Globe Hope ja Ruohonjuuri - kestävämmän maailman puolella

Uuden Manskun myymälämme julkisivua koristaa kahden viikon ajan upea mainoslakana. Koska lyhyen ajan esillä oleva lakana ei ole ympäristön kannalta kestävä ratkaisu, päätimme uusiokäyttää materiaalin yhteistyössä Globe Hopen kanssa.
Globe Hope ja Ruohonjuuri - kestävämmän maailman puolella

Globe Hope - tinkimätön vastuullisen muodin edelläkävijä

Globe Hope sai alkunsa, kun yrityksen toimitusjohtaja Seija Lukkala havahtui vuonna 2001 kestämättömään yhtälöön: kulutus lisääntyy väestömäärien kasvaessa sekä kehittyvien maiden talouksien noustessa. Meillä on kuitenkin vain yhdet luonnonvarat käytettävissämme. Uusiutumattomista luonnonvaroista ensimmäiset uhkaavat loppua jo ensi vuosikymmenellä.

Halu tehdä asioita kestävästi ja vaikuttaa olivat lähtökohdat yrityksen perustamiselle. Vuonna 2013 syntyi Globe Hope -konsepti, vastuullista designia hylätyistä mutta hyvistä materiaaleista.

Kiertotalous kunniaan

Me Ruohonjuuressa ymmärrämme sen, ettei maailma ole vielä valmis. Yrityksemme olemassaolo tähtää yhteiskunnallisesti kulutustottumusten muokkaamiseen paremmiksi. Tämä näkyy arkisessa aherruksessamme ja päätöksenteossamme.

Kun Manskun myymälän kylkeen pystytettävää lakanaa suunniteltiin, sai ostopäällikkömme Jussi Aimola oivan idean: yhteistyö Globe Hopen kanssa.

- Meidän pitää elää niin kuin opetamme, Jussi kommentoi.

Tästä käynnistyi ainutlaatuinen yhteistyö. Kun lakana poistetaan, se pestään ja toimitetaan Globe Hopelle. Lakanasta valmistuu muun muassa läppärisuojia, erikokoisia toilettilaukkuja sekä isompia kestokasseja. Tuotteet tulevat myyntiin Ruohonjuuren myymälöihin myöhemmin tänä vuonna.

Mutta mitä vielä! Lakanassa nähdään vilaus Ruohonjuuren uutta visuaalista ilmettä. Tämänkin vuoksi yhteistyössä toteutetut Globe Hope-tuotteet ovat uniikkeja.

 

 

Uusi lippulaivamyymälä avautuu 24.3. klo 12.00 osoitteessa Mannerheimintie 7.