Askel kerrallaan kohti hyvää

Mitä jos kokeilisit luonnonkosmetiikkaa, tuunaisit ruokavaliotasi pikkaisen terveellisempään suuntaan tai panostaisit vaikka parempaan ravintolisään? Pienissä arjen valinnoissa piilee iso voima. Kun valitset iholle, keholle ja ympäristölle parempia vaihtoehtoja, voit kokonaisvaltaisesti paremmin. Lue lisää blogistamme!
Askel kerrallaan kohti hyvää

Vuoden alku on ihanaa aikaa, silloin voi kirjaimellisesti kääntää kalenteristaan uuden lehden. Uudet harrastukset alkavat valtaamaan kalenterista tilaa ja moni päättää aloittaa elämäntaparemontin. Innostus on ihana asia ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin panostaminen on erinomainen ajatus. Teemme kuitenkin usein innostuksissamme itsellemme karhunpalveluksen ottamalla liian isoja harppauksia ja yrittämällä muuttaa koko elämän kertarytinällä. Vieraalta tuntuva elämä on jännittävää ja hauskaa jonkin aikaa, mutta pian hivuttaudutaan takaisin niihin vanhoihin tapoihin, joista on niin kovasti halunnut pyristellä irti. Pysyvien muutosten salaisuus piileekin tunnetusti juuri niissä pienissä arjen valinnoissa. Kokosimme muutaman vinkin, miten lähestyä kokonaisvaltaista hyvinvointia sopivan kokoisissa palasissa.

Halkaistuja limettejä ja luonnonkosmetiikka purnukka puisella tarjoilualustalla.

Mitä jos kokeilisit luonnonkosmetiikkaa?

Moni on havahtunut jo siihen, kuinka valtavan kemikaalikuorman alle sitä tulee jääneeksi erilaisten kosmetiikkatuotteiden tulvassa ja luonnon pahoinvointikin huolettaa. Tässäkin maltti on valttia, sinun ei suinkaan tarvitse heittää luottokosmetiikkaasi tunkiolle ja vaihtaa suinpäin koko meikkipussin sisältöä, vaan voit kokeilla luonnonkosmetiikan ihanuuksia tutustuen niihin vaikka yksi kerrallaan. Käytä siis huoletta nykyiset meikkisi ja hiusten- ja vartalonhoitotuotteesi loppuun ja kun on aika hankkia uutta, kokeile silloin luonnonkosmetiikan tarjoamia vaihtoehtoja - rakastut taatusti!

Luonnonkosmetiikka tekee ihollesi hyvää, sillä valtavan kemikaalikuorman sijaan ihosi saa nauttia ravinteikkaista, luonnollisista ja turvallisista ainesosista. Voit iloita myös pienestä ekoteosta, sillä raaka-aineissa ja valmistuksessa pyritään mahdollisimman ympäristöystävällisiin ratkaisuihin.

Helppoja ensiaskeleita kohti luonnonkosmetiikkaa

Hammastahna on jokaisen päivään kuuluva perusjuttu ja se onkin oivallinen tapa kokeilla luonnonkosmetiikan tarjoamaa vaihtoehtoa arkeen! Kokeile vaikkapa Laveran Complete Care Fluoritonta hammastahnaa, joka sisältää mm. luomuauringonhattua ja propolista. Xylitolia sisältävä hammastahna poistaa tehokkaasti plakkia ja estää karieksen muodostumista - aivan kuten hammastahnan pitääkin. Laveralta löytyy myös lasten oma hammastahna! Lavera on yksi luonnonkosmetiikkasaran pioneereista ja kaikki sen tuotteet ovat NaTrue-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Laveralta suosittelemme kokeilemaan myös ihanaa kulmakarvageeliä, jolla saa muotoiltua kauniin ruskeat ja luonnollisen näköiset kulmakarvat ihan tuosta vaan! Kannattaa kokeilla vaikket harrastaisikaan kulmien muotoilua, hämmästyt kuinka mukavasti geelin kohentamat kulmakarvat tuovat eloa ilmeeseen! Katso täältä kaikki Laveran tuotteet >

 Auringonvalo kajastaa pöydälle, jossa asetelma Ruohonjuuren ravintolisiä, lasinen öljypullo, vihreä lasimaljakko sekä omena.


Mitä jos kokeilisit tehokkaampia ravintolisiä? 

Ravintolisien ainesosissa ja niiden imeytyvyydessä piilee isoja eroja. Vertailu kannattaa, jottei tule ostaneeksi pelkkiä täyteaineita. Meillä Ruohonjuuressa tämä vertailu on suoritettu ennen kuin ravintolisä on kelpuutettu valikoimiimme. Ravintolisämme koostuvat puhtaista, luonnollisista raaka-aineista, joiden keskinäinen synergia takaa tehokkaan imeytymisen ja valmistusprosessikin on mahdollisimman ympäristöystävällinen. Tämä tekee ravintolisistämme myös hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia.

