Villiä voimaa pohjoisesta!

Lapin luonnon ainutlaatuiset olosuhteet saavat pohjoiset kasvimme täyteen villiä voimaa. Pohjoisen antimista voi etelämmässäkin elelevä ammentaa puhtia päiväänsä.
Villiä voimaa pohjoisesta!

Pohjoinen luontomme on ainutlaatuinen, alkuvoimainen ja herkkä kokonaisuus. Yhä useampi suuntaa lomillaan nauttimaan vaeltamisesta luonnon keskellä ja ihmettelemään arktisen ympäristön kauneutta. Villinä luonnossa kasvavat myös maailman vahvimmat superfoodit. Yötön yö, karut kasvuolosuhteet ja äärimmäiset säänvaihtelut ovat koulineet Lapin kasvit eteläisiä lajitovereitaan ravinteikkaammiksi ja elinvoimaisemmiksi. Keräsimme yhteen haastateltavaksi pohjoisten brändien ykkösjoukon – Arctic Superfoodsin ja Arctic Warriorsin.

Arctic Superfoods ja gluteenittomat välipalapatukat

Arctic Superfoods on tuttu arktisia makuja yhdistelevistä gluteenittomista eväspatukoistaan, joissa maistuvat pohjoisen marjat ja luonnonyrtit kuusenkerkästä koivunlehtiin. Eväspatukat saivat juuri kuvankauniit uudet pakkaukset teemalla Wilder by Arctic Superfoods, ja fokus on entistä enemmän myös maailmanvalloituksessa. Samalla tuotesarjaan tuli kaksi uutta hersyvän herkullista makua: maitosuklaakuorrutettu tyrni ja valkosuklaakuorrutettu puolukka. Kotimaisista puhtaista raaka-aineista ammentava Arctic Superfoods puhaltaa raikasta pohjoisen tuulta välipalamarkkinoille.

Arctic Warriors yhdistää perinnettä ja tietoa 

Arctic Warriors on mieletön paketti tuotekehitystä ja osaamista, jossa muinaiset perinteet yhdistyvät uusimpaan tutkittuun tietoon ja taitoon. Tuoteperheeseen kuuluvat itse kasvatetut ja jalostetut ruusujuuri- ja väinönputkipohjaiset yrttivalmisteet, ja villinä pohjoisen luomusertifioiduista metsistä kerätyt kuusenkerkät, puolukat ja mustikat. Nämä pohjoisen monet metsät kolunneet korpisoturit tietävät mistä puhuvat, eivätkä epäröi levittää arktista ilosanomaa myös ympäri maailmaa! Tuotteita on helppo lisätä ruokiin ja juomiin antamaan lisäpotkua ja upeaa makua. Yrttishotit voi heittää nassuun sellaisenaan. Lue lisää Arctic Warriors-tuotteista >>

 Me Ruohonjuuressa uskomme, että maailmasta tulee parempi paikka yhteisvoimin ponnistellen. Hyllyillämme komeileekin aimo kimara tuotteita suomalaisilta pientuottajilta – muun muassa Lapistakin ponnistavat Arctic Warriorsin

Me Ruohonjuuressa uskomme, että maailmasta tulee parempi paikka yhteisvoimin ponnistellen. Hyllyillämme komeileekin aimo kimara tuotteita suomalaisilta pientuottajilta – muun muassa Lapistakin ponnistavat Arctic Warriorsin.

Haastattelimme pohjoisen konkareita Lapin lumosta ja sen vastapainoksi myös Etelä-Suomen hyvistä puolista!

Lue kysymykset ja arktisten superfood-tuoteinnovaattoreiden vastaukset:

 1. Keitä olette, mistä olette ja minne menette?

 2. Mikä tekee pohjoisen raaka-aineista erityisiä?

 3. Miltä maistuu pohjoinen?

 4. Kuvaile yritystänne kolmella adjektiivilla?

 5. Kerro kolme hyvää asiaa Etelä-Suomesta?

 6. Jäikö jotain kysymättä – kysy itse ja vastaa!

Arctic Superfoods, Jari Kurtti

 1. Arctic Superfoods ponnistaa Lapista ja tuotteemme perusta on alusta asti ollut innovatiivinen marjojen ja villiyrttien käyttö. Olemme tuoneet markkinoille ensimmäisenä Suomessa aidosti puhtaat välipalapatukat luonnon superfood-raaka-aineista.

