Pienestä mökistä se alkoi – Ruohonjuuren tarina

Alussa oli ruoho ja juuri - ja valtava määrä maailmaa syleilevää rakkautta. Oli enemmän aatetta kuin rahaa- ja enemmän intoa kuin taitoa.

Ruohonjuuren alkutaipaleella kauppaa tehtiin myös pienessä mökissä VR:n makasiinien tuntumassa – ja myös VR:n makasiineilla.

Alussa oli ruoho ja juuri – ja valtava määrä maailmaa syleilevää rakkautta. Oli enemmän aatetta kuin rahaa- ja enemmän intoa kuin taitoa.

Toiminta aloitettiin 1982 pienessä mökissä Helsingin keskustassa, vapaaehtoisvoimin. Sitä myytiin mitä saatiin ja hinnat vedettiin iloisesti hatusta. Välillä roihusi sekä rakkaus että makasiinit. Maailmaa pelastettiin sekä puita että rosvoja halaamalla ja paha muutettiin hyväksi lempein keinoin.

Vuosien varrella, lukuisten kokemusten siivittämänä jalostui ajatus siitä, että maailmaa saa parannetuksi suuremmin harppauksin ammattimaisemman työskentelyn avulla. Niinpä toimintoja tuotevalikoimasta henkilökunnan koulutukseen ja johtamiseen alettiin aktiivisesti kehittää.

Ruohonjuuren alkuaskelista kumpuaa nykyisessäkin työskentelyssä näkyvä rakkaus ja intoHimo – sekä maailmaa syleilevä fiilis, joka ilmenee niin tuotevalikoimassa, asiakaspalvelussa kuin henkilöstön hellässä hallinnassa.

Ruohonjuuri laittaa hyvän kiertämään. Joka ikinen päivä lahjoitamme sekä tuotteita että rahaa hyvätekeväisyyteen. Kerran vuodessa jaamme Ruohonjuuri-palkinnon ja -apurahat kestävää kehitystä edistäville hankkeille.

Toimintaamme viitoittaa unelma paremmasta maailmasta. Tahdomme tuoda asiakkaidemme elämään sekä iloa että elinvoimaa ja auttaa heitä saavuttamaan tavoitteensa ja unelmansa. Ruohonjuuri on rohkea edelläkävijä, jonka luomaa polkua on turvallista tallustaa.

Lue myös:

Vastuullisuus Ruohonjuuressa >>