Terveysvinkkejä syksyyn

Etätyön väistyminen ja uudenlaiseen arkeen palaaminen kesän jälkeen voi haastaa, mutta raskasta sen ei tarvitse olla. Lue seuraavasta vinkit jaksamiseen ja energisenä pysymiseen.
Terveysvinkkejä syksyyn

Energiaa

Sukellus takaisin arkeen lomien jälkeen voi uuvuttaa. Koentsyymi Q10 eli ubikinoni on elimistön energia-aineenvaihdunnan avainyhdiste, jonka kulutus kasvaa monissa nykyihmiselle yleisissä, mutta elimistölle poikkeuksellisissa tilanteissa, kuten stressin aikana, paljon urheillessa sekä sairastaessa. Bio-Qinon Q10 tuo energiaa arkeen, sillä sen sisältämä yhdistelmä luonnollista ubikinonia ja B2-vitamiinia muodostaa ihanteellisen tehopaketin arjen kierroksista selviämiseen.

Vastustuskykyä

Kesäisin monet saavat D-vitamiinia yllin kyllin auringosta. Kesällä kertyneellä D-vitamiinivarastolla ei kuitenkaan pitkälle pötkitä, joten arkiherätysten koittaessa kannattaa alkaa tankata D-vitamiinia talven varalle. Aurinkohelmiksikin kutsutut D-Pearlsit ovat pyöreitä kuin aurinko ja täynnä aurinkoista D-vitamiinin vastustuskykyä sekoitettuna kylmäpuristettuun oliiviöljyyn, josta D-vitamiini imeytyy hyvin.

Vetreyttä

Arkeen paluu merkitsee monelle myös lisääntynyttä istumista ja seisomista. Bio-Pycnogenol sisältää Pycnogenolia, eli ranskalaisen rannikkomännyn kuoriuutetta, joka vilkastuttaa verenkiertoa ja pitää koivet vetreinä työpäivän jälkeen odottavia uusia seikkailuja varten. Arjen stressi lisää helposti myös hapettumisstressiä. Pycnogenol auttaa voimakkaana antioksidanttina elimistöä puolustautumaan vapaita radikaaleja vastaan, ja torjuu näin hapettumisstressiä.

Kirjoittaja: Päivi Hakamäki