Pieni metsä kotonasi

Metsissä samoilu hoitaa sekä henkistä että fyysistä terveyttä - ja pitää myös suoliston ahkerat pikkuapulaiset sangen tyytyväisinä. Pelkkä luontokuvan tuijottelu vähentää stressiä ja saa verenpaineen laskemaan. Mutta entä jos metsän toisikin kotiinsa?
Minimetsät ovat lasipurkkiin rakennettuja pienoismetsiä.
Moni koristaa kotinsa luonnon antimilla kuten kävyillä ja kivillä. Uusinta uutta tällä rintamalla ovat minimetsät, jotka ovat lasipurkkiin rakennettuja pienoismetsiä. Helmikuun aikana ne saapuvat myös Kampin Ruohonjuuren valikoimiin System Greenhand -pienyrityksen valmistamina.

Mikä sitten oikein on Minimetsä ja mitä hyötyä siitä on omistajalleen?- Minimetsässä  lasipullon uumeniin on kätketty pieni pala suomalaista metsää. Minimetsän kasvit tuottavat happea ja kosteutta lasin sisälle luoden sinne oman mielenkiintoisen ekosysteeminsä. Minimetsät valmistuvat käsityönä Töölössä ja ainekset niihin kerätään vain maanomistajan luvalla, Atte ja Joonas Ruohonjuuren mimimetsiä valmistavasta System Greenhandistä kertovat.

Minimetsät ovat helppohoitoisia, koska ne vaativat niukasti kastelua - noin 1-2 viikon välein. Pikkuruiset metsäekosysteemit  nauttivat luonnon valosta ja kestävät hyvin hoidettuina jopa vuosia. 

Minimetsä herättelee ja virkistää luontosuhdettamme kannustaen nauttimaan, kunnioittamaan ja suojelemaan Suomen metsiä. 

Aten ja Joonaksen System Greenhand -yritys sai alkunsa vuoden 2019 syksyllä. Homman taustalla oli tietysti rakkaustarina - tai oikeammin sen päättyminen. Eron tuoksinassa eräs Atelle tärkeä henkilö kannusti etsimään rauhaa ja hakemaan inspiraatiota luonnosta. Eikä aikaakaan kun Atte ja Joonas päättivät suunnata vaellusretkelle Nuuksion. Nuuksiossa kaverukset  tajusivat koivun taimea istuttaessaan, että tihmiset tarvitseva kotiin neljän seinän sisälle jotain konkreettista muistuttamaan Suomen metsistä ja ylläpitämään luontosuhdetta. Tuumasta ryhdyttiinkin pian toimeen.

Tule Ruohonjuuren Minimetsä-työpajaan


Maaliskuun lopulla Ruohonjuuren toimistossa Helsingin keskustassa pidetään Minimetsä-työpaja, jossa System Greenhandin minimetsötaiturit opastavat  asiakkaitamme minimetsien tekemiseen.

- Tulevassa workshopissa pohdimme luonnon kiertokulkua ja suhdettamme Suomen metsiin. Hoidamme mieltämme ja kehoamme rakentamalla jokaiselle osallistujalle oman minimetsän. Työpajan  tarkemman sisällön haluamme vielä pitää yllätyksenä, mutta luvassa on hetki yhdessäoloa ja rauhoittumista, Atte ja Joonas kertovat.

Minimetsä-työpaja
Ruohonjuuren toimistolla (Salomonkatu 17 B, Autotalo, 4. kerros)
LA 28.3. klo 10-11

Tahdotko väkertää kotiisi pikkuruisen metsäekosysteemin, josta riittää hellivää iloa joka ikinen päivä? Ruohonjuuren Minimetsä-työpajassa pohdiskellaan luonnon kiertokulkua ja suhdettamme Suomen metsiin. Työpajassa hoidamme mieltämme ja kehoamme rakentamalla ammattilaisten ohjauksessa oman minimetsän mukaan otettavaksi. 

Työpajan hinta 50 euroa, joka maksetaan paikan päällä. Työpaja sisältää kaikki  minimetsään tarvittavat materiaalit, asiantuntevaa opastusta minimetsiä valmistavan System Greenhand:in ammattilaisten toimesta. Työpajan päätteeksi saat tottakai ottaa itse tekemäsi minimetsän mukaasi.

Ruohonjuuri tarjoaa työpajan yhteydessä pientä naposteltavaa ja kukkeita kulauteltavia.

Ilmoita itsesi mukaan 15.3. mennessä:

systemgreenhand@hotmail.com
Metsä hoitaa kotonakin! Minimetsän voit rakentaa lasipurkkiin ja näin koristaa kotiasi luonnon antimilla.