Vetristykäämme: notkea keho - notkea mieli!

Jäykkä keho - jäykkä mieli, notkeampi keho - notkeampi mieli.
Vetristykäämme: notkea keho - notkea mieli!

Kun keho on jäykkä eli kroppa jumissa, sellainen on silloin myös mieli. Notkistamalla kehoaan tulee samalla poistaneeksi arjen ahtautta myös mielestään. Kun mieli on joustavampi, on helpompaa nähdä valoa varjon sijaan ja mahdollisuuksia uhkien asemasta.

Pitkään jatkunut stressi lienee yksi pahimpia mielen jäykistäjiä. Stressi vetää usein myös kehonkin juntturaan. Stressi saa meidät taistele tai pakene -tilaan, jolloin mieli pyrkii alati skannaamaan uhkia. Monimuotoisesti haitallista, kroonistunutta stressiä kannattaakin ehdottomasti lähteä purkamaan.

Jäykkyyttään voi hälventää monin tavoin: venyttely, jooga, hengitysharjoitteet ja TRE-tärinäharjoitukset ovat esimerkiksi loistavia kehon ja mielen notkistajia. Kerrassaan erinomaista puuhaa on myös tanssiminen, koska sen on todettu parantavan aivojemme neuroplastisuutta kaikkein parhaiten. Myös hieronta ja monet muut kosketushoidot purkavat kehostamme jäykkyyksiä, etenkin silloin, kun niihin sisältyy keskustelu-ulottuvuus.

Myös tukahdutetut tai padotut tunteet voivat jäykistää ihmistä. Tunteiden hyväksyminen ja “vapauttaminen” onkin suuri harppaus kohti tyytyväisempää ja kokonaisvaltaisesti notkeampaa elämää. Tässä avuksi voivat ystävien lisäksi olla esimerkiksi erilaiset keskustelu- tai kosketusterapiat, esimerkiksi rosen-terapia. Tunteitamme hoitaa myös metsissä samoilu ja muut luontoelämykset.

Tunteiden tiimellyksessä on hyvä muistaa, että ikävinkin tunne kestää tutkimusten mukaan vain noin 90 sekuntia - ellei siihen jää itse piehtaroimaan. Puolitoista minuuttia on lyhyt aika ja sen sietää kyllä! Annetaan siis tunteiden tulla ja mennä menojaan.

Lisäjeesiä jumien taltuttamiseen

Venyttelyiden, joogan ja muiden notkisteluharjoitteiden tueksi voi nauttia Opti-MSM -jauhetta.  Vetreyttävien ominaisuuksiensa ansiosta MSM onkin ahkerassa käytössä esimerkiksi useilla joogaajilla ja kamppailu-urhelijoilla.

MSM-laaduista Ruohonjuuressa myydään ainoastaan kaikkein tutkituinta ja korkealaatuisinta versiota: Opti:MSM:ää - sillä miksi tyytyisi huonompiin, kun parastakin on saatavilla?

MSM eli metyylisulfonyylimetaani on rikkiyhdiste, jota esiintyy ihmisen kropassa luontaisesti. Koska kollageenin muodostumiseen tarvitaan rikkiä, C-vitamiinia ja sinkkiä., Opti-MSM on tullut suosituksi ihonsa kauneudesta huolehtivien parissa.

Opti-MSM:ää saa Ruohonjuuresta sellaisenaan tai erilaisina makuvariantteina. Osassa niistä mukana komeilee myös molybdeeni, joka on tärkeä hivenaine etenkin silloin, kun MSM:ää käyttää säännöllisesti. MSM:n käytön tiedetään verottavan elimistön omia molybdeenivarastoja ja siksi molybdeeninsaantiaan tulee täydentää aika ajoin. Ruohonjuuresta saa molybdeenia myös sellaisenaan kapseleina.

Tiesitkö, että toisinaan äärimmäinen kohmeloherkkyys voi johtua molybdeenin puutteesta? Silloin molybdeenitasojen kohentaminen voi joskus korjata tilannetta. 

Myös Frantsilan Paras ystävä -kauratyyny käytettynä yhdessä Ojan isännän limimentin tai Lohikäärmesalvan kanssa sopii oivallisesti lihasjumien avaamiseen.