikä siinä kaikki: kurkuma auttaa hengitysteitämme ja hermostoamme toimimaan normaalisti. Suurin käyttökohde kurkumalla löytyy kuitenkin nivelten parista, sillä kurkuma on osoittautunut varsin tehokkaaksi apuriksi nivelten hyvinvointia tukemaan.

- Yleisin vaiva, mihin Vahvaa kurkumiini ostetaan, on varmasti erilaiset nivelongelmat, Biomedin Birgit Stenroos kertoo.

Kurkuman edut ylettyvät myös kauneuspuolelle, sillä sen kurkuma pitää huolta jopa ihostamme. 

Jotta kaikki ei olisi niin vaivatonta, liittyy kurkuman käyttöön myös haasteita: kropan ei valitettavasti ole helppoa hyödyntää kurkumajauheen terveyttä tukevia ainesosia - kurkuman mikrobiologinen hyötyosuus on siis pieni ja imeytyneestäkin osuudesta osa metabloituu glukuronideiksi ja sulfaateiksi.

Jotta kurkumajauheesta saisi imeytetyksi kehonsa käyttöön riittävän määrän hyvinvointia edistäviä aineksia, pitäisi kurkumajauhetta nauttia 1,6 grammaa päivässä. Ahkera kurkumamaidon lipittelijä saanee tuon annoksen kehoonsa keploteltua, mutta ohimennen ja siinä sivussa moista määrää kurkumajauhetta tuskin tulee nautituksi.

Sen vuoksi entistä useampi nauttiikin kurkumansa jauheen rinnalla myös ravintolisien muodossa; molempi parempi.

Ruohonjuuri onnittelee Biomedin Vahvaa kurkumiinia vuoden parhaan terveystuottelin tittelin nappaamisesta. Ensiluokkaisen kurkumavalmisteen kattavan hyötykimaran valossa ei ole ollenkaan ihme, että tuote on myös yksi Ruohonjuuren henkilökunnan luottotuotteista ja suursuosikeista. Nappaa nyt Sinäkin kurkuman hyödyt varsin vaivattomasti - tutkitusti tehokkaassa muodossa!

Osta Biomed Vahva kurkumiini Ruohonjuuren verkkokaupasta >>

Terveysväitteiden perusteet / EFSA:
M-2008-1061 2744 - Turmeric (Curcuma longa L.) - Stimulation of appetite
M-2008-1061 2751 - Curcuma: Curcuma longa - Liver lipids
M-2008-1061 3748 - Curcuma longa/domestica (Common Name : Turmeric, kunyit, curcumin) - Joint Health
M-2008-1061 3908 - Curcuma longa L (Curcuma domestica Valeton). (Common Name : Turmeric, kunyit, curcumin) - Liver
M-2008-1061 4008 - Curcuma longa RHIZOME - Skin
M-2008-1061 4009 - Curcuma longa RHIZOME - Immunity. Antioxidant
M-2008-1061 4010 - Curcuma longa RHIZOME - Cholesterol/cardiovascular
M-2008-1061 4011 - Curcuma longa RHIZOME - Respiratory
M-2008-1061 4012 - Curcuma longa RHIZOME - Joints & bones
M-2008-1061 4013 - Curcuma longa RHIZOME - Liver
M-2008-1061 4014 - Curcuma longa RHIZOME - Nervous system