niDRA:sta apua myös “teini-angstiin” ja nuorten unipulmiin

Murrosiässä tunteet tuppaavat kuohumaan ja mielialat ailahtelemaan - tämä tiedetään taatusti jokaisessa “teinitaloudessa”. Myös liialliset suorituspaineet ja unipulmat kuormittavat monen nuoren elämää. Näihin kaikkiin haasteisiin voi saada helpotusta niDRA-ravintolisästä, jonka teho perustuu sahramin ja ashwagandhan yhteisvaikutuksiin.
niDRA:sta apua myös “teini-angstiin” ja nuorten unipulmiin

niDRAn sisältämää Affron-sahramiuutetta on tutkittu nuorten tunne-elämän tasapainoon ja “teini-angstiin” vaikuttamisen liittyen. Journal of Affective Disorders -tiedejulkaisussa raportoidut espanjalaistutkimuksen tulokset ovat sangen suotuisia:  Affron-sahramiuute paransi nuorten tunne-elämän tasapainoa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Patentoidulla uuttomenetelmällä valmistettu Affron-sahrami uute auttaa ylläpitämään positiivista mielialaa, lisää rentouden tunnetta ja helpottaa siten ahdistuneisuuden tunnetta sekä suorituspaineita. Rentouttava ja emotionaalista tasapainoa tukeva sahramiuute tukee myös levollisia yöunia - etenkin, kun se niDRA-ravintolisässä yhdistyy stressiä lievittävän ja nukahtamista helpottavan KSM66-ashwagandhan kanssa.

Affron-sahramiuute valmistetaan krookuksen kukista (Crocus sativus L), jotka Pharmactive viljelee itse Espanjan ylänköjen ääriolosuhteissa Castilla-La-Manchan alueella. Kaikki viljely tapahtuu yrityksen omilla viljelmillä täysin luonnonmukaisesti ilman lannoitteita tai kemiallisia torjunta-aineita. Myös kaikki krookuksensiemenet ovat itse tuotettuja, luomulaatuisia ja geneettisesti identtisiä. Niiden laatua valvotaan systemaattisesti DNA-analyysillä.

niDRA avuksi nuorten uniongelmiin melatoniinin sijaan

Sahramin ja ashwagandhan yhteisvaikutuksista tehonsa ammentava niDRA on erinomainen tuki myös nuorten aikuisten unipulmien helpottamiseen. Melatoniiniin verrattuna niDRAn edut ovat lukuisat: niDRAn käyttö ei häiritse kehon omaa melatoniinintuotantoa vaan päinvastoin toimii sen tukena. Useiden asiantuntijoiden mukaan melatoniinin pitkäaikaista käyttöä tulisi välttää nuorten uniongelmien yhteydessä. Luonnollisemmat vaihtoehdot ja toiminnalliset keinot kannattaa mieluummin ottaa avuksi parempaa palautumista ja levollisempia yöunia tavoiteltaessa.

niDRA sopii käytettäväksi yli 12-vuotiaille ja sitä otetaan yksi kapseli aamuisin ja toinen iltaisin. Näin toimittaessa niDRA pitää olon stressittömänä ja rennompana koko päivän ajan. Näin myös tyyntyminen unten maille on illalla helpompaa.

Toiminnallisia vinkkejä nuorten unipulmien helpottamiseksi

Säännöllinen unirytmi on tärkeää nukkumishaasteiden kanssa painittaessa. Unten maille olisi siis suotavaa mennä suunnilleen samaan aikaan niin arkisin kuin viikonloppuisinkin - ainakaan paljon yli tuntia pidempää vaihtelua ei nukkumis- tai heräämisajoissa kannattaisi olla.

Säännöllisenä toistuvan unirytmin lisäksi ilta illan jälkeen samanlaisina toistuvat rutiinit luovat hedelmällistä maaperää hyville yöunille. Ne valmistavat mieltä ja kehoa tyyntymään levolle laskeutumiseen.

