Yhteys luontoon johtaa sisäiseen harmoniaan

Eliah Sahil -tuotteet ammentavat kauneutta pintaa syvemmältä
Yhteys luontoon johtaa sisäiseen harmoniaan

Eliah Sahil luomukosmetiikkabrändin perusti vuonna 2008 itävaltalainen joogaopettaja Silvio Perpmer rakkaudesta luontoon -  ja poikansa Eliah Sahilin syntymän kunniaksi.

Silvion elämässä ympäristötietoisuus ja syvä yhteys luontoon ovat aina olleet vahvoina suuntaviivoina. Siksi onkin päin selvää, että Eliah Sahilin tuotteet hellivät ihmisen kehoa luontoa säästäen ja kunnioittaen. Tuotteiden raaka-aineiden puhtaus ja luonnollisuus on tietenkin Eliah Sahilin tuotteiden perusta. Niihin käytetyt raaka-aineet tuotetaan luonnonvaroja säästäen ja myös tuotepakkaukset on tuotettu kestävästi. Koska Eliah Sahil kunnioittaa kaikkia olentoja planeetallamme, jokainen tuotteistaan on vegaaninen ja vapaa eläinkokeista.

- Vain silloin, kun ihmiset elävät tasapainossa itsensä ja luonnon kanssa, heillä on mahdollisuus muuttaa maailmaa paremmaksi, Silvio Perpmer painottaa.

Puhtaat, luontoa kunnioittavat raaka-aineet ovat ihonhoidon ydin

Jokainen  Eliah Sahilin tuotteista on valmistettu rakkaudella ja vankkumattomalla ammattitaidolla aidoista yrteistä ja kasveista. Sertifioitu luomukosmetiikka ei ole sama asia kuin luonnonkosmetiikka. Sertifioidut luomutuotteet ovat täysin luonnollisia ja täyttävät sertifioidun luonnonmukaisen viljelyn raaka-aineiden enimmäispitoisuuden. Esimerkiksi Eliah Sahil jauheshampoo on 100% peräisin luonnosta, joten se myös tuntuu täysin luonnolliselta. Eliah Sahil tuotteilla on ICADA-luomusertifikaatti.

Eliah Sahil -sarjan tuotteissa ei tietenkään käytetä kemiallisesti muunneltuja tai pinta-aktiivisia ainesosia, palmuöljyä tai mikromuovia. Yrttien, kukkien ja mineraalien korkealaatuiset esanssit uutetaan säästeliäästi ja käsitellään huolellisesti. Varovaisella ja hellävaraisella käsittelyllä varmistetaan rikkaiden aktiivisten ainesosien, kuten ruusuöljyn tai parantavan saven, vaikutusten täydellinen säilyminen valmistuksesta tuotteeseen. Kaikki raaka-aineet ovat peräisin valvotusta luomuviljelystä. Tuotannon reiluuden ja kestävyyden takaamiseksi Eliah Sahil toimii läheisessä yhteistyössä pientuottajien kanssa Intiassa ja Afrikassa, josta raaka-aineet saadaan. Jokainen tuote valmistetaan Itävallassa.

Maailmaa muutetaan paremmaksi konkreettisilla teoilla

Ei vain sanoja vaan oikeita tekoja luonnon ja mehiläisten puolesta - se on Eliah Sahilin periaate. Eliah Sahilin tuotteiden raaka-aineet ammennetaan puhtaasta luonnosta, jolle tulee myös antaa takaisin: Eliah Sahil on sitoutunut ilmastonsuojeluun ja ilmastonmuutoksen torjumiseen tavoitteenaan säilyttää monimuotoinen ympäristö tuleville sukupolville. Yrityksen ja tuotteiden hiilijalanjälki on määritelty ja niin yritys pystyy kompensoimaan kaikki päästönsä. Sen lisäksi, että Eliah Sahil on hiilineutraali, se tukee useita erilaisia ilmastonsuojeluhankkeita, kuten biomassahanketta Intiassa ja tuulivoimapuisto-hanketta Pakistanissa.

Luonnonvaraiset mehiläiset ovat elintärkeitä ekosysteemien vakauden ja maailmanlaajuisen elintarvikehuollon kannalta. Joka kolmas elintarvike on saatavillamme vain mehiläisten pölytyksen vuoksi. Yhden kasvilajin jättiviljelmät, torjunta-aineet ja elinympäristön häviäminen ovat kuitenkin äärimmäisen vakavia uhkoa mehiläisille. Kiitollisuuden ja arvostuksen eleenä Eliah Sahil lahjoittaa tuotteista, joissa on ”Flowering meadows” -merkki 0,20€ mehiläisten suojeluun kyseisen projektin kautta. Näin meillä jokaisella on helppo mahdollisuus osallistua mehiläisten suojeluun.

Flowering meadows eli kukkivat niityt -projektissa maanomistajilta pyydetään lupa kylvää kukkia viheralueille, joiden avulla mehiläisten ravinnonlähteiden määrä lisääntyy. Myös villimehiläisten kasvattajien kanssa yhteistyötä tekemällä, voidaan lisätä villimehiläisten määrää. Yhteistyökumppanina projektissa toimii Aurelia-säätiö, joka pyrkii aktiivisesti etsimään keinoja mehiläisten pelastamiseksi kaikkialla Euroopassa.

Eliah Sahil tekee yhteistyötä myös lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin kanssa tukemalla Allin Mikuna -hanketta Perussa. Monet lapset kärsivät aliravitsemuksesta Perussa. Ruokapulan suurin syy on ilmastonmuutos. Hankkeen avulla on tarkoitus parantaa alueen pienten lasten ravitsemusta, kehittää ympäristöystävällisiä liiketoimintamalleja ja vahvistaa naisia taloudellisesti.

Zero waste: pyrkimyksenä jätteetön elämä

Eliah Sahilin tuotteet ovat zero Waste -tuotteita, joten pakkauksiin käytetään hyvin vähän pakkausmateriaaleja. Pakkaukset ovat tietysti muovittomia ja tuotteet on pakattu kierrätettäviin alumiini- ja lasiastioihin. Astiat voidaan täyttää uudelleen ja uudelleen, täyttöpakkauksilla, jotka ovat 100% biohajoavia ja kompostoitavia. Pakkausten etiketit on valmistettu maakivestä, jolloin niiden valmistaminen vie 80% tavanomaisia etikettejä vähemmän vettä, eikä puita tarvitse kaataa lainkaan paperituotantoon. Markkinoinnissa käytetty paperi on valmistettu ruohopaperista ja yrityksen käyttämä teippi perunatärkkelyksestä. Tuotteiden elinkaari alusta loppuun on mietitty tarkasti ja harkitusti maapallon kantokyky mielessä.

- Luonto on tärkein voimavaramme. Olemme seuraavalle sukupolvelle velkaa sen, että luonto voidaan säilyttää”, Silvio Perpmer