Aivot rakastavat rasvaa

Muistisairaudet lisääntyvät vinhaa vauhtia ja niihin sairastuvien määrän arvioidaankin jopa kaksinkertaistuvan parissa vuosikymmenessä. Ihmisen aivot muodostuvat suurimmalta osin rasvasta ja joskus ne tarvitsevat vähän ylimääräistä voitelua toimiakseen normaalisti.
Aivot muodostuvat pääasiassa rasvasta - peräti 60 % aivojen kuiva-aineesta on rasvaa. Selvää onkin, että rasvan merkitys aivotoiminnalle on suuri.

Yhä nuoremmilla esiintyy hermoston häiriöistä kertovia merkkejä kuten kohtuutonta väsymystä, uupumusta, keskittymiskyvyn puutetta, masennusta ja ahdistuneisuutta. Syitä tähän löytyy unen ja liikunnan puutteesta sekä elämän stressitekijöistä, mutta taustalla voi olla myös häiriö aivojen hermosolujen rasvatasapainossa.

Rasva suojaa soluja 

Solujen kyky päästää ravintoaineita solun sisään ja kuona-aineita solusta ulos riippuu olennaisesti solukalvojen rasvojen laadusta. Lipidit ovat esimerkiksi siemenistä tai eläinrasvoista saatavia rasvahappoja, jotka eivät liukene veteen. Jos solujen lipiditaso ei ole kunnossa, alkavat solut kärsiä aineenvaihduntahäiriöistä ja tällöin myös hormonien tuotanto ja umpieritysrauhasten (esimerkiksi kilpirauhasen toiminta) voi häiriintyä. Tämä voi johtaa voimakkaaseen väsymykseen ja uupumukseen.

Aivot muodostuvat pääasiassa rasvasta - peräti 60 % aivojen kuiva-aineesta on rasvaa. Selvää onkin, että rasvan merkitys aivotoiminnalle on suuri. 

On huomattu, että pienikin rakenteellinen muutos aivojen fosfolipideissä saa aikaan huomattavan muutoksen aivojen toiminnassa. Fosfolipidit ovat ns. rakennelipidejä eli niistä rakentuvat kaikki solukalvot, sekä ihmisillä, eläimillä että kasveilla. Kasvikunnan ja eläinkunnan fosfolipidit eroavat huomattavasti toisistaan ja eläinperäiset lipidit vastaavat parhaiten ihmisen ”aivorasvaa”. 

Iän myötä heikkenee elimistön kyky muuttaa kasviöljyistä saatavia välttämättömiä rasvahappoja linolihappoa ja alfalinoleenihappoa pidempiketjuisiksi rasvahapoiksi, joita aivot tarvitsevat. Näissä tilanteissa on tarpeen saada tärkeitä aivojen rakennusaineita valmiissa muodossa eläinperäisinä fosfolipideinä. 

Neuroglandin Forte ja Neurolipidijauhe

Neuroglandin Forte -valmiste sisältää eläinperäisiä fosfolipidejä sekä hyvän yhdistelmän kasvikunnan ravinteita, jotka virkistävät koko kehoa ja mieltä. Esimerkiksi pellavansiemenöljy sisältää alfalinoleenihappoa ja linolihappoa.

Alfalinoleenihappo auttaa mm. ylläpitämään veren normaalia kolesterolitasoa. 
Korkea kolesteroli on sydän- ja verisuonisairauksien sekä dementian riskitekijä. Resveratroli on useissa kasveissa esiintyvä fenoliyhdiste jota on löydetty erityisen paljon tummista rypäleistä. Resveratroli on yksi rypäleiden voimakkaimmista polyfenoleista. 

Useat ravitsemushoitoihin perehtyneet lääkärit sekä muut alan asiantuntijat ovat käyttäneet fosfolipidejä jo pitkään niille potilaille joilla on hermoston uupumista tai muita rasittuneen elimistön oireita. Biomedin Neurolipidijauhe sisältää runsaasti aivojen tarvitsemia hyviä rasvoja. Neuroglandin Forte -kapselit sopivat puolestaan niille joilla käyttö on pitkäaikaisempaa ja säännöllistä. Kannattaa muistaa myös tärkeä B12-vitamiini muistisi tueksi, sillä se mm. edistää normaaleja psykologisia toimintoja ja hermoston toimintaa sekä osallistuu solujen jakautumisprosessiin.