Muovittomammat menkat

Kuukautiskupit ovat ekoteko, joka säästää luonnon lisäksi sekä rahaa että hermoja. Lue tästä jutusta, miten muovittomuus ja kuukautiset sopivat yhteen!
muovittomuus ja kuukautiset

Maailman meriin päätyy vuosittain noin 12 miljoonaa tonnia muovijätettä. Muovikertymän määrää havannoillistaa se, että joka ikinen minuutti yksi rekkalastillinen muovia dumppautuu vesistöihin. Tätä ajatellen ei olekaan ollenkaan ihme, että vuonna 2050 merissä uumoillaan olevan enemmän muovia kuin kalaa.

Muovi ei sinänsä itsessään ole haitallista vaan ongelma on muovin päätyminen luontoon!

Luontoon joutunut  muovi hajoaa ajan kuluessa pieniksi hiukkasiksi (mikro- ja nanomuoveiksi). Nämä pikkiriikkiset mikromuovihituset puolestaan kulkeutuvat vesistöjen kautta kaloihin ja lintuihin. Ihmisenkin elimistöön mikromuovit kerääntyvät mm. kalasapuskojen kautta.

Onneksi entistä useampi kierrättää muovinsa aiempaa paremmin - ja moni suosii jopa muovittomuutta.

Kuukautiskuppi on ympäristöystävällinen vaihtoehto

Kuukautissuojarintamalla kuukautiskupit ovat vuosia kestävinä suojina nostaneet suosiotaan ympäristötietoisuuden kasvaessa.

Kaatopaikoille kaadetaan joka vuosi arviolta 20 miljardia sidettä, tamponia ja asetinta. Jätteidenvälttelyn nimissä entistä useampi ymmärtääkin kuukuppien olevan terveellisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

Ruohonjuuressa myydään kotimaisia Lunette-sarjan kuukuppeja, joiden kehutaan olevan maailmanluokan testivoittajia! Tiesitkö muuten, että Ruohonjuuri oli ensimmäinen paikka koko maailmassa, jossa Lunette-kuukuppeja myytiin asiakkaille?

Osta Lunette-kuukupit verkkokaupastamme >>