Oikea aurinkovoide hoitaa hipiän huippukuntoon

Aurinkovoidetta ei kannata valita arpapelillä. Parhaimmillaan aurinkosuoja kosteuttaa, hellii ja houkuttelee hemmottelukierteeseen. Lue lisää blogistamme!
Oikea aurinkovoide hoitaa hipiän huippukuntoon

Tarkista INCI-lista

UV-säteily vanhentaa ihoa, mutta tiesitkö, että ihon kunto on omissa käsissäsi jopa 80-prosenttisesti? Loput 20 prosenttia on geeniloton ansiota. Varmista siis korkean suojakertoimen lisäksi purnukan INCI-lista: olisi tärkeää, että aurinkovoide sisältäisi antioksidanttirikkaita ainesosia, jotka ehkäisevät ihon veltostumista ja juonteita. Hyaluronihappo taas on superainesosa, joka sitoo kosteutta itseensä ja hoivaa siten auringon kuivattamaa hipiää.

Vaali herkkää nahkaasi

Fysikaalinen aurinkosuoja sopii loistavasti reaktiiviselle tai herkälle iholle, koska sen mineraalifiltterit eivät imeydy ihon läpi. Kemiallinen suoja sen sijaan voi herkistää ihoa. Fysikaalisen suojan teho alkaa heti levityksen jälkeen, kun taas kemiallinen suoja tulee levittää puoli tuntia ennen aurinkoon menoa. Luonnonkosmetiikan aurinkosuojissa houkuttelevat myös lempeät tuoksut. Miten olisi kukkainen suihkaus vesililjaa, mantelinkukkaa tai valkoista jasmiinia? Kyllä, kiitos!

Ruohonjuuren kosmetologi Mia Rantanen

Öljypuhdista ja kuori

Mikä siinä onkin, että vartalonhoito tuppaa kummasti jäämään kasvojenhoitoa vähemmälle? Fysikaalista aurinkovoidetta käyttämällä kroppaa on pakko vähän hemmotella suihkussa: voide muodostaa ihon pinnalle kalvon, joten se puhdistuu tehokkaimmin puhdistusöljyllä tai -voiteella, joka kosteuttaa ihoa ja saa sen tuntumaan samettisen puhtaalta. Puhtain lopputulos syntyy vartaloharjan tai ihoa hellästi kuorivan puhdistushanskan kanssa.

Katso Ruohonjuuren fysikaaliset aurinkosuojat >

Auringon jälkeinen ihonpuhdistus >

Ruohonjuuri -lehti 1/2023, Sisäpiiritietoa
Asiantuntija: Kosmetologi-kouluttaja Miia Rantonen, Ruohonjuuri
Teksti: Linnea Manner
Kuva: Anna Huovinen