Paremman maailman harjoja

Ruohonjuuren valikoimiin ovat saapuneet zero waste-ajatteluun perustuvat Eco Max -harjat, jotka ovat monestakin vinkkelistä vilkuilleen paremman maailman puunausvälineitä. Jätetaakan helpottamisen lisäksi harjoissa erityistä on reilun kaupan meininki - kaikki Eco Max -tuotteet on valmistettu sosiaalisissa projekteissa, ihmistä ja luontoa kunnioittaen.
Paremman maailman harjoja

Ekotekojen saralla peruspulma harjahommissa on tämä: suuri osa kodin harjoista on varustettu synteettisillä harjaksilla ja monissa harjoissa on myös muovinen kädensija. Erilaiset muovilaadut samassa tuotteessa tekevät harjan kierrättämisestä vaikeaa, melkeinpä mahdotonta. Lisäksi suurin osa perusharjoista valmistetaan öljypohjaisesta muovista. 

Eco Max -harjoissa meininki on kokonaan toinen: niissä on käytetty ainoastaan luonnonkuituisia harjaksia sekä FSC-sertifioidusta puusta valmistettuja kahvoja. Sen ansiosta tuotteet ovat elinkaarensa päässä kompostoitavissa. Osassa harjoja on lisäksi teräsvarsi, joka voidaan kierrättää metallinkierrätyksessä. 

Eco Max -harjojen valmistuksessa hyödynnetään myös kiertotalouden periaatteita: osassa harjoissa käytetty kookospähkinän kuorikuitu ja palmunlehdet ovat sivutuotteita, jotka olisivat muutoin jätettä, jota ei muulla tavoin hyödynnettäisi. Koska Eco Max -harjat ovat täysin muovittomia, ne eivät myöskään lisää maailmanlaajuista mikromuoviongelmaa. Eco Max on osa ratkaisua - ei siis osa ongelmaa.

Zero waste -harjoja reilun kaupan pelisääntöjä noudattaen

Eco Max -harjat valmistetaan Sri Lankassa kokonaan käsityönä. Käsityöläiset ovat pääosin naisia, jotka tulevat köyhistä oloista. Yritys opettaa heille harjansidonnan taidot sekä takaa työntekijöilleen vakaan toimeentulon ja turvatumman tulevaisuuden. Harjoissa valmistukseen käytetään ainoastaan luonnonmateriaaleja ja teräslankaa.

Eco Max -harjat tuotetaan reilun kaupan pelisäännöillä ihmistä ja luontoa kunnioittaen.  

Suuret ja avoimet työskentelytilat tarjoavat turvallisen työympäristön, jossa on riittävä valaistus ja ilmanvaihto, sekä erilliset pölyttömät alueet tuotteiden pakkaamista varten. Valmistus on hyvin naisvaltaista ja käsityöläisiä ​​koulutetaan harjavalmistusprosessin kaikilla osa-alueilla. Harjoja tekevät ammattilaiset ansaitsevat elämisen kannalta riittävän toimeentulon, lisäksi heillä on palkkiojärjestelmä, joka palkitsee työssä edistymisestä. Samanaikaisesti ylimääräistä rahaa varataan työntekijöiden eläkkeisiin. Naisten tarpeista huolehditaan koko työelämän ajan tarjoamalla helppo siirtyminen kotona tehtävästä työstä, osa- ja kokopäivätyöhön. Tämänkaltainen tuki antaa Eco Max -harjojen parissa uurastaville naisille mahdollisuuden kasvattaa lapsiaan, hoitaa vanhuksiaan ja huolehtia perheistään kaikissa elämän vaiheissa.

Toiminnan aloittamisen yhteydessä Eco Max tarjosi työllistymismahdollisuuksia naisryhmälle, joka asuu tehtaan lähellä tulva-alttiissa, rautatien ja valtatien väliin sijoittuvassa slummissa lähellä Wattalaa. Hyödyntämällä Eco Maxin maksamia reilun kaupan ehtojen mukaisia palkkioita ja laajojen paikallisviranomaisten kanssa käytyjen neuvottelujen tuloksena naiset ja heidän perheensä pystyivät rakentamaan kotinsa uudelle maalle, joka ei ole alttiina tulvalle ja josta on paremmat yhteydet työpaikalle.

Työntekijöiden määrän kasvaessa lastenhoitotarpeesta tuli uusi prioriteetti ja uudet tilat valmistuivat vuoden 2019 puolivälissä. Tarjoamalla ilmaisen päivähoidon työntekijöiden nuorimmille lapsille ja iltapäiväkerhotoimintaa kouluikäisille, naisille on tarjoutunut mahdollisuus palata kokopäivätyöhön perheen perustamisen jälkeen tietäen, että heidän lapsiaan hoidetaan ja koulutetaan lähellä. Keskus tarjoaa myös lapsille englanninkielen opetusta antaen siten paremmat valmiudet tulevaisuuteen.

Reilun kaupan ehtojen mukaisella toiminnalla on harjantekijöille valtava merkitys. Eco Max on asiakkaidensa avulla kyennyt rahoittamaan päiväkoti- ja iltapäiväkerhokeskuksen rakentamista, sekä tarjoamaan lapsille leluja ja oppimismateriaaleja. Kevään Covid-19 epidemian aikana tuotanto oli keskeytyksissä kaksi kuukautta, mutta Fair Trade -organisaatio maksoi työntekijöille palkan myös siltä ajalta, kun he joutuivat olemaan kotona – antaen siten uskoa tulevaisuuteen ja varmistaen työpaikkojen säilymisen.

Tiskivuorikiipeilijän ylin ystävä

Eco Max -tiskiharja kestää katsetta ja käyttöä. Se on valmistettu antibakteerisesta kookoksenkuorikuidusta ja FSC-sertifioidusta puusta. Harja on muodoltaan hyvin samankaltainen kuin perinteinen tiskiharja ja puhdistuskyvyltään erinomainen. Harja soveltuu kaikkeen tiskaamiseen, se ei naarmuta ja puhdistaa myös tiukemman lian. Tätä tiskiharjaa suosittelen jokaiseen kotiin! Harja on helppo ripustaa siinä olevalla puuvillanarulla.

Pata- ja juuresharjat ovat keittiökumppaneiden aatelia

Eco Max -pataharja on kätevä ja kestävä keittiön apuväline, jolla peset sutjakkaasti niin pannut, padat, kuin tiskialtaat. Se on valmistettu antibakteerisesta kookoksenkuorikuidusta.

Eco Max -juuresharja puolestaan on monikäyttöinen ja kestävä pesuväline, jonka keskiosan kovempi kuitu soveltuu erinomaisesti perunoiden, sekä muiden kovien juuresten ja vihannesten puhdistamiseen ja ulkoreunan pehmeä kuitu herkemmille hedelmille. Suosittelemme harjaa jokaiseen koti- ja mökkikeittiöön!

Kasvoharjaus hellii hipiää

Muhkea ja pehmeä valinta on kuivaharjaukseen tarkoitettu Eco Max -kasvoharja! Siinä on juutista valmistetut harjakset ja sen varsi on FSC-sertifioitua puuta. Kasvoharjalla tehty harjaus hieroo lempeästi hipiää sekä poistaa pehmeästi kuivaa ihosolukkoa, kiihdyttää verenkiertoa, stimuloi lymfajärjestelmää ja rentouttaa kasvoja. Harjassa on puuvillainen naru, josta se on helppo ripustaa roikkumaan. Suosittelemme kaikkia muita paitsi todella, todella herkkäihoisia kokeilemaan kasvojen kuivaharjausta! Rentouttavaan ja pehmentävään lopputulemaan on moni jäänyt koukkuun!

Eco Max -kuivaharjausharja on iso ja pehmeä, vartalon kuivaharjaukseen erityisesti kehitetty harja. Sen harjakset ovat juuttia ja varsi FSC-sertifioitua puuta. Vartalon kuivaharjaus poistaa pehmeästi kuivaa ihosolukkoa, kiihdyttää verenkiertoa, stimuloi lymfajärjestelmää ja rentouttavana toimintana poistaa myös hivenen stressiä. Ison harjasosan ja pitkän varren ansiosta koko vartalon kuivaharjaus onnistuu helposti tällä oivallisella kuivaharjalla. Harjassa on puuvillainen naru, josta se on kätevää ripustella roikkumaan ja seuraavaa harjauskertaa odottelemaan. Suosittelemme kokeilemaan kuivaharjausta - tällä harjalla, jos jollain, se sujuu sutjakkaasti!

Eco Max -sarjaa maahantuovan Suvi Hakalan oma suosikki on tiskiharja, jota hän on käyttänyt harjoista pisimpään. 

- Olen todennut sen todella hyvin toimivaksi ja kestäväksi. Eco Max -tiskiharja istuu hyvin käteen, oikean muotoilun vuoksi pesee erinomaisesti ja kuivuu nopeasti - kun muistaa aina ravistaa ylimääräiset vedet kunnolla pois, Suvi ylistää.

Eco Max -harjavalmistaja valikoitui Suvin yhteistyökumppaniksi maailmaparannussyistä. - Maailmalta löytyy paljon edullisia käyttötavaroita, joiden tuotanto-olosuhteista on vaikeaa saada luotettavaa tietoa. Haluamme löytää tuotteita, joista tiedämme varmuudella kuka ne on valmistanut. Eco Max -tuotemerkin sitoutuminen Fair Trade -periaatteisiin ja aktiivinen rooli käsityöläisten aseman parantamisessa oli meille tärkeä kriteeri. Halusimme lisäksi löytää tuotemerkin, jonka avulla kuluttaja voi välttyä öljypohjaisen muovin käytöltä, mutta saada muovista tuotetta paremman käyttökokemuksen. Myös tuotteiden sopiva hintataso on tärkeä, jotta muovin korvaavat tuotteet ovat oikeasti vaihtoehto jokaiselle kuluttajalle. Hinta ei saa olla este. Näihin tarpeisiin Eco Max-harjat vastaavat erinomaisesti, Suvi kertoo silmin nähden tyytyväisenä.