Turva

Kaikenkarvaisesta myllerryksestä huolimatta maailmankaikkeudella on homma hanskassa ja me kaikki olemme turvassa.

Turva

Erikoisen ajan mukanaan tuoma lisäkuormitus saa kehomme helposti skannaamaan uhkia. Kun koemme pitkäkestoista stressiä, kehomme on alati varuillaan; sinnittelemme taistele tai pakene -tilassa. Elämän hallitsemattomuus, tunne kontrollinen menettämisestä ja arjen muutokset saattavat saada aikaan turvattomuuden tunnetta, joka purkautuu joskus traagisinkin ilmentymin.

Onneksi voimme myös itse vaikuttaa turvan kokemiseemme. Ensimmäinen askel tähän on stressitasojen laskeminen. Laske siis kierroksia! 

Palautumiseen ja uneen panostaminen, hengitysharjoitukset, sauna ja avanto -yhdistelmä, ulkoilmasta nauttiminen, luonnossa samoilu, terveellinen ja monipuolinen ravinto, mieleinen liikunta ja tyhjän ajan salliminen ovat kaikki varmasti hyviä keinoja kuormituksen vähentämisen tiellä. Myös digipaastoa tai ainakin sosiaalisen median välttelyä kannattaa kokeilla. Kaikkea aikaa ei kannata täyttää puhelimen selaamisella tai muulla puuhastelulla vaan tylsyyden tunne kannattaa toivottaa tervetulleeksi elämäänsä. Tyhjinä hetkinä alamme uudistua. Jos elämäänsä suorittaa herkeämättä, tulee ajaneeksi huomattavaa ylinopeutta onnellisuuden ohi.

Turvan tunnetta lisää merkittävästi myös yhteys toisiin elollisiin kosketuksineen kaikkineen. Olkaamme siis yhteydessä - tavalla tai toisella.