Suosituksemme tähän hetkeen: D-vitamiini 

D-vitamiini, tai lähinnä sen puute on tuttu juttu meille pohjoisen väelle. Ihomme muodostaa D-vitamiinia altistuessaan auringonvalolle ja me emme yksinkertaisesti näe aurinkoa riittävästi turvataksemme D-vitamiinin riittävän saannin. D-vitamiinin tunnetuimmat vaikutukset liittyvät lihaksiin, luustoon ja vastustuskykyyn. Toisin sanoen D-vitamiini edistää luiden ja hampaiden pysymistä normaaleina sekä normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä. D-vitamiini edistää myös immuunijärjestelemän normaalia toimintaa eli tukee vastustuskykyämme, joka saisi näin talviaikaan mieluusti olla teräkunnossa!

D-vitamiiniksi suosittelemme esimerkiksi Puhdistamon Super D-vitamiinia, jossa komeilee markkinoiden laadukkaimmaksikin ylistetty D3-vitamiinikompleksi. Puhdistamon ensiluokkainen D-vitamiinivalmiste sisältää myös EPA- ja DHA-rasvahappoja sekä A- ja E-vitamiineja. Puhdistamo on Suomen ensimmäinen kokonaan superfood-tuotteisiin erikoistunut yritys, jonka tavoitteena on aina panostaa parhaaseen laatuun niin alkuperämaan, lajikkeen kuin viljely- ja valmistustavankin suhteen. Katso täältä kaikki Puhdistamon tuotteet >

Tyyneyttä ja hyvää mieltä luonnollisesti

Levollinen mieli ja hyvin nukutut yöt auttavat jaksamaan kiperimmissäkin haasteissa, joita elämä heittää aika ajoin tiellemme. Tyyneyttä, tasapainoa ja hyvää mieltä kaipaaville ehdotamme kokeiluun supersuosittua 5-HTP -ravintolisää (Puhdas+). Kyseessähän on siis luonnossa esiintyvä aminohappo, joka on serotoniinin ja melatoniinin valmistumisen lähtöaine. Serotoniini, jota joskus onnellisuushormoniksikin kutsutaan, säätelee mielialaa ja vireystilaa. Melatoniini puolestaan auttaa auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa ja ylläpitämään unta. Katso täältä kaikki Puhdas+ tuotteet >

Pöytä pullollaan värikkäitä vihanneksia ja hedelmiä.

Mitä jos tuunaisit ruokavaliota terveellisempään suuntaan? 

Ruokavalion tuunaaminen hieman terveellisempään suuntaan tekee ihmeitä hyvinvoinnillesi. Mitään jättiloikkia trendin aallonharjalla keikkuviin ruokavalioihin ei suinkaan tarvitse ottaa, vaan pienet arjen muutokset riittävät tässäkin vallan mainiosti. Kasvisten, kuitujen ja hyvien rasvojen lisääminen ruokavalioon on oivallinen askel ja valmiit ratkaisut helpottavat elämää!

Joskus arki vaan jyrää aikatauluillaan innostuneimmankin kokkaajan ja sulavimman salaattimestarin. Silloin erilaiset vihersekoitukset ja marjajauheet pelastavat päivän ja ihastuttavat sekä maullaan että helppoudellaan. Kuitulisistä puolestaan saa helposti vatsaa helliviä kuituja ruokavalioon ja ne tukevat myös painonhallintaa. Hyvin helppoa ja näppärää siis, eikä vaadi liian suuria muutoksia arkeen!

Supervinkki kahvikansalle! 

Me suomalaiset hörpimme kahvia eniten koko maailmassa, joten tässäpä aivan uusi ulottuvuus kahvihetkiin: Foodinin Flow-kahvi on funktionaalinen juomajauhesekoitus, joka sisältää herkullisen maun lisäksi kutkuttelevan kiinnostavan kombon ravinteita. Kahvissa tehojaan toteuttaa lion’s mane -uute sekä teobromiini.

Lion´s mane eli siiliorakas nauttii erityistä suosiota keskittymistä kaipaavien työmuurahaisten ja opiskelijoiden keskuudessa. Lion´s mane sisältää myös beetaglukaania, tuota kaurasta tuttua ravintokuitua, joka edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. 

Ei siis aivan ihan mitä tahansa kahvia - kokeile vaikka heti seuraavalla kahvipaussilla ja antaudu flown valtaan! Katso täältä kaikki Foodinin tuotteet >

Toivottavasti sait napattua oppeja onkeesi ja vinkkejä arkeesi! 

Me Ruohonjuuressa haluamme tehdä hyvän puolella olemisesta mahdollisimman helppoa. Siksi asiantuntijamme ovat kuratoineet sinulle valmiiksi tuotteet, jotka kunnioittavat niin maapalloamme, kuin kaikkea elämää sen sisällä. Meille voi siis vain saapastella sisään ja kaikki ostokset ovat vastuullisia! Tervetuloa Ruohonjuureen hyvän olon ostoksille >