Sinistä valoa eli television, tietokoneen, kännykän ja kaikenlaisten ruutujen hohkaamista kannattaa vältellä tuntia tai jopa kahta ennen nukkumaanmenoaikaa. Tämä voi olla hankalaa monelle nuorelle, koska sosiaalisesta elämästänsäkin niin suuri osa tapahtuu laitteiden avulla.  Mutta yrittänyttä ei laiteta!

Laitteiden himmaamisen lisäksi myös kaikkea muutakin kiihdyttävää ja jännittävää toimintaa olisi hyvä välttää myöhäisillalla; läksytkin kannattaa siis tehdä ennen viimeisiä valveillaolotunteja.

Hämäryys/ pimeys ja viileä makuuhuone auttavat hyvän unen saavuttamisessa. Pimennysverhot tai silmille asetettavat unilaput voivat olla nuorellekin hyvä apu.

Vinkkejä suorituspaineiden vähentämiseen

Ainainen kiire ja suorituspaineet saavat monet nuorista uupumaan. Nykypäivän hektinen elämänrytmi ja koventuneet vaatimukset asettavat nuorten psyyken koetukselle. Esimerkiksi lukio-opiskelusta on tullut aiempaa tiivistahtisempaa ja tavoitteellisempaa, jolloin aikaa “haahuilulle” ja ihmettelylle ei juurikaan ole.

Tietynlainen väljyys ja huolettomuus olisi kuitenkin tärkeää ihan jokaisen ihmisen hyvinvoinnin kannalta - saatika sitten aikuiselämään ensi askeleita ottavan nuoren.

Nuorten taakkaa voi onneksi keventää. Kuuntelemalla, keskustelemalla ja olemalla aidosti läsnä pötkii jo pitkälle. Nuoren on tärkeää tulla vakuuttuneeksi siitä, että hän on arvokas ja tärkeä ihan oman ainutlaatuisena itsensä tähden - ei pelkästään suorituksistaan johtuen tai niistä riippuen. Nuoren on hyvä saada tarpeeksi positiivista ja kannustavaa palautetta pelkästä olemisestaan - ei siis aina tekemisiinsä liittyen.

Nuorelle on hyvä korostaa riittävän levon sekä rentouttavan ja itselle mieluisan tekemisen tärkeyttä. Kaikkia tyhjiä hetkiä ei tarvitse täyttää esimerkiksi somea selaillen; itse asiassa tylsyys tekee hyvää aivoille ja auttaa ihmistä palautumaan rasituksesta.

Tärkeää on ennen kaikkea se, että itse elät niin kuin opetat. Sanoja ja kehotuksia olennaisempaa on hyvän esimerkin näyttäminen: stressittömän elämän ja hyvien yöunten vaaliminen tekee hyvää ihan jokaiselle iästä riippumatta.

niDRA helpottaa jännittynyttä ja hermostunutta oloa - ja auttaa nukahtamaan

Stressi, jännitys ja rauhattomuus ovat uniongelmien yleisimpiä syitä. Näitä ashwagandha- ja sahramiuutteiden yhteisvaikutuksiin perustuva niDRA korjaa tehokkaasti. niDRAn avulla saavutat syvemmän rentoutumisen sekä rauhallisuuden ja siten paremman unen.

niDRA sisältää kahden tutkitun ja palkitun uutteen ainutlaatuisen yhdistelmän: uniongelmia auttavat selättämään Affron®, maailman parhaiten dokumentoitu sahramiuute ja KSM66® maailman parhaiten dokumentoitu ashwagandha-uute. Lukuisat kliiniset tutkimukset osoittavat, että niDRAn sisältämät tehoaineet helpottavat nukahtamista, vähentävät rauhattomuutta sekä hermostuneisuutta. Teho ja turvallisuus on todistettu yli 34:.sa uutespesifissä tutkimuksessa.

niDRA, joka tarkoittaa "unta" saskritin kielellä, sisältää