Tony's Chocolonely: Haukkaa herkkua - ja muuta maailmaa!

Tony’s Chocolonelyn suklaat eivät ole mitään turhanpäiväisiä kalorikimaroita, vaan niiden takana on vissi ajatus paremmasta maailmasta. Näitä suklaita - jos mitä!- voi toden teolla nautiskella hyvillä mielin ja rinta rottingilla. Lisävihiä asiaan saat tästä jutustamme!
Tony's Chocolonely

Tony’s Chocolonelyn vankkumattomana tavoitteena on maailman muuttaminen paikaksi, joka olisi 100 %:sti vapaa orjatyöllä tuotetusta suklaasta. Tony’s Chocolonelyn omat suklaat sellaisia itsestään selvästi ovatkin mutta suklaahommien suhteen toisaa työsarkaa riittää kosolti: tavoite on saavutettu vasta sitten, kun kaikki suklaa maailmassa tuotetaan reiluja pelisääntöjä noudattaen - ihmistä ja luontoa kunnioittaen.

Miten Tony’s Chocolonely sai alkunsa?

Tony’s Chocolonelyn juuret juontavat vuoteen 2005, kun kolme hollantilaista journalistia tutki TV-dokumenttia varten suklaan tuotannon taustoja. Heille selvisi, että maailman suurimmat suklaayhtiöt käyttivät kaakaota, joka oli peräisin tiloilta, joilla käytettiin orjatyövoimaa. Asiaan tuntui mahdottomalta saada aikaan muutosta, joten he käärivät hihansa ja alkoivat toimeen ihan itse..

Sittemmin Tony’s on kasvanut jo Hollannin suurimmaksi suklaabrändiksi ja tuotteita myydään useiden Euroopan maiden lisäksi USA:ssa asti. Vientiin suuntautuminen oli meille selvää, sillä Hollanti on vain pieni maa, ja Tony’s haluaa missionsa mukaisesti saada aikaan laajempaa muutosta, Tony’s -suklaiden maailmanvalloituksen eteen työtä tekevä Eveline Paulussen taustoittaa.

Miten Tony´s -suklaat saapuivat Suomeen?

Tiedämme, että suomalaiset syövät paljon suklaata ja ovat hyvin tietoisia kuluttajia, joten tämä on meille hyvä paikka vaikuttaa. Olemme todella tyytyväisiä, että Ruohonjuuri on missiomme takana ja antaa meille mahdollisuuden jakaa tarinaamme, Eveline Paulussen kehuu hymyssä suin.

Hersyvän herkun synkkä varjo

Tiesitkö, että kaakaotiloilla työskentelee yli kaksi miljoonaa lasta, suurin osa heistä laittomissa ja vaarallisissa olosuhteissa, ja vähintään 30.000 ihmistä ihmiskaupan tai pakkotyön uhreina?

Tony’s Chocolonely haluaa herättää tietoisuutta kaakaon tuotantoketjussa vallitsevasta epätasa-arvoisuudesta ja näyttää omalla esimerkillä, että suklaata voi valmistaa eri tavalla, ja näin innostaa koko teollisuutta liittymään mukaan tekemään täysin orjatyöstä vapaa suklaa normiksi.

Tony's chocolonely

Mikä tekee Tony’s Chocolonelystä erilaisen?

- Emme ole suklaayritys, vaan missioyritys. Syy olemassaoloomme on se, että haluamme muuttaa kaakaoteollisuutta ja poistaa orjuuden. Pyrimme siihen valmistamalla korkealaatuista suklaata houkuttelevalla brändäyksellä, jotta voimme kertoa kuluttajille, miten asiat ovat ja miksi niiden tulisi muuttua. Tony’s tunnetaan mahtavista makuyhdistelmistä ja hauskasta brändistä, mutta missiomme on vakava. Tony’sin slogan onkin ”Crazy about chocolate, serious about people”, Eveline Paulussen toteaa pontevasti.

Kaikella toiminnallaan Tony’s Chocolonely tahtoo osoittaa, että asioita voi tehdä eri tavalla; on mahdollista menestyä kaupallisesti ottaen vastuun koko tuotantoketjusta ja siten, että kaikki tuotantoketjussa ansaitsevat oikeudenmukaisen korvauksen.


Tony’s Chocolonelyn toimintaa viitoittavat viisi hankintaperiaatetta

- Ne ovat jäljitettävyys – tiedämme tarkalleen, mistä kaakaopavut ovat peräisin. Korkeampi hinta – maksamme Reilun kaupan lisän päälle omaa Tony’sin preemiota, jotta viljelijä pystyy ansaitsemaan työllään elannon. Teemme pitkiä yhteistyösopimuksia viljelijöiden kanssa, jotta he voivat luottaa saavansa sadolleen korkeampaa tuottoa ja investoida toimintaansa. Autamme viljelijöitä vahvistumaan ja järjestäytymään sekä parantamaan viljelystensä laatua ja tuottavuutta, Eveline Paulussen linjaa.

Kuinka yksittäinen ihminen voi vaikuttaa?

- Jokainen ostos, jonka teet, on ääni sen puolesta, millaisessa maailmassa haluat elää. Kun olet tietoinen, olet vastuussa teoistasi. Pyydämme ihmisiä tekemään tietoisia valintoja ja ajattelemaan ostostensa vaikutuksia. Jos tuet missiotamme, kerro siitä myös perheellesi ja ystävillesi, Eveline Paulussen yllyttää.

Osta Tony's Chocolonely -suklaat Ruohonjuuren verkkokaupasta >>