Henkeäsalpaavan upea Ruohonjuuri avataan Helsingin ydinkeskustaan

Tulevan lippulaivamyymälän myötä Ruohonjuuri palaa Mannerheimintielle; samalle kadulle, jonka varrella VR:n makasiinit aikanaan sijaitsivat.
Henkeäsalpaavan upea Ruohonjuuri avataan Helsingin ydinkeskustaan

- Pankkiirit ulos, hipit sisään! Näin lausahti eräskin yhteistyökumppanimme kuultuaan Ruohonjuuren avaavan uuden, uljaan lippulaivamyymälän Helsingin ydinkeskustassa pönöttävään arvorakennukseen, jossa aiemmin piti majaansa Nordea. Entisestä pankkisalista kehkeytyy kevään koittaessa upouusi Ruohonjuuri.

Maaliskuun lopun kiepakkeilla avattavassa Ruohonjuuren lippulaivamyymälässä riittää ihasteltavaa ja ihmeteltävää noin 700 m2:n suuruudesta. Uusi puoti tulee olemaan muutakin kuin hyvän elämän tuotteiden erikoiskauppa: etenkin erilaisille tapahtumille tulee olemaan upeat puitteet.

Ruohonjuuren lippulaivamyymälään ihmiset ovat tervetulleita paitsi ostoksille, tietysti myös ihmettelemään, oppimaan, oivaltamaan, inspiroitumaan - ja tapaamaan toisiaan. Yhtenä tavoitteena onkin vahvistaa yhteisöllisyyttä ja rakentaa siltaa erilaisten ihmisten välille.

Kokonaisvaltaisesti vastuullinen myymälä

Ekologisuus on luonnollisesti huomioitu lippulaivamyymälämme kaikessa suunnittelussa - projektin yhtenä ylevänä tavoitteena on itse asiassa olla vähittäiskaupan korjausrakentamisen kokonaisvaltaisen vastuullisuuden suunnannäyttäjä.

- Olemme hyödyntäneet mahdollisimman paljon vanhoja kalusteita ja materiaaleja - esimerkiksi lattiassa on vanhaa marmorilaattaa. Suosimme kotimaisia kalustetoimittajia ja laskemme tarkkaan sekä tekemisen että hankintojen ympäristövaikutukset. Panostamme kestävään ja arvokkaaseen mieluummin kuin halpaan ja höttöiseen, suunnittelussa tiiviisti mukana ollut Ruohonjuuren päävisualisti Venla Suvalo kertoo.

Asiakaskokemus uuteen ulottuvuuteen

Vuosien varrella Ruohonjuuren myymälät ovat saaneet kosolti kiitosta tunnelmastaan, johon lippulaivamyymälän suunnittelussa onkin kiinnitetty erityistä huomiota. Moniaistillista elämystä ja asiakaskokemusta on tarkoitus parantaa entisestään.

- On ensiarvoisen tärkeää, että asiakas aidosti tuntee olonsa tervetulleeksi myymäläämme, Venla kertoo.

Hän toivottaakin jo etukäteen kaikki Ruohonjuuren nykyiset ja uudetkin asiakkaat tervetulleiksi ihastumaan elämykselliseen myymälään, jossa henkilökunta auttaa ilolla kuten ennenkin ja tarjolla on jopa entistäkin ehompi katras hyvää elämää edistäviä laatutuotteita.

- Lippulaivamyymälässämme palvelu huipentuu “wow-alueen” tarjonnassa, Ruohonjuuren visualisti lupaa, ja lisää samaan hengenvetoon historiaa huokuvan, tunnelmaltaan arvokkaan liiketilan tarjoavan ainutlaatuiset puitteet erilaisten kohtaamisten ja tapahtumienkin järjestämiselle.

Suvalon mukaan jo pelkkä tila itsessään nostaa mielen arjen yläpuolelle ja tekee ostokokemuksesta erityisen:

- Myymälän takaosan korkea lasikatto on huikea yksityiskohta, jota katsoessa henki melkein salpautuu!

Loppusuoralle ennättänyt korjausrakennus- ja suunnitteluprojekti on ollut pitkäkestoinen ja opettavainen kokemus - ja Ruohonjuuren historian suurin ponnistus sitten VR:n makasiineilta muuton. Vanha rakennus on tuonut roppakaupalla haasteita pitkin matkaa - mutta kaikista vaikeuksista on selvitty yhteen hiileen puhaltaen ja yhteistyössä uurastaen.

Maaliskuun lopulla voimme omin silmin todeta, miltä lippulaivamyymälä tuntuu ja näyttää. Lämpimästi tervetuloa uuteen Ruohonjuureen - veikkaamme vahvasti, että yllätyt iloisesti!