Karkoita hyönteiset ilman kovia kemikaaleja!

Vielä on kesää jäljellä ja sekä marja että sieniapajia odottamassa löytäjiään. Luonnon antimien poimiminen sujuu mukavasti ilman pöriseviä tai iniseviä kumppaneita, kun suojaudut luonnollisen (mutta hämmästyttävän tehokkaan) MozziWatch -karkotteen avulla.
Luonnon antimien poimiminen sujuu mukavasti ilman pöriseviä tai iniseviä kumppaneita, kun suojaudut luonnollisen MozziWatch -hyönteiskarkotteen avulla.

Sieni- ja marjaretket ilman ininää!

Mikä sen ihanampaa kuin samoilla Suomen kauniissa luonnossa, joka parhaillaankin tarjoaa herkullisia antimiaan. Oleilu luonnossa voi kuitenkin käydä tukalaksi jatkuvan hyönteisparven ympäröimänä. Myös punkit viihtyvät kosteilla metsäalueilla pitkälle syksyyn. Kaikilla hyönteisillä (myös mielestämme ikävillä) on oma roolinsa luonnon kiertokulussa: runsas hyttyskesä on ravinteikasta aikaa pikkulinnuille. Niin hyttynen kuin muutkin hyönteiset osallistuvat myös aktiivisesti kasvien pölyttämiseen. Hyttysiltä ja punkeilta suojautuminen kuitenkin kannattaa -  ja on myös terveysteko.

Tavallisesti hyönteiskarkoitteet sisältävät voimakkaita kemikaaleja, joiden käyttöä suoraan iholle esimerkiksi raskaana ollessa ei suositella. Voimakkaita kemikaaleja sisältäviä hyönteiskarkoitteita ei myöskään suositella käytettäväksi laajoilla ihoalueilla  eikä pitkäaikaisesti. Iholle levitettävistä hyönteiskarkoitteista voi imeytyä haitallisia ainesosia huomattaviakin määriä iholta kehoon. Myös sähköiset karkottimet sisältävät kemikaaleja. Tavallisin hyönteiskarkoitteissa käytetty tehoaine on DEET. DEET-tehoainetta sisältävät tuotteet vaurioittavat joitakin materiaaleja, kuten keinokuitua sisältäviä vaatteita, sillä ne sisältävät muovinpehmennintä. Lisäksi DEET-tehoainetta sisältäviä tuotteita ei saa käyttää alle 3-vuotiaille lapsille. Ikävä kyllä DEET-tehoainetta on jo löydetty vesistöistäkin. 

Miten sitten suojautua hyönteisiltä niin ettei jätä jälkiä ympäristöön ja samalla voi itse välttyä suihkuttamasta kemikaaleja iholleen? Hyönteisten karkoittaminen luonnollisesti mielletään usein tehottomaksi - mutta niin ei aina tosiaankaan ole. Myös tehokkaita vaihtoehtoja on tarjolla!

Hyönteisiä voi siis karkoittaa luonnollisesti ja tehokkaasti. MozziWatch-suihke on markkinoiden ainoa tieteellisesti tehokkaaksi todistettu luonnollinen hyönteiskarkoite, joka on myös Tukesin hyväksymä. MozziWatch sisältää 30% hydratoitua syklistä sitruunaeukalyptusöljyä eli Citriodiolia. Täysin kasvipohjainen MozziWatch sopii koko perheen käyttöön, myös raskaana oleville ja lapsille aina 1-vuotiaasta ylöspäin. Koska MozziWatch ei sisällä DEET-tehoainetta, voidaan sitä suihkuttaa suoraan vaatteille.

MozziWatch -suihke on turvallinen niin ihmiselle kuin ympäristöllekin. Testien tuloksena suihkeen on huomattu olevan nopeasti biohajoava, eikä se näin ollen kerrytä haitallisia aineita maaperään eikä vesistöön toisin kuin synteettiset vaihtoehdot. 

Koska MozziWatchin ainesosat ovat peräisin luonnollisesta kasviöljystä, ei se myöskään ole myrkyllistä metsissä tai muualla luonnossa asusteleville eläimille kuten linnuille tai mehiläisille. MozziWatch toimii kaikkialla maailmassa ja jokaisessa ilmastossa -  se antaa suojan myös trooppisia sääskiä vastaan. 

Mozziwatch ja luonnollisen tehokkuuden salaisuus

Ainutlaatuinen MozziWatch -suihke sisältää patentoitua Citriodiolia, joka on luonnon oma hyönteisiä karkottava tehoaine ja jonka teho on todistettu tieteellisesti useissa tutkimuksissa. Citriodiol valmistetaan höyrytislatusta sitruunaeukalyptys-öljystä menetelmällä, joka jäljittelee sitruunaeukalyptyspuun lehdissä luonnostaan hitaasti tapahtuvaa prosessia. Siinä lehdissä tapahtuva vanhenemisprosessi muuntaa lehdissä olevan sitronellaalipitoisuuden p-mentaani-3,8-dioliksi eli PMD:ksi.
Sitruunaeukalyptys eli Corymbia citriodora -viljelmä
Sitruunaeukalyptys eli Corymbia citriodora -viljelmä

 

Miksi sitten Citriodiol on niin paljon tehokkaampi kuin esimerkiksi eteeriset öljyt? Vastaus on juurikin PMD-pitoisuus, jota itsessään esiintyy yleensä vain hyvin pieniä määriä eteerisissä öljyissä, harvoin yli 2%. PMD on pitkään tunnettu aktiivisena yhdisteenä, jonka vaikutus toimii luonnollisesti hyönteisiä karkoittavana. Citriodiolissa on vähintään 64% PMD:tä sekä useita muita eteerisissä öljyissä esiintyviä vähäisiä ainesosia, jotka parantavat Citriodiolin tehokkuutta entisestään. Eteeriset öljyt ovat myös nopeasti haihtuvia, useimmat tutkimukset osoittavat, että eteerisiä öljyjä on käytettävä uudelleen 20-60 minuutin välein. Citriodiolilla taas on suuremman PMD-pitoisuuden ansiosta erittäin hidas haihtumisnopeus, jolloin sen teho kestää tutkitusti jopa kuusi tuntia.

Sitruunaeukalyptyspuun lehdissä luonnostaan oleva eteerinen öljy muuttuu siis vanhetessaan hitaasti PMD:ksi. Nuorissa lehdissä PMD:tä on vain pieniä määriä. Lehtien vanhennettua niiden PMD-pitoisuus muuttuu korkeaksi, mutta öljyn tislaaminen vanhoista lehdistä on paljon vaikeampaa, lähes mahdotonta. Tästä syystä öljy tislataan noin 12-18 kuukauden ikäisistä lehdistä. Prosessin viimeisessä vaiheessa lehdistä tislattu öljy muunnetaan Citriodioliksi käyttämällä valmistustapaa, joka jäljittelee lehdessä luonnollisesti tapahtuvaa prosessia. Tämä luonnollinen prosessi muuttaa öljyssä olevan sitronellaali-pitoisuuden, jolloin PMD pitoisuus nousee korkeaksi. Höyrytislausta käytetään siis öljyn uuttamiseen ja menetelmässä käytetään vain puiden lehtiä ja oksia, näin koko puuta ei tarvitse kaataa. Nämä harvennetut puut taas kasvavat tuuheammiksi, jolloin ne sitovat enemmän hiilidioksidia ja tuottavat enemmän happea.

MOZZIWATCH JA EKOLOGISESTI VILJELLYT AINESOSAT

Luonnonvaraisena sitruunaeukalyptys kasvaa Australiassa, Brasialassa, Kiinassa ja Madagasgarilla. Sitruunaeukalyptysta kasvatetaan yleensä pienillä viljelmillä, joissa paikalliset työntekijät istuttavat ja hoitavat taimia käsityönä. Viljelyssä ei käytetä synteettisiä lannoitteita. Lehdet ja oksat korjataan käsin puista paikallisten työntekijöiden toimesta. Oksat leikataan jokaisesta puusta valikoidusti, jotta puut voivat jatkaa kasvuaan. Tislausprosessista jäävät niin sanotut jätelehdet käytetään maaperän parantamiseen ja kosteuden säilyttämiseen. Viljelmät tarjoavat hyvät ja vakaat työpaikat paikallisille ja työllistävät myös naisia. Näin ollen sitruunaeukalyptysviljelmät ovatkin tärkeitä tukijalkoja paikalliselle taloudelle. 

Lue täältä myös muut tuotevinkit hyönteisten luonnonmukaiseen karkottamiseen!