7+1 vinkkiä aikuisen ihon hoitoon

Lue tästä Kampin Ruohonjuuren kauneushoitolan kosmetologi Nea Himangan vinkit aikuisen ihon hellävaraiseen hoitoon.
7+1 vinkkiä aikuisen ihon hoitoon

7+1 vinkkiä aikuisen ihon hoitoon

1. PUHDISTUS.

Ihoa kannattaa puhdistaa hellävaraisesti, mutta huolellisesti. Illalla iho on hyvä puhdistaa esimerkiksi puhdistusmaidolla, -öljyllä tai -voiteella. Puhdistuksen jälkeen kasvot viimeistellään runsaalla kasvovedellä. Aamulla ihon voi puhdistaa pelkällä kasvovedellä.

2. SEERUMI.

Lämmitä käsien välissä kosteuttavaa ja ravitsevaa seerumia. Seerumi kannattaa imeyttää ihoon hierovin liikkein, jotta seerumi imeytyy tehokkaimmin. Hieromalla myös aktivoit ihosi toimintoja, jotka iän myötä hidastuvat. Huomaat jo muutamassa minuutissa kuinka ihosi näyttää elinvoimaisemmalta hierovien liikkeiden jälkeen. 

3. KASVOÖLJY

Seerumin päälle lisätään kasvoöljy. Aikuisen ihmisen iho janoaa hyviä rasvahappoja, joten mikä olisikaan parempi lähde niille kuin ihanat kasvoöljyt! Aamuisin voit lisätä muutaman tipan öljyä suoraan ihollesi tai sekoittaa öljytipat kasvovoiteen joukkoon.. Illalla öljyä kannattaalorauttaa muutama tippa enemmän. Esimerkiksi Flow Cosmetics Ruusunmarjaöljy on loistava valinta ikääntyvälle iholle. Tästä öljystä ihosi saa antioksidantteja, A-vitamiinia ja tietysti tärkeitä rasvahappoja.

4. VOIDE

Kasvoöljyn päälle levitellään kosteuttava ja ravitseva voide. Esimerkiksi Madaran Time Miracle-sarjan voiteet ovat aikuisen ihon parhaita kavereita. Time Miracle -sarjasta löytyy päivävoide sekä yöseerumi, jotka imeytyvät tehokkaasti jättäen ihoon elinvoimaisen tunteen.

5. KUORINTA

Kasvojen iho kannattaa kuoria noin kerran viikossa. Madara-sarjan Peel Mask on mainio aikuisen ihon hedelmähappokuorinta. Säännöllisellä käytöllä AHA-hapot parantavat kollageeni ja elastaanin tuotantoa, heleyttävät ihoa sekä ehkäisevät pigmenttimuutoksilta. Useasti myös elämänkokemusta kartuttaneessa ihossa on couperosaa, joten rakeeton kuorinta on juuri täydellinen couperoottisen ihon hoidossa.

6. NAAMIO

Kuorinnan jälkeen levitellään iholle ravitseva, kosteuttava ja kiinteyttävä naamio. Kuorinnan jälkeen iho on vastaanottavaisempi, joten naamion vaikuttavat aineet pääsevät imeytymään tehokkaammin. Dr. Hauschkalta löytyy aikuiselle iholle oivia naamioita!

7. ELINTAVAT

Ulkoisen ihonhoidon lisäksi myös elintavoilla on valtavan suuri merkitys ihon hyvinvoinnille. Muista siis päivittäinen liikunta! Aktiiviset liikuntaharrastukset näkyvät myös ihossa elinvoimaisuutena sekä heleytenä. Ravinnon laatu sekä vedenjuonti näkyvät myös ulkoisesti. Värikäs, antioksidanttipitoinen ruoka, runsasproteiininen murkina sekä laadukkaat Omega-rasvahapot hellivät sekä sisältä että ulkoa. Toki täytyy muistaa, että kaikilla meillä on yksilölliset tarpeet ihossamme, mutta näillä vinkeillä pötkitään jo taatusti pitkälle!

BONUS-VINKKI: RYHTIÄ ILMEESEEN

Skingain on kollageenivalmiste, joka sisältää 1. tyypin kollageenia (naudasta) sekä 2. tyypin kollageenia (kalasta) vahvistavat ihoasi. Tuotteeseen on myös lisättynä C-vitamiinia, joka vaikuttaa positiivisesti kollageenin valmistukseen.

- Kaikkein tärkeintä on muistaa hoitaa ihoa säännöllisesti - aamuin illoin hoidettu iho kiittää huolenpidosta, kosmetologi-Nea kiteyttää.

Osta ikääntyvälle ihollekin sopivat tuotteet Ruohonjuuren verkkokaupasta >>