Raitaniemen Marjatilan marjajauheet ja -mehut ovat kotimaista lähiruokaa

Maanmainioita marjatuotteita Ruohonjuurenkin asiakkaiden iloksi valmistava Marjatila Raitaniemi on pieni perheyritys parhaimmasta päästä. Tutustu yrityksen ja tuotteiden tarinaan!
Raitaniemen marjatila

Maanmainioita marjatuotteita Ruohonjuurenkin asiakkaiden iloksi valmistava Marjatila Raitaniemi perustettiin vuonna 1998.

- Idea marjatilamme perustamiseen tuli silloin 5-vuotiaalta Tommi-pojaltamme, joka mansikanhakureissulla pamautti auton takapenkiltä  “Miksei me kasvateta ite mansikoita mummolan pellolla?”, marjatilan emäntä Taina Paakkunainen taustoittaa.

Marjatila Raitaniemi on pieni perheyritys parhaasta päästä. Tilaa pyörittävät emäntä-maanviljelijä Taina Paakkunainen ja isäntä-yrittäjä Ari Paakkunainen. Tarvittaessa lapsensa Tommi, Tino ja Tuuli ovat kesätyöntekijöinä tai muuten ruuhka-apuna.

Raitaniemen marjatilan ensimmäinen tuote oli vadelmaa ja mansikkaa sisältävä kuningatartäysmehu, joka sai alkunsa isäntäväen omien mieltymysten pohjalta.

- Marjatila Raitaniemen kantavana ajatuksena on tehdä konkreettista hyvää ihmisille.Tuotamme marjatuotteita omien arvojemme pohjalta. Pyrimme tekemään mahdollisimman vähän käsiteltyjä tuotteita, ilman säilöntä-ja lisäaineita sekä ilman lisättyä sokeria. Kylmäpuristetut mehumme ja marjajauheemme ovat juuri tällaisia vähän käsiteltyjä tuotteita. Koemme myös, että ihmisen tulee saada tuotteistamme jotain hyvää itselleen - ravintoaineita ja virtaa. Eli rahalle tulee saada vastinetta. Kaikki tuotteemme tehdään aina asiakasta ajatellen, positiivisesti ja rakkaudella, Taina Paakkunainen kertoo.

Marjatilan emäntä tietää mistä puhuu. Hän käyttää itse marjatuotteita varsin monipuolisesti.

- Nautin kaikista marjajauheistamme ja -mehuistamme mutta jos joku pitää valita niin suosikeikseni nousevat karpalo ja mustaherukka sekä mehuna että jauheena!

Raitaniemen mustaherukat ovat kypsyneet elokuun auringon alla, lähes yöttömässä yössä.

- Vaikka tämä marja on väriltään melkein musta, se tuo mielestäni valoa pimeyden keskelle. Mustaherukka on hyvä C-vitamiinin lähde, siinä on hyviä flavonoideja. Siksi se antaakin huutia kevätväsymykselle. Maultaan mustaherukka on mahtavan herkullinen. Kuuma mustaherukkamehu tekee hyvää kylmän kauden haasteiden pyörityksessä ja  mustaherukkajauhe sopii nautittavaksi esimerkiksi jäätelön kaverina - ja toki myös puuron, viiliin tai jogurtin kanssa.

- Itse tykkään käyttää mustaherukkajauhetta myös ruoanvalmistuksessa antamaan väriä ja makua ruokaan. Mustaherukkajauhe sopii hyvin esimerkiksi kermaviilipohjaiseen salaatinkastikkeeseen ja liha- tai kasvispataan. Pienten lasten äitejä kannustan käyttämään marjajauheita lasten velleissä, marjaherkkujen monitaituri opastaa.

- Lapset tottuvat marjojen makuun ja se helpottaa myös rakentamaan terveellisen pohjan ravitsemukselle jo pienestä pitäen. Mustaherukkamehu ja marjajauheet ovat upeita tuotteita ja suosittelen niiden käyttöä kaikille aina vauvasta vaariin.

Osta Raitaniemen marjatilan tuotteet Ruohonjuuren verkkokaupasta >>