Anna kalojen uida rauhassa

Valitse omega-3-lähteeksesi suomalainen puhdas pellavansiemenöljy!
Anna kalojen uida rauhassa

Tiesitkö, että kotimainen pellavansiemenöljy huippulaadukas, ekologinen ja täysin vegaaninen omega-3-lähde? Vanhan perinnekasvimme siemenöljy peittoaa monessa mielessä ulkomaiset kalaöljyvalmisteet eikä vähiten siksi että pohjoiset puhtaat kasvuolosuhteemme muokkaavat pellavansiemenöljystä täällä aivan erityisen superfoodin.

Kotimainen pellavansiemenöljy on erinomainen valinta ravinnon omega-rasvahappojen täydentämiseen ja tasapainottamiseen. Viljelyyn huolella valitut pellot ja öljyn hellävarainen valmistustapa kylmäpuristamalla hapettomissa olosuhteissa alhaisessa lämpötilassa tarjoavat erityisesti ekologisuutta, kotimaisuutta ja terveellisyyttä arvostavalle parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

Kasviperäinen lähtöaine EPA:lle ja DHA:lle

Erityistä pellavansiemenöljyssä on sen poikkeuksellisen suuri omega-3:n, alfalinoleenihapon (ALA) määrä. Yhdestä teelusikallisesta öljyä saa lähes 3 grammaa ALA:a, joka on elimistöllemme välttämätön rasvahappo eli sellainen, jota kroppamme ei pysty itse rakentamaan. ALA:sta elimistö muokkaa edelleen ulkomaisista kalaöljyistä tuttuja pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja EPA:a ja DHA:a. Tämän prosessin ohessa syntyy lisäksi muita hyvinvoinnille tärkeitä rasvahappoja. Pellavansiemenöljy sisältää myös toista välttämätöntä rasvahappoa, omega-6-sarjaan kuuluvaa linolihappoa, jota myös tarvitaan, mutta oikeassa suhteessa kolmosiin nähden.

Pellavansiemenöljy on ekologinen ja edullinen rasvahappotasapainon tasaaja

Pellavansiemenöljyssä edellä mainittujen rasvahappojen suhde on optimaalinen; omega-3:omega-6 = 4:1. Käytännössä siis jo hyvin pienellä öljylisällä voi tasapainottaa muun ravitsemuksen aiheuttamaa epäsuhtaa. Vain 1-2 tl päivittäinen annos kotimaista pellavansiemenöljyä on helppo, edullinen mutta myös ekologinen korjauskeino. Kalliisiin ulkomaisiin kalaöljylisiin ei ole tarvetta eikä tarvitse miettiä, missä valmiste tuotettu ja onko toimittu kestävästi ympäristöä säästäen.

Parasta ja puhtainta pellavansiemenöljyä suomalaisilta sopimusviljelijöiltä

Ruohonjuuren hyllyillä paistatteleva Bertil´s health -sarjan kylmäpuristettu pellavansiemenöljy tuotetaan suomalaisten sopimusviljelijöiden tiloilla. Tuotteessa yhdistyvätkin kotimaisen lähiruuan ja superfoodin tunnusmerkit. Öljyä voi nauttia päivittäin helposti sellaisenaan tai sekoittamalla esim. salaatin tai smoothien joukkoon.