Yhdessä muutamme maailmaa!

Ruohonjuuren työntekijöillä on mahdollisuus käyttää palkallista työaikaansa vapaaehtoistyöhön paremman maailman puolesta. Joka ikinen kuukausi yksi ruohonjuurelainen pääsee yhdeksi päiväksi töihin itse valitsemaansa järjestöön tai muuhun parempaa maailmaa rakentavaan projektiin. Palkan tästä vapaaehtoistyöpäivästä maksaa Ruohonjuuri. Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan!
Ruohonjuuren työntekijöillä on mahdollisuus käyttää palkallista työaikaansa vapaaehtoistyöhön paremman maailman puolesta. Yhdessä muutamme maailmaa!

Ruohonjuuren toimistolla työskentelevä Riikka haluaa tehdä työtä tamperelaisten asunnottomien hyväksi. Siihen kehkeytyikin mainio tilaisuus, kun Tampereella järjestetään tulevana kesänä asunnottomien jalkapallon MM-kisat. Siellä Riikkakin tulee paiskimaan hommia “Ruohonjuuren piikkiin”. 

- Halusin mennä vapaaehtoishommiin tähän tapahtumaan, johon tullaan joka puolelta maailmaa tullaan pelaamaan jalkapalloa ilman isoja rahainstansseja. Näissä kisoissa otetaan mielestäni hienosti huomioon se, että asunnottomat ovat tavallisia ihmisiä, jotka haluavat iloita ja tulla yhteen futiksen kautta. Myös asunnottomat haluavat kokea “suuren urheilujuhlan tuntua” eivätkä kaipaa ainoastaan sääliä ja ylhäältä annettuja almuja, Riikka perustelee.

City-käytävän Ruohonjuuressa työskentelevä Satu puolestaan menee kesäkuussa Mieli ry:n hommiin mielenterveystyötä tekemään. 

- Hyvä mielenterveys on kokonaisuus ja monen tekijän summa. Itsestä huolehtiminen päivittäisillä tekemisillä on mielestäni tärkeää, Satu kertoo.

Raision Ruohonjuuren Jasmini matkaa vapaaehtoistöihin Eläinsuojelukeskus Tuulispäähän. Vuonna 2012 perustettu Tuulispää on eläinten turvakoti, joka on tarkoitettu pääasiassa maatila- ja tuotantoeläimille. Tuulispäässä asustelee myös Ruohonjuuren kummieläin Aprilli-vuohi, johon Jasmininkin on nyt mahdollista tutustua.

- Olen jo pitkään haaveillut vapaaehtoistyöstä Tuulispäässä ja Ruohonjuuren vapaaehtoistyöpäivä on siihen todella ihana mahdollisuus, Jasmini iloitsee.

Eläinten puolesta tekee töitä myös Kampin Ruohonjuuren Nina, joka kantaa korsiaan kekoon Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry:n joukoissa.

- Olen Hesy:n hallituksen jäsen ja sitä kautta ollutkin jo paljon mukana yhdistyksen toiminnassa. Mutta käytännön työ on minulle vieraampaa ja siksi olenkin onnellinen päästessäni tekemään kokonaisen työpäivän eläintalolla, Nina intoilee.

Ruohonjuuren henkilökunnan koulutuksesta vastaava ravintoterapeutti Eijaliisa menee tekemään seniorityötä Helsinki Mission porukoissa. 

- Suomessa on paljon yksin asuvia ja "unohdettuja" vanhuksia. Ammattinikin puolesta olen kiinnostunut heidän hyvinvoinnistaan niin kehon kuin mielenkin osalta. Haluaisin myös tutustua siihen, millä tolalla vanhusten ruokailu on. Mahdollisesti voin osaamisellani tukea ja neuvoa heitä, Eijaliisa suunnittelee. 

Tampereen Ruohonjuuressa pitkään työskennellyt Elina suuntaa vapaaehtoistyöpäivänsä vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseen Hope ry:n kautta.

- Minulle käyvät kaikki hommat! Haluan antaa oman panokseni paremman maailman puolesta, aina kun se vaan on mahdollista, Elina toteaa.

Triplan Ruohonjuuren Taru viettää vapaaehtoistyöpäivää Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen töissä ja Ison Omenan Ruohonjuuressa työskentelevä Emmi puolestaan sotkamolaisessa vanhainkodissa muistisairaiden vanhusten parissa.