Ruohonjuurella menee hyvin haasteista huolimatta

Kuluneen kevään koettelemuksista huolimatta Ruohonjuurella menee edelleen hyvin.
ruohonjuuri itis

 

Koko yrityksen myynnit vuoden alusta toukokuun loppuun saakka tarkasteltuna ovat 7 % isommat kuin viime vuoden vastaavana aikana. Myymälöiden määrä on myös kasvanut kolmella uudella myymälällä vertailukauteen nähden. Myyntitavoitteisiin ei ole kuitenkaan ylletty, vaan niistä ollaan jäljessä kymmenisen prosenttia.

- Olemme kiitollisia ja vaikuttuneita siitä, että vaikeinakin aikoina asiakkaamme ovat löytäneet tiensä niin myymäläämme kuin  verkkokauppaamme, Ruohonjuuren toimitusjohtaja Arto Ranta-aho toteaa.

Ruohonjuuren kaikki myymälät ovat olleet avoinna koko kevään ajan mahdollisimman laajoin aukioloajoin


Viimekuukaudet eivät ole olleet Ruohonjuurellekaan helppoja, vaan toimintaa on jouduttu muovaamaan melkoisesti ajan haasteita vastaamaan. Niin henkilökunnalta kuin asiakkailtakin on vaadittu venymistä ja muokkautumista. Työntekijöitä on siirretty myymälästä ja tehtävästä toiseen, jolloin myös moniosaamisen taso ja kokonaisymmärrys ovat kasvaneet. Toiminnan muovaamisen ansiosta on hankalan ajan yli päästy isommilta lomautuksilta. Ketään ei ole tarvinnut lomauttaa kokoaikaisesti vaan vain osa hallinnon ja myymälöiden työntekijöistä on touko-heinäkuun ajaksi osa-aikalomautettuna 80 %:lle työajalle.


Kaikesta huolimatta Ruohonjuuren asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys säilyivät mittausten mukaan edelleen hyvinä. Ruohonjuurta suosittelee 95,40%  asiakkaista ja henkilöstön tyytyväisyydeksikin mitattiin 77,36 % ajalla 1.1.-31.5 tarkasteltuna.


Ruohonjuuren vankka arvopohja tekee osaltaan yrityksestä resilientin, joka helpottaa pärjäämistä myös poikkeuksellisina aikoina. Vahva yhteen hiileen puhaltamisen henki ja halu oppia uutta ovat nousseet arvoonsa kuluneen kevään aikana.

Uutta ja vanhasta luopumista


Viime kuukausina on rakennettu myös uutta. Pääsiäiseksi avattiin uusi Ruohonjuuren myymälä Helsingin Kannelmäen kauppakeskus Kaareen ja touko-kesäkuun vaihteessa Citycenterissä sijainnut Ruohonjuuri muutti avarampaan myymälätilaan Kaivopihalle Helsingin ydinkeskustaan.


Aiemmin Kampin myymälän yhteydessä toiminut Ruohonjuuren verkkokauppa muutti myös toukokuun loppumetreillä huomattavasti isompiin ja toimivampiin tiloihin Helsingin Kontulaan. Ruohonjuuren verkkokauppa on kasvanut on etenkin kuluneen kevään aikana vinhasti: kasvua on ollut maalis-toukokuussa +153 % edelliseen vuoteen verrattuna.


Rakentamisen ja uudistamisen lisäksi olemme harjoitelleet myös luopumista: jouduimme ajamaan alas Ruotsin-liiketoimintamme. Happy Food Store -myymälät sulkivat ovensa toukokuun lopussa, mutta verkkokauppa jatkaa toimintaansa Suomesta käsin operoituna.


Vaikka haastavat ajat varmasti vielä jatkuvatkin niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa melko pitkään, Ruohonjuuressa tulevaisuuteen suunnataan luottavaisin mielin ja täynnä tarmoa.


Lisätietoja:


Arto Ranta-aho, Ruohonjuuren toimitusjohtaja, p. p. 050- 373 0330, arto.ranta-aho@ruohonjuuri.fi