Tiesitkö tämän Dr. Hauschka Ruusuvoiteesta?

Vuoden 2009 jälkeen Ruohonjuuren kautta on jo 6500 Dr.Hauschka Ruusuvoidetta rakentanut maailmaa, jossa tehdään hyvää iholle, ihmiselle ja luonnolle.
Tiesitkö tämän Dr. Hauschka Ruusuvoiteesta?

Mikä tekee Ruohonjuuren asiakkaiden suursuosikiksi kohonneen ja luonnonkosmetiikan klassikoksi tituleeratusta Dr.Hauschka-sarjan Ruusuvoiteesta aivan erityisen?

Raaka-aineen erinomainen laatu, täydellinen jäljitettävyys ja vastuullinen toiminen paikallisten viljelijöiden kanssa monipuolisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaan on ollut Dr.Hauschkaa valmistavalle WALA GmbH:lle aina toiminnan lähtökohta. Silloin kuin raaka-ainetta ei voida tuottaa omalla tilalla Etelä-Saksassa, lähdetään tuottajia etsimään sieltä missä raaka-aine on laadukkainta. Luomulaatuisen raaka-aineen varmistamiseksi kehitystyöhön sitoudutaan vuosien ajaksi. Luomuneuvonnan ja sertifiointikulujen kattamisen lisäksi työstä maksetaan viljelijöille reilu palkka sekä sitoudutaan etukäteen sovittuihin tuotantomääriin useammaksi vuodeksi kerrallaan.

Afganistan on ruusujen unohdettu suurmaa

Vuonna 2004 aloitettiin yhteistyö Afganistanissa luomuruusujen tuottamiseksi. Suurin osa maailmasta tuntee Afganistanin ihan eri kasvista, mutta mietihän hetki Aladdinin taikalampun maailmaa. Muinainen Persia lähialueineen on ollut jo vuosituhansia ruusun koti. Sodan runtelema, yksi maailman köyhimmistä maista oli lähes lopettanut ruusujen kasvattamisen.  WALA lähti yhdessä saksalaisen kehitysapuorganisaation kanssa etsimään ruusun kasvattamisesta kiinnostuneita maanviljelijöitä. Yhteistyössä luomutuotantoneuvojien, paikallisten osaajien ja perhetilojen kanssa aloitettu projekti on nyt levittäytynyt yli 700 perhetilalle ja yli 100 hehtaarin ruusun viljelyalalle. Erittäin laadukkaasta ruusuraaka-aineesta tilat saavat tuloja ja samalla annetaan paikalliselle viljelijäväestölle malli vaihtoehtoisesta satokasvista. Ruusupensas kerrallaan vallataan tilaa unikoilta.

Ruusuja ja ruokaa

Luomuruusujen tuottaminen tarjoaa maanviljelijöille mahdollisuuden tuottaa muualle myytävän satokasvin ohessa myös ruokaa. Luomutuotantoon kuuluvan vuoroviljelyperiaatteen mukaisesti ruusupelloilla kasvatetaan palkokasveja, esimerkiksi kikhernettä, joka sitoo maahan typpeä. Samalla saadaan oivallista kasviproteiinia paikallisen väestön ruokkimiseksi. Maaperän kasvukuntoon huomiota kiinnittämällä varmistetaan myös pitkällä tähtäimellä viljelijöiden mahdollisuudet torjua eroosiota, turvata vesivarojen kestävä käyttö ja valita pelloille paikallisiin olosuhteisiin sopeutuvia tuotantokasveja monipuolisesti.

Yhteiskunnan rakentaminen naisten kautta

Afganistanilaisilla ruusupelloilla työskentelee pääsääntöisesti naisia. He ovat ahkeria ja tarkkoja poimittavien kukkien laadun varmistamisessa. Heille työ luo uskoa tulevaisuuteen. Kodin ulkopuolella työskentelevä ja rahapalkkaa saava nainen on myös omassa perheessään ja suvussaan arvokkaampi. Maassa, jossa naisen asema on vaikea ja vaikutusmahdollisuudet yhteiskunnassa ovat rajatut, työskentely toisten naisien kanssa tarjoaa yhteisön, jossa kokemukset ja osaaminen leviävät arkitöiden lomassa. Esimerkiksi yksikin lukutaitoinen nainen voi hän opettaa muita lukemaan ja näin naiset voivat seurata uutisia ympäristössään. Lukutaidon oppinut nainen pyrkii myös tutkitusti aktiivisemmin turvaamaan lapsilleen – vaikkakin usein vain pojille – mahdollisuuden koulutukseen. Luomutilalla työskenteleville naisille ympäristö on turvallinen. Siellä he eivät joudu toimimaan esimerkiksi vaarallisten kemikaalien kanssa.  Tällä on erityisesti merkitystä raskaana oleville naisille maassa, jossa työturvallisuus asioihin suhtaudutaan aivan toisin kuin meillä on totuttu.

Ruusuilla tulevaisuutta kohti

Arvostus, riittävä ruoka, lukutaito ja terveyttä edistävä työympäristö ovat Afganistanissa asioita, joiden puolesta pitää tehdä valtavasti töitä yhä edelleen. Siten seuraavan kerran kun valitset jonkin Dr.Hauschkan 40 Damaskoksen ruusu-uutetta (Rosa Damascena Flower Extract) sisältävästä tuotteesta voit mielessäsi muistaa niitä naisia, jotka tuottavat tätä arvokasta, ihoa pehmeydellä ja voimalla hoitavaa raaka-ainetta. Esimerkiksi Dr.Hauschka klassikkotuote Ruusuvoide sisältää ruusua noin 35 terälehden verran. Vuoden 2009 jälkeen Ruohonjuuren kautta on jo 6500 Dr. Hauschka Ruusuvoidetta rakentanut maailmaa, jossa tehdään hyvää iholle, ihmiselle ja luonnolle.

Osta Dr. Hauschka Ruusuvoide Ruohonjuuren verkkokaupasta >>