Aivot rakastavat rasvaa

Muistisairaudet lisääntyvät vinhaa vauhtia. Niihin sairastuvien määrän arvioidaankin jopa kaksinkertaistuvan parissa vuosikymmenessä.
Aivot muodostuvat pääasiassa rasvasta - peräti 60 % aivojen kuiva-aineesta on rasvaa. Selvää onkin, että rasvan merkitys aivotoiminnalle on suuri.
Yhä nuoremmilla esiintyy hermoston häiriöistä kertovia merkkejä kuten kohtuutonta väsymystä, uupumusta, keskittymiskyvyn puutetta, masennusta ja ahdistuneisuutta. Syitä tähän löytyy unen ja liikunnan puutteesta sekä elämän stressitekijöistä, mutta taustalla voi olla myös häiriö aivojen hermosolujen rasvatasapainossa.

Rasva suojaa soluja Solujen kyky päästää ravintoaineita solun sisään ja kuona-aineita solusta ulos riippuu olennaisesti solukalvojen rasvojen laadusta. Lipidit ovat esimerkiksi siemenistä tai eläinrasvoista saatavia rasvahappoja, jotka eivät liukene veteen. Jos solujen lipiditaso ei ole kunnossa, alkavat solut kärsiä aineenvaihduntahäiriöistä ja tällöin myös hormonien tuotanto ja umpieritysrauhasten (esimerkiksi kilpirauhasen toiminta) voi häiriintyä. Tämä voi johtaa voimakkaaseen väsymykseen ja uupumukseen.

Aivot muodostuvat pääasiassa rasvasta - peräti 60 % aivojen kuiva-aineesta on rasvaa. Selvää onkin, että rasvan merkitys aivotoiminnalle on suuri. 

On huomattu, että pienikin rakenteellinen muutos aivojen fosfolipideissä saa aikaan huomattavan muutoksen aivojen toiminnassa. Fosfolipidit ovat ns. rakennelipidejä eli niistä rakentuvat kaikki solukalvot, sekä ihmisillä, eläimillä että kasveilla. Kasvikunnan ja eläinkunnan fosfolipidit eroavat huomattavasti toisistaan ja eläinperäiset lipidit vastaavat parhaiten ihmisen ”aivorasvaa”. 

Iän myötä heikkenee elimistön kyky muuttaa kasviöljyistä saatavia välttämättömiä rasvahappoja linolihappoa ja alfalinoleenihappoa pidempiketjuisiksi rasvahapoiksi, joita aivot tarvitsevat. Näissä tilanteissa on tarpeen saada tärkeitä aivojen rakennusaineita valmiissa muodossa eläinperäisinä fosfolipideinä. 

Neuroglandin Forte ja NeuroWayNeuroglandin Forte -valmiste sisältää eläinperäisiä fosfolipidejä sekä hyvän yhdistelmän kasvikunnan ravinteita jotka virkistävät koko kehoa ja mieltä. Esimerkiksi pellavansiemenöljy sisältää alfalinoleenihappoa ja linolihappoa, jotka ovat tärkeitä solukalvojen rakennusaineita ja verenkiertoonkin vaikuttavia tekijöitä. Alfalinoleenihappo auttaa myös ylläpitämään veren normaalia kolesterolitasoa. 

Korkea kolesteroli on sydän- ja verisuonisairauksien sekä dementian riskitekijä. Resveratroli on useissa kasveissa esiintyvä fenoliyhdiste jota on löydetty erityisen paljon tummista rypäleistä. Resveratroli on yksi rypäleiden voimakkaimmista terveyttä edistävistä polyfenoleista. E-vitamiini on yksi rasvaliukoisista vitamiineista ja se toimii elimistössä antioksidanttina eli suojelee soluja hapetusstressiltä.

Useat ravitsemushoitoihin perehtyneet lääkärit sekä muut alan asiantuntijat ovat käyttäneet fosfolipidejä jo pitkään niille potilaille joilla on hermoston uupumista tai muita rasittuneen elimistön oireita. NeuroWay -annospussit sopivat vahvaan aloitusannokseen ja Neuroglandin Forte -kapselit niille joilla käyttö on pitkä -aikaisempaa ja säännöllistä. Muista myös tärkeä B12-vitamiini muistisi tueksi!