Hampunsiemenet ovat voittajan voimavara – ja varsinainen ravintopommi!

Miedosti paahdettu, suolalla ryyditetty hampunsiemen on terveellisempi vaihtoehto vaikkapa sipsinnälän sattuessa. Lue personal trainer Samuli Tolvasen vinkit!
Murtolan Hamppu Farmi hampunsiemen

Hampunsiemenet sisältävät runsaasti ravintokuitua ja mineraaleja kuten rautaa, magnesiumia ja sinkkiä. Sinkki on erityisen tärkeä riittävän testosteronin tuotannon ja vastustuskyvyn kannalta ja rauta puolestaan auttaa ravintoaineiden tehokkaassa imeytymisessä, joka on tärkeää myös silloin, kun haluat ylläpitää vireystasojasi. Magnesium taas tasapainottaa hormonitoimintaasi ja on hyväksi mm. lihaksille. Se on yksi tärkeimmistä mineraaleista ihmisen aineenvaihdunnalle ja hermoston optimaaliselle toiminnalle.

Hampunsiemenet sulavat helposti ja ovat gluteenittomia, joten ne eivät juurikaan aiheuta ruokayliherkkyyksiä. Itse asiassa ravinteikkaat hampunsiemenet sulavat mainiosti sisältämiensä mineraalien, hyvien rasvojen ja kuidun ansiosta.

Hampunsiemenet ovat lisäksi erinomainen rasvahappojen lähde, sillä niissä on runsaasti linoleeni- ja alfa-linoleenihappoa, jotka molemmat ovat välttämättömiä rasvahappoja elimistösi terveyden ja toiminnan kannalta.
Lisäksi näillä rasvahapoilla on merkittävä rooli hyvinvointimme tukipilareina.

Kun hampunsiementen omega-3 suhde omega-6 rasvoihin on erittäin hyvä, ne ovat loistava lisä sydän- ja verisuoniystävälliseen ruokavalioon. 

Tiesitkö muuten. että matala-asteinen tulehdustila voi olla muun muassa kynnys sille, miksi painosi ei putoa? Kun matala-asteista tulehdustilaa hoidetaan kropasta, hormonitoiminta tasapainottuu, rasvanpoltto helpottuu sekä ruoansulatuselimistönkin toiminta paranee huomattavasti.

Nappaa lisää vinkkejä hyvinvointisi tueksi Personal Trainer Samuli Tolvasen Facebook-sivulta. 

Kaikki hampunsiemenet Ruohonjuuren valikoimissa löydät tästä  >>