 2. Puhdas luonto, yöttömän yön aurinko, maailman puhtain ilma ja raaka-aineiden aito maku.

 3. Makean täyteläiseltä mustikalta ja lempeältä koivunlehdeltä.

 4. Arktinen, pirteä ja innovatiivinen!

 5. Huiput asiakkaat & yhteistyökumppanit, kesä ja ystävät.

 6. Mikä on lempiraaka-aine, jota käytätte omissa tuotteissa?

Ehdottomasti mustikka. Se on erittäin maukas ja oikea superfood-pommi. Suomalaiset ja kansainväliset asiakkaat ja vieraamme pitävät erityisen paljon mustikkaisesta mausta patukoissamme. Haluamme tarjota heille aitoja makuja, joista tulee hyvä fiilis ja olo.

 

Arctic Warriors, Tuija Kauppinen

 1. Olemme intohimoinen tiimi, joka on olemassa, jotta kaikki pääsisivät nauttimaan pohjoisten superkasvien ihmeitä tekevästä voimasta. Kotitilamme on Rovaniemen Narkauksen kylässä, mutta tuotteemme ovat tilattavissa vaikka maapallon toiselle puolelle. Tuotepäällikkömme Katja on oppinut Lapin yrttien salat äidinmaidosta, sillä yrttitietämys on kulkenut hänen suvussaan jo useiden sukupolvien ajan. Haluamme tarjota vaihtoehdon maailman ääristä tuoduille superfoodeille ja toisaalta vielä Lapin puhtaiden luonnonantimien ilosanomaa maailmalle.

 2. Keskiyön aurinko, kesän intensiivinen kasvukausi ja arktiset kasvuolosuhteet. Kesällä valoisaa aikaa eli kasvien yhteyttämisaikaa riittää kellon ympäri 24/7, mikä on kasveille melkoinen stressi, ja siksi niiden on ikään kuin karaistava itsensä jaksaakseen ympäri vuorokautista ”työskentelyä”. Siksi ne ovat niin vahvoja ja aromaattisia.
  Luonnonvarakeskuksen tutkijat ovat mitanneet mm. väinönputken ja ruusujuuren vaikuttavien aineiden pitoisuuksia. Ne laskevat jo Mikkelin korkeudella. Unkarissa kasvatettu väinönputki tai Kiinasta Suomeen tuotu ruusujuuri ovat kuin haamuja verrattuna luontaisessa kasvuympäristössään, Lapissa, kasvaneisiin kasveihin.

 1. Aromikkaalta, intensiiviseltä ja puhtaalta. Lisäaineisiin tottuneen makunystyröille makuelämys voi olla jopa hiukset pystyyn nostattava :)

 2. Juureva, rohkea, roilo (= vastakohta kaikelle tylsälle)

 3. Suurin osa rakkaista asiakkaistamme asuu etelässä. Etelässä myös ymmärretään monesti paremmin puhtaan Lapin raaka-aineiden päälle kuin mitä ymmärrämme itse. Ja niin, Oodin valikoima on parempi kuin Narkauksen kirjastoautossa, joka pyörähtää kylätalon parkkipaikalla kolmen viikon välein.

 4. Miksi toimitte metsän keskellä?

Meille on tärkeää pitää Lappi ja sen kylät elävänä. On ilo työllistää paikallisia ihmisiä raaka-aineiden keruussa, tuotteiden pakkauksessa ja postituksessa maailmalle. Tuotteillamme onkin Suomalaisen työn liiton myöntämä Avainlippu-merkki. Kotitilamme sijainti 40 kilometriä Rovaniemeltä on myös imagokysymys ja tuo markkinoinnillista etua. Tykkäämme työskennellä lähellä luontoa ja pyrimme elämään kuten saarnaamme: lähellä luontoa ja sen antimista nauttien.