Reseptit

Paahdettua kukkakaalia hummuspedillä

Paahdettua kukkakaalia hummuspedillä

Ainekset (2-3 hlölle)


  • 1 kpl kukkakaali (800–1000 g)


Maustekastike kukkakaalille



Hummus




Viimeistelyyn




Valmistus:


  1. Lämmitä uuni 225-asteiseksi.
  2. Valmistele kukkakaali: Huuhtele kukkakaali ja leikkaa siitä paksuhkoja viipaleita (n. 2–3 cm) niin, että kantaosa pitää viipaleet koossa. Sekoita maustekastikkeen ainekset (sitruunamehu, oliiviöljy, paprikajauhe, chilijauhe ja suola). Sivele kastiketta kukkakaaliviipaleiden molemmille puolille. Levitä viipaleet uunipellille. Paahda kukkakaalikiekkoja uunissa 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin ja ovat rapeita reunoilta.
  3. Tee hummus: Valuta kikherneet ja laita ne monitoimikoneeseen tai kulhoon. Lisää valkosipuli, jääkylmä vesi, tahini, sitruunamehu, suola ja juustokumina. Soseuta tasaiseksi monitoimikoneessa tai kulhossa sauvasekoittimella tai survimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua. Jos hummus on liian paksua, voit ohentaa sitä vedellä.
  4. Tarjoilu: Levitä hummus tarjoiluastialle pediksi. Asettele paahdetut kukkakaalikiekot hummuksen päälle.
  5. Viimeistele annos: Ripottele päälle granaattiomenan siemenet, tuore persilja ja minttu sekä za’atar-mausteseos. Tarjoile heti. 


Teksti: Gelawej Viyan
Kuvat: Juuli Kangasniemi


Gelawej Viyan on helsinkiläinen ruokakirjailija, joka jakaa Ripaus kurkumaa -kirjassaan sekä samannimisellä Instagram-tilillään monipuolisia ja herkullisia kasvisruokareseptejä. Hänen reseptinsä ammentavat inspiraatiota Lähi-idän ja Välimeren rikkaista ruokakulttuureista.


Lue seuraavaksi

Mistä hyvät yöunet koostuvat?
Oranssi mausteinen satsumajuoma