Tunnetko jo Providan?

”Provida-tuotteet ovat todellisia helmiä, suuren yleisön pimennossa olevia kauneussalaisuuksia”, totesi Katja Kokko taannoin osuvasti blogissaan.
Provida Organics on aromaterapeuttinen ihonhoitosarja, jonka pitkät perinteet pohjaavat aidosti luonnolliseen ja raaka-aineiltaan puhtaaseen ihonhoitoon.

Provida Organics on hoitoteholtaan vaikuttavia tuotteita arvostavien keskuudessa mainetta niittänyt, aromaterapeuttinen ihonhoitosarja, jonka pitkät perinteet pohjaavat aidosti luonnolliseen ja raaka-aineiltaan puhtaaseen ihonhoitoon.  


Provida Organics -sarjasta löytyy kattava valikoima hellävaraisia ja iholle ylellisiäkin ihonhoitotuotteita, jotka tukevat ihon toimintoja luonnollisesti ja vahvistavat ihoa terapeuttisesti. Tyypillinen Provida-tuotesarjan asiakas on kiinnostunut luonnosta ja luonnollisista ainesosista.


Provida tarkoittaa "elämää varten". Providan luonnonkosmetiikan filosofia kumpuaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkemyksestä, jossa on paikkansa niin luonnolla, tieteellä inspiraatiolla kuin luomulaatuisilla raaka-aineillakin.


Provida Organics on yksi luonnonkosmetiikan todellisista edelläkävijöistä. Providan tuotteet sisältävät aitoja, valvotusti luonnonmukaisia raaka-aineita, kuten aitoja eteerisiä öljyjä, aloe veraa, puhtaita ja korkealaatuisia kasviöljyjä, luontaisia vitamiineja ja kasviuutteita.

Luonnonkosmetiikan historia - melkein 500 vuotta ihonhoitoa luontoa kunnioittaen

Providan luonnonkosmetiikan historia alkoi nahkuri Jerg Wohnhasin toimesta vuonna 1530 Ebingenissä, Swabian Alpeilla Etelä-Saksassa.


Wohnhasin perhe useine sukupolvineen on melkein viidensadan vuoden ajan työskennellyt parkitsijana, kemistinä ja tiedemiehenä ihon ja luonnon aiheiden ympärillä.  Kokemuksen kautta kertynyt tieto on aina välitetty sukupolvelta toiselle.


Vielä tänäkin päivänä usean Provida-tuotteen perusta on käsinkirjoitetusta reseptikirjasta vuodelta 1896.


Esimerkiksi jo tuolloin, Sumatralta peräisin oleva sellakka oli osa tarkoin vartioitua reseptiä. Villavahaa käytettiin myös tuolloin. Nykyään sellakka muodostaa perustan Provida Organicsin ensimmäiselle luonnonkosmetiikkalaatuiselle kynsilakalle.

Ote Providan vanhasta reseptikirjasta.

Jerg ja Theda Wohnhas perustivat Provida Organics -yrityksen vuonna 1984, ja luovuttivat liiketoiminnan heidän tyttärelleen Dana Wohnhasille vuonna 2017. Perustajat itse asuvat omalla Demeter-tilallaan ja auttavat edelleen Providaa asiantuntemuksellaan ja luovilla ehdotuksillaan. 


Yhtiön perustajien ensimmäinen tytär syntyi vuonna 1984. Hänen ihonsa oli erittäin herkkä ja se reagoi jopa terveyskaupan vauvavoiteisiin. Syyllinen löydettiin nopeasti: Voiteet sisälsivät säilöntäaineita, joita ei oltu merkitty tuoteselosteeseen. Monen muunkin henkilön iho oli reagoinut säilöntäaineisiin. Tuolloin ei ollut velvollisuutta ilmoittaa tuotteiden sisältämiä ainesosia. "Luonnonkosmetiikassa" oli normaali käytäntö, että epäsuositut ainesosat pidettiin salaisina.


Wohnasit kehittivätkin tutkimustensa tiedon pohjalta ensimmäisen Provida-sarjan lasten voiteen - tietysti ihan ilman säilöntäaineita. Voide valmistettiin alun perin perheen ystävän apteekissa. Koko ystävä- ja tuttavapiiri oli myös innostunut voiteesta, ja he rohkaisivatkin yrityksen perustamiseen.


Providan luonnonkosmetiikan tuotanto alkoi Bremenissä vuonna 1985. Jo seuraavan vuoden huhtikuussa avattiin ensimmäinen Provida-luonnonkosmetiikan myymälä ja Provida-hoitola.


Provida on koko 33-vuotisen historiansa aikana pysynyt uskollisena eettisille periaatteilleen.

Provida Organics: Demeter-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa päästä varpaisiin

Provida Organics valmistaa aitoa biodynaamisista raaka-aineista valmistettua eli Demeter-kosmetiikkaa ja kehittää aina tuotteitaan tasapainossa luonnon ja uusimman tieteellisen tiedon kanssa. Provida-tuotteet ovat aina taatusti puhtaita ja turvallisia ja niillä on myös kosolti sertifikaatteja: Demeter, Icada ja PETA:n eläinkokeettomuuden merkki (tuotteita ei ole testattu eläinkokeilla).


Säilöntäaineiden ja eläinkokeiden välttäminen on ollut itsestäänselvyys yrityksen alusta alkaen. Lisäksi Provida oli ensimmäinen luonnonkosmetiikan yritys, joka ilmoitti alusta alkaen kaikki ainesosat oikeilla kemiallisilla nimillä.


Demeter-merkki takaa testatun biodynaamisen laadun aina tuotannosta jalostukseen ja vähittäiskauppaan saakka. Kosmetiikan Demeter-tavaramerkki takaa, että tuotteeseen käytetyt kasviraaka-aineet ovat korkealaatuisia ja paljon tiukemmin säänneltyjä kuin missään muussa sertifikaatissa. Viljelystä jalostamiseen tarkistetaan täysin, noudattavatko tuottajat johdonmukaisesti Demeter-yhdistyksen ohjeita.


Providan filosofiaan kuuluu oleellisena osana maaperän hyvinvoinnin edistäminen. Synteettisistä lannoitteita, kemiallisia torjunta-aineita tai keinotekoisia lisäaineita ei tietenkään käytetä.


Demeter-logo edustaa biodynaamisen tuotannon tuotteita elintarvike- ja kosmetiikkateollisuudessa ympäri maailmaa. Demeter-symboli osoittaa kuluttajalle raaka-aineiden biodynaamisen laadun, kun taas valmistaja takaa huolellisen käsittelyn. Providan tuotteet valmistetaan yksinomaan Providan omassa laboratoriossa.


Provida Organics on aromaterapeuttinen ihonhoitosarja, jonka pitkät perinteet pohjaavat aidosti luonnolliseen ja raaka-aineiltaan puhtaaseen ihonhoitoon.

 

Providan ihonhoitofilosofia

Providan ihonhoitotuotteiden perusta ovat lääkekasvit, parhaat kasviöljyt ja rasvat, joilla on ihoa kaunistavat, parantavat ja ravitsevat ominaisuudet. Muita ainesosia ovat kasvihartsit, hunaja, mehiläisvaha ja hienot eteeriset öljyt. Provida käyttää mahdollisuuksien mukaan tuotteissaan luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita.


Provida yhdistää viimeisimmät dermatologiset havainnot todistettuihin lääketieteellisiin tietoihin rohdosvalmistuksesta. Ayurvedan opetukset, antroposofian periaatteet sekä fyto- ja aromaterapian lait otetaan myös huomioon ihonhoitofilosofiassa.


Providan ihonhoitoideologian mukaan ihoa hoidetaan lempeästi, samalla tukien sen omia luonnollisia toimintoja. Iho saa tarvitsemansa kosteuden, vitamiinit ja suojan ulkoisia tekijöitä vastaan – iho vahvistuu ja sen vastustuskyky paranee. Iho saa hengittää vapaasti ja sen aineenvaihdunta toimii paremmin. Vastustuskykyinen iho on tasapainoinen ja terve, joka on myös oleellinen asia ihon taistelussa vapaita radikaaleja vastaan.


Providan Organics – hoitofilosofiassa otetaan huomioon sekä perinteiset länsimaiset ihotyyppimääritelmät että Ayurvedan ikiaikainen tietotaito. Provida käyttää Demeter-sertifioituja raaka-aineita tuotteissaan aina kun mahdollista. Suurin osa käytetyistä Demeter-laatuisista kasviuutteista tuotetaan Providan omalla tilalla. Provida välttää myös eteeristen öljyjen liiallista käyttöä. Siksi tuotteet ovat erittäin hyviä hoitamaan ja ravitsemaan jopa hyvin herkkää ihoa. 


"Provida-tuotteiden INCI- listat ovat täyttä kultaa ja hoitotulokset ovat sen mukaisia! Provida täydentää loistavasti Dr.Hauschka -luonnonkosmetiikkasarjaa erityisesti tietyissä ihonhoidon haastavissa tilanteissa. Lisäksi voidaan todeta, että Providan tuotteet eivät sisällä mitään iholle turhia raaka-aineita”, kehuu Ihohoitola Lupauksen ekokosmetologi ja farmaseutti Tarja Kivinen, joka valitsi Providan ihonhoitotuotteet hoitolansa valikoimiin heti yrityksen perustamisesta alkaen. 


Tarjan Provida-suosikkituotteita ovat mm. Mantelinaamio, Virkistävä jalkavoide, Avokado-käsivoide ja Propolis-sinkkivoide. Mantelinaamio on herkkäihoisten aarre, jonka avulla on saatu loistavia ihonhoitotuloksia mm. perioraalidermatiitin hoidossa. Jalkavoiteen tehon tuntee ihanan virkistävänä ja kevyenä tunteen jaloissa. Lempeän tuntuinen Avokado-käsivoide on hinta-/laatusuhteeltaan todellinen timanttituote. Propolis-sinkkivoide puolestaan on ihonhoidon täsmä- ja tehotuote mm. aknen, paikallisten näppyjen sekä haavanhoitoon, ja joka kannattaa pitää jokaisen perheen kotiapteekissa.


Provida-tuotteet löydät Kampin Ruohonjuuresta ja Ruohonjuuren verkkokaupasta