Tekeekö retinoli ihmeitä iholle? A-vitamiinin ja retinolin hyödyt kauneuden tukena

Sinkin, biotiinin ja piin suotuisat vaikutukset ihon hyvinvoinnissa tiedetään jo taajaan. Viime aikoina mainetta ja kunniaa etenkin aikuisen ihon kaunistamisessa on niittänyt A-vitamiini ja sen yleisin johdannainen retinoli.
Retinolin hyödyt ihonhoidossa

Retinoli on yksi tämän hetken kuumimmista ainesosista kauneudenhoidon saralla!

Sinkin, biotiinin ja piin suotuisat vaikutuksen ihon hyvinvoinnissa tiedetään jo taajaan. Viime aikoina mainetta ja kunniaa etenkin aikuisen ihon kaunistamisessa on niittänyt A-vitamiini ja sen yleisin johdannainen retinoli. A-vitamiinia hehkutetaankin nyt ihon ihmevitamiiniksi, joka uudistaa ihoa tehokkaasti ja tuo helpotusta jopa akneen.

Ihon ikääntymistä hidastavaksikin ylistetty retinoli tuntuu olevan nyt “kaikkien huulilla” - tuon A-vitamiinin johdannaisen kerrotaan olevan jopa syynä Kim Kardashianin täydelliseksi tituleerattuun ihoon. Myös Nicole Kidmanin iholla on kerrottu retinolin tehneen temppujaan.

A-vitamiinin ja retinolin hyödyt kauneuden tukena

A-vitamiini (ja sen muodoista mm. retinoli) kiinteyttää, korjaa, silottaa ja uudistaa väsynyttäkin ihoa. Kaiken kukkuraksi retinoli vielä tasoittaa liiallista talin eritystä tuoden siten apua myös rasvaiselle iholle.

A-vitamiinin ja retinolin etuihin luetaan myös ihon kollageeni- ja elastaanisäikeiden vahvistaminen, jonka johdosta ihon juonteet tasoittuvat ja iho tuntuu pehmeämmältä.

A-vitamiini ja retinoli tuo apua myös ihon hapensaantiin aktivoimalla hiussuonistoa. Tämä auttaa myös kuona-aineita poistumaan livakammin lipettiin.

Jo pitkään on tiedetty, että A-vitamiini tuo helpotusta myös akneen ja muihin ihopulmiin. Retinolin on havaittu myös nopeuttavan arpien paranemista ja buustaavan ihon omaa kollageenituotantoa.

A-vitamiinia ja retinolia aikuisen ihon kauneuden ja terveyden tueksi

Eniten hyötyä retinolista ja muista A-vitamiinin muodoista lienee elämänkokemusta kartuttaneella iholla. Rinta rottingilla ryppyjä vastaan taisteleva retinoli tuo apua myös ihon ohenemiseen, maksaläiskiin ja kasvojen ihon liikapigmenttiin. Ihoa silottava ja sen sävyä tasoittava retonoli onkin aikuisen ihon paras kaveri!

A-vitamiinia ja retinolia Ruohonjuuren tuotteista

Anti aging -aineksien aatelistoon kelpuutettua A-vitamiinia ja retinolia löytyy myös Ruohonjuuren tuotteista - luonnonkosmetiikkalaatuisena tottakai.

Antioksidanttinen, hyödyllisiä rasvahappoja luonnostaan sisältävä ruusunmarjaöljy on A-vitamiinia ja retinoiinihappoa tulvillaan. Flow Kosmetiikan huippulaadukas ruusunmarjaöljy  kosteuttaa ihoa sekä hidastaa ryppyjen ja juonteiden syntymistä. 

Ruusunmarjaöljyn sisältämä beetakaroteeni pystyy muuttumaan iholla retinoliksi (retinol) ja retinyyliestereiksi (retinyl ester). Tutkimusten mukaan ihosta löytyy tarvittavia entsyymejä prosessin käynnistämiseen ja beetakaroteenin pinnallisella käytöllä onkin huomattu olevan retinoidien pitoisuutta lisäävä vaikutus iholla.

Kylmäpuristetussa ruusunmarjaöljyssä tehoaineena temmeltää retinoiinihappo. Retinoiinihappo (all-trans-retinoic acid) on A-vitamiinin aktiivinen muoto ja se vaikuttaa sellaisenaan suoraan iholla. Siihen perustuu ruusunmarjaöljyn teho esim arpien ja aknen hoidossa. Ja tietysti lisäksi ruusunmarjaöljyn sisältämä beetakaroteeni auttaa asiassa.

Ruusunmarjaöljy vaikuttaa iholla "synteettisen kosmetiikan" retinolituotteiden tapaan, mutta se ei ärsytä ihoa kuten synteettistä retinolia sisältävät tuotteet tekevät.  Ruusunmarjaöljy onkin ehdottomasti hyvä vaihtoehto, jos haluaa luonnollisen, mutta tehokkaan tuotteen retinolirintamalla rientäessään.

A-vitamiinirikas ruusunmarjaöljy komeilee myös Madara-sarjan huippusuositun Age Recovery Superseed-kasvoöljyn (anti age) yhtenä tehoaineena.

Retinolia löytyy terhakkana tehoaineena Evolve-sarjan Tuhkimo-kasvoöljystä ja saman sarjan upouudesta Superfood 360 -seerumista.

Oilixia-sarjan molemmat kasvoöljyt sisältävät retinolirikasta cacay-öljyä, joka auttaa parantamaan ihon kosteustasapainoa sekä häivyttämään pieniä juonteita ja ryppyjä. Samaista retinolirikasta “ihmeöljyä” löytyy myös Evolve-sarjan Multi peptide 360 -kasvovoiteesta.

Toisin kuin monet vahvuutensa vuoksi käyttörajoitteita omaavat retinolituotteet, Ruohonjuuren luonnonkosmetiikkalaatuiset lumoukset ovat hellävaraisesti ihon kauneutta tukevia valintoja. Ruohonjuuren A-vitamiinirikkaiden apajien suhteen ei ole eläintenkään tarvinnut kärsiä - luonnonkosmetiikkatuotteitamme ei ole testattu eläinkokein.

 

Lue myös:

Miksi valita luonnonkosmetiikka - 5 hyvää syytä >>