Pincinox - paljon iloa pyykkipojista!

Niinkin yksinkertainen tuote kuin pyykkipoika, voi saada aikaan melkein ihmeitä - ja olla samalla myös muotoilullinen taideteos. Pincinox-pyykkipoikien tarinan pääset lukemaan tästä.
Pincinox - paljon iloa pyykkipojista!

Vuonna 1968 Louis Violet ”Loulou”, valmisti ensimmäisen pyykkipoikansa leikkaamalla pesukoneen rummusta ruostumatonta terästä ja muotoilemalla sen käsin pyöreäkärkisillä pihdeillä.

Noina aikoina Louis työskenteli laboratorioassistenttina eteläranskalaisessa jalostamossa lähes vuorokauden ympäri. Mutta innostus pyykkipoikia kohtaan oli niin suuri, että Louis poikansa kanssa perusti pian vapaa-ajallaan Pincinox-tuotemerkin ja rakensi pikkuruisen työpajan kotiinsa Vitrollesin kaupunkiin.

Ensimmäisten vuosien aikana Louis ja poikansa Alain kävivät kerran viikossa Marseillessa valmistamassa pyykkipoikia sepän pajassa, koska heillä ei ollut omia laitteita tuotteiden tekemiseen. Tuolloin jokainen pyykkipoika tarvitsi kahdeksan erillistä valmistusvaihetta. Louis suunnitteli vähitellen omat työkalunsa ja asensi ne oman kotinsa yhteydessä olevaan työpajaan. Uusien työkalujen ansiosta pyykkipojan valmistus koostui enää kolmesta työvaiheesta.

Silloin kun ei ollut työpajalla, ”Loulou” laittoi säännöllisesti päähänsä ”businesshatun”. Hän kiersi vaimonsa Jeanninen kanssa paikallisia rautakauppoja esitellen ylpeänä pyykkipoikiaan.

Vuoteen 1992 mennessä Alain ja hänen vaimonsa Josiane johtivat liiketoimintaa, mutta Louis ei koskaan pysynyt poissa sorvin ääreltä, koska hän rakasti työpajan tunnelmaa.

Pincinox kasvoi ja kehittyi Ranskassa ja kansainvälisesti ja vuonna 2001 yritys valmisti yli kaksi miljoonaa pyykkipoikaa ja pienessä työpajassa työskenteli seitsemän ihmistä.

2000-luvun puolivälissä yritys kärsi Kiinassa valmistetun huonolaatuisen kopion aiheuttamasta kilpailusta. Toisin kuin Pincinox-pyykkipojat, jotka ovat ruostumattomia ja rikkoutumattomia, halpisjäljitelmä rikkoutui ja ruostui. Valitettavasti myös Pincinoxin maine kärsi ja perheyritys joutui ahtaalle.

Vaikeuksista huolimatta Pincinox hyötyi asiakkaidensa uskollisuudesta ja saavutti uusia asiakkaita aikana, jolloin ihmiset halusivat omaksua kestävän elämäntavan ja kunnioittavamman kulutustavan. Pincinox on jälleen todella elossa ja ruostumaton!

Pyykkipoikien aatelia - ja monikäyttöisyydessään mestariteos

Pincinox-pyykkipoika on ainutlaatuinen ja laadultaan ylivertainen, se on valmistettu yhdestä ruostumattoman teräksen kappaleesta. Se on murtumaton, täysin ruostumaton, ja kestävä jousi tekee siitä pidikkeen, johon voi luottaa ikuisesti. Pincinox pyykkipoika ei yksinkertaisesti rikkoudu eikä kulu, vaan on monikäyttöinen ja elinikäinen kumppani kodin tarpeissa.

Kahden kiinnitysalueen, yksinkertaisen suunnittelun ja helpon käytön ansiosta tämä ruostumattomasta teräksestä valmistettu tuttu esine on myös erittäin monikäyttöinen; voit käyttää sitä pyykin ripustamisen lisäksi monissa muissa kodin tarpeissa, vaikkapa pussin sulkijana, koristeluun, sisustamisessa, toimistotarvikkeena  - tai vaikka mihin. Nappaa inspiraatiota tämän blogin kuvista!