Sahramin hyödyt terveyden tukena

Sahrami on maailman arvokkain mauste - ja oivallinen valinta hyvinvointiammekin lisäämään. Sahramin terveyshyödyt ovat lukuisat - iske kiinni ja innostu itsekin!
Sahramin hyödyt terveyden tukena

Ayurvedassa tämä on tiedetty jo ammoisista ajoista lähtien: sahrami on Höyhensaari-matkailijoiden ylin ystävä ja siksi se onkin yksi ayurvedisen iltamaidon arvokkaimmista aineksista. Vihdoin sahramista ovat innostuneet myös länsimaiset tutkijat.

Journal of Clinical Sleep Medicine -lehdessä hiljaittain julkaistun tutkimuksen mukaan sahramin todettiin houkuttelevan Höyhensaarille. Jo aiemmin on selvinnyt sahramin moninaiset avut liiallisen ruokahalun hillitsijänä, hedelmällisyyden lisääjänä ja kuukautisvaivojen lievittäjänä. Sahramin on todettu myös tyynnyttävän mieltä ja siksi se on ainesosana myös Shift-sarjan Super Sleep -kapseleissa.

Sahrami on maailman kallein mauste ja yhden maustekilon valmistamiseen tarvitaan peräti 150 000 maustesahramin kukkaa. Maustesahramin kukan emissä on kolme kirkkaan oranssinpunaista luottia, jotka kerätään käsin ja kuivataan sahramiksi. Sen jälkeen ne joko jauhetaan tai myydään kokonaisina.

Kaikki mikä kiiltää, ei ole kultaa ja arvokas sahrami onkin yksi väärennetyimmistä mausteista. Väärennetty sahrami saattaa sisältää hippusen aitoa maustetta, jota on jatkettu jollain halvemmalla ainesosalla.

Mistä sitten tunnistaa aidot antimet? Aito sahrami on väärennettyä tuoksuvampaa ja maultaan kitkerämpää. Ruohonjuuressa myydään luonnollisesti vain aitoa, luomuviljeltyä sahramia, jolla ryydittää  niin iltajuomansa, ruokansa kuin leivonnaisensakin turvallisesti ja terveellisesti.