Äly hoi, älä jätä! Ruohonjuuressa myös teknologiaa ja tekoälyä käytetään vastuullisesti

Tekoäly vie - ja ihminen vikisee? Ei todellakaan! Meillä Ruohonjuuressa ratsastetaan tässäkin suhteessa trendin aallonharjalla vastuullisesti, asiakkaidemme parasta ajatellen.
Äly hoi, älä jätä! Ruohonjuuressa myös teknologiaa ja tekoälyä käytetään vastuullisesti

Pienestä puumökistä monikanavaiseksi kaupaksi - Ruohonjuuri on taivaltanut pitkän matkan VR:n makasiineilta digimaailman tatameille. Jotta armaat asiakkaamme tulevaisuudessakin saisivat nauttia parhaasta mahdollisesta palvelusta, hyödyntää “hippikauppakin” toki teknologian uusimpia tuulia tekemisessään.

Mutta mitä vastuullisuus tässäkin suhteessa ja tekoälyn etiikka sitten tarkoittaa Ruohonjuuren asiakkaiden kannalta? Kuten monessa muussakin suomalaisessa yrityksessä, myös Ruohonjuuressa on laadittu eettiset periaatteet uusien innovaatioiden hyödyntämiseen.

  1. Ihminen päättää, tekoäly toteuttaa.  Kasvoton kone ei korvaa ihmistä, eikä tunteeton tehokkuus empatiaa.  Ruohonjuuren olemassaolo on aina tähdännyt yhteiskunnallisesti ihmisen, luonnon ja maailman hyvinvoinnin parantamiseen sekä suvaitsevaisuuden, tasa-arvoisuuden ja ekologisuuden edistämiseen. Teknologia onkin meille siksi työkalu, joka auttaa ihmistä muuttamaan maailmaa paremmaksi - hyvä renki, eikä huono isäntä. Eettiset periaatteemme ohjaavat näin myös kaiken uuden teknologian käyttöä ja hyödyntämistä.

  2. Autamme tekemään vastuullisia valintoja.  Vastuullisuus on viitoittanut olennaisena osana Ruohonjuuren toimintaa aina syntyhetkestä nykypäiviin saakka. Yritys perustettiin vuonna 1982 näin julistaen: ”Ruohonjuuren toiminta nojautuu kestävän kehityksen periaatteisiin, joiden mukaan meillä ei ole oikeutta evätä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tehdä niitä asioita, joita meillä on oikeus ja mahdollisuus tehdä tänään.” Tämä pätee myös uuden teknologian hyödyntämiseen - muun muassa tekoälyn avulla voimme tuoda arjen vastuullisten valintojen tekemisen entistä helpommaksi yhä useammalle sitä toivovalle.

  1.  Asiakkaana vaikutat valinnoillasi. Asiakkaanamme sinulla on aina ohjat käsissäsi, kun haluat päättää, mihin tarkoituksiin käytämme tietojasi. Halutessasi saada esimerkiksi juuri sinulle kohdennettuja ja sinua kiinnostavia tarjouksia, voit antaa luvan tietojesi käyttöön markkinointitarkoituksiin. Yhtä lailla sinulla on oikeus kieltäytyä markkinoinnista niin halutessasi. Ruohonjuuressa asiakkaiden tarpeet ja toiveet ohjaavat teknologian käyttöä tälläkin saralla. Onnellinen ja tyytyväinen asiakas on meille kunnia-asia.

  2. Tietosi ovat taatusti turvassa. Ruohonjuuren asiakkaana voit luottaa siihen, että tietojasi eivät epämääräiset tahot kalastele. Asiakastietoja hyödynnämme ainoastaan omassa markkinoinnissamme niin halutessasi - tarkempaa tietoa asiasta voit lukea tietosuojaselosteestamme.

  3. Rohkeasti parempaan päin! Me Ruohonjuuressa ymmärrämme, että maailma ei ole vielä valmis. Seuraamme siksi aikaamme aktiivisesti, käymme keskustelua ja päivitämme periaatteitamme yhdessä asiakkaidemme kanssa. Uskomme, että maailmasta tulee parempi paikka yhteisvoimin ponnistellen - myös tässäkin suhteessa.