Pikkuvinkkejä ihosi iloksi!

Vaikka ihonhoitorutiineista ei tietenkään kannata tehdä itselleen vankilaa tai stressata liiaksi, ovat samanlaisina toistuvat ihonhoitotoimenpiteet yleensä iholle hyödyksi.
Pikkuvinkkejä ihosi iloksi!

1. Pidä kiinni ihonhoitorutiineista - ainakin yleensä

Vaikka ihonhoitorutiineista ei tietenkään kannata tehdä itselleen vankilaa tai stressata liiaksi, ovat samanlaisina toistuvat ihonhoitotoimenpiteet yleensä iholle hyödyksi. Puhdista, kosteuta ja ravitse siis ihanaa ihoasi säännöllisesti. 

Vaikka vaihtelu virkistääkin, vältä hyppimästä liian villisti erilaisten tuotteiden ja sarjojen välillä. Muokkaa ihonhoitorutiiniasi tai lisää siihen uusia tuotteita ja toimenpiteitä varovasti, ei liioitellun rajusti. Älä kuori ihoasi liian usein - kerta viikossa riittää useimmille. 

2. Muista nesteytys ja kosteutus

Riittävä kosteutus on tärkeää ihan jokaiselle ihotyypille - etenkin talvella, jolloin kuiva sisäilma ja kylmä, viimainenkin ulkoilma lisäävät haastekertoimia. Talvi tuiverruksineen ja kuivine sisäilmoineen lisää siis kosteuden menetystä, jolloin ihon kyky suojata itseään heikkenee. Tuloksena on ihon kuivumista, jopa hilseilyä. 

Juo riittävästi vettä ja voitele ihoasi myös sisäisesti käyttämällä laadukkaita kasviöljyjä. Hamppuöljy kunniaan! 

Kosteuta ja ravitse ihoasi myös ulkoisesti. Talviaikaan voiteiden kannattaa usein olla tuhdimpia. Myös ihoöljyt ja seerumit rientävät avuksesi talvi-ihon hoitajina.

3. Pidä kiinni omasta tyynyliinastasi!

Älä vaihda tyynyä petikaverisi kanssa vaan pidä kiinni omasta tyynystäsi! Tyynyliina “vangitsee” likaa, öljyä ja bakteereja - ja niiden suhteen ikiomat ovat parhaat.

4. Nuku tarpeeksi!

Uni on tärkeää ihon hyvinvoinnille: pidä siis huolta, että uinut ainakin 7-8 tuntia yössä. Unen aikana ihokin korjaa itseään; ihosolut uusiutuvat jopa kolme kertaa nopeammin yöllä kuin päivällä. Liian vähäiset yöunet laukaisevat kortisolintuotannon, jonka kroppa rekisteröi stressiksi. Lisääntynyt kortisoli voi myös johtaa kollageenin hajoamiseen ja tulehduksiin. 

5. Syö värikästä ruokaa ja monipuolisesti

Selvähän se: ruokavalio heijastuu ihomme kuntoon. Syö siis värikästä, kasvispainotteista ja monipuolista ruokaa. Muista riittävä määrä hyviä rasvoja; pähkinät ja siemenet ovat oivallisia keittiökavereita.

Ravitsemustaan voi täydentää myös ihon tarpeita ajatellen suunnitelluilla ravintolisillä. Sellaisia ovat esimerkiksi NORDIQ Nutrition -sarjan Bioactiv Skin, jossa tehoaineena temmeltelee aimo kimara C-vitamiinipitoisia kasveja.  Ihon kollageenintuotanto ja suojautuminen hapettumisstressiltä vauhdittuu C-vitamiinin myötä. Loistava valinta on myös Solgarin kauneustuoteklassikko Skin, nails & hair -ravintolisä, joka nimensä mukaisesti tuo tarpeellisia ravinteita ihon lisäksi myös kynsille ja hiuksille.

6. Myös ihosi arvostaa lepoa

Stressi saa ihossakin oikein monenlaisia ongelmia ja myös siksi palautumiselle on paikkansa. Muista siis levätä riittävästi ja rentouttaa kehosi lisäksi myös mielesi. Hengitysharjoitukset, luonnossa käyskentely, hyvän kirjan lukeminen ja mieleinen liikunta ovat kokonaisvaltaisesti hyväätekeviä juttuja, joista myös ihosi iloitsee.

Mieltä ja kehoa rentouttaa myös hieronta - tai ylipäätään hyväksyvä ja rakastava kosketus. 

Henkilökuntamme suosittelee:

Laponie of Scandinavia: Rauhoittava hoitoseerumi, 20 ml

"En voi tarpeeksi ylistää tätä ihanuutta! Rauhoittava hoitoseerumi on todella kosteuttava tuote, joka ihanasti rauhoittaa myös reagoivaa ihoani. Riittoisa; käytännössä kolme pisaraa on riittävästi koko kasvoille. Rauhoittava hoitoseerumi sopii myös couperosa-iholle ja ihon punoitukseen, koska se tasoittaa ihon väriä. Rosaceallakin tämä seerumi toimii, koska se on hyvin kevyt ja imeytyvä. Rauhoittava seerumi on nappivalinta melkeinpä kenelle tahansa, koska etenkin talvella iho saattaa reagoida monella tapaa. Erityisen hyvä tämä seerumi on pintakuivalle iholle - ja sekaihoakin se tasapainottaa. "

- Satu