Kuukupit vs. muut kuukautissuojat

Etkö ole kuullut kuukautiskupista? Ei se mitään, nyt olet! Lunette Kuukuppi on lääketieteellisestä silikonista Suomessa valmistettu kuukautissuojien vallankumous.

Kuukupit vs. muut kuukautissuojat

Mikä ihmeen kuukuppi?

Emättimeen asetettava kuppi kerää kuukautisvuodon – tyhjennä, huuhtele – ja toista! Sen voi pestä ja käyttää aina uudelleen, ja se kestää oikein huollettuna käytössä usean vuoden korvaten perinteisten kuukautissuojien elinikäisen tarpeen. Kun kupin käyttöikä tulee tiensä päähän, voit laittaa sen sekajäteastiaan. Jos haluat, voit polttaa kupin takassa tai nuotiossa ja se palaa valkoiseksi tuhkaksi. Palaessaan silikonista ei vapaudu haitallisia aineita. Myös Lunetten Kuppipyyhkeet ja Lunetten kuppipakkaus ovat täysin maatuvia, kuppipakkauksen selluloosasta valmistettua ”ikkunaa” myöten! Tiesitkö, että Lunette Kuukupin mukana tuleva säilytyspussi on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista? Vähänkö siistiä, vai mitä? 

Kestotuotteen hyödyt

Menstruoiva henkilö käyttää arviolta 11 000-17 000 kuukautissuojaa elämänsä aikana. Tämä tarkoittaa noin 125-150 kiloa jätettä. Perinteisissä kuukautissuojissa käytetään hitaasti maatuvien synteettisten materiaalien (kuten muovi ja viskoosi) lisäksi puuvillaa, jonka kasvatus vaatii valtavia määriä vettä sekä torjunta-aineita. Kuppi on erityisen hellävarainen myös niille, joilla on herkät limakalvot tai joiden iho reagoi tavallisiin siteisiin esimerkiksi ihottumalla. Lisäksi kertakäyttöisten kuukautissuojien hankkiminen on säännöllinen kuluerä niiden käyttäjälle – voit sanoa hyvästit kuukausittaiselle rahanmenolle!

Elinaikana toteutunut hiilidioksidiekvivalentti

Lunette ja muiden kuukautissuojien roskamäärät

Turvallisuus ja tutkimustulokset

Kun valitset tuotteen, joka on sisälläsi joka kuukausi useita tunteja, sinun on tietysti oltava varma sen turvallisuudesta ja sopivuudesta. Lunetten kupeilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus sekä Design from Finland –tunnus ja se edustaa suomalaista suunnittelua ja innovointia parhaimmillaan.

Tanskalainen kuluttajatutkimuslaitos THINK testasi seitsemän kuukuppia ja totesi, että Lunette Kuukuppi on ainoa, josta ei löytynyt minkäänlaisia haitallisia kemikaaleja tai niiden jäämiä. Testitulokseen voi tutustua englanniksi täällä.
Jos mietit sitä, miksei Lunettella ole terveysviranomaisten hyväksyntää kotimaassa, siihen on hyvä syy. EU:n lainsäädäntö ei vaadi Lunettelta laaduntarkkailua kuluttajatuotteen osalta, mutta he haluavat varmistaa maailmanlaajuisesti tasaisen laadun ja turvallisen tuotteen. Lunette pitää huolta raaka-aineiden puhtaudesta, kestävästä kehityksestä – koko ketjun osalta, aina raaka-aineesta lopputuotteeseen asti. Käsissäsi on siis kuukautistuotteiden kruununjalokivi. Ylpeänä ja iloisesti Lunette tekee työtä, jotta tuote täyttäisi ja ylittäisi myös sinun odotuksesi.

Lunette 15 vuotta

Mikäli olet kokeillut kuukuppia eikä sen käyttö heti onnistunut toivomallasi tavalla, kirvestä ei kannata heittää heti kaivoon: Lunetten mahtavat menkkamentorit auttavat kaikissa kuukautisiin ja kuukuppiin liittyvissä kysymyksissä! Heidät tavoitat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@lunette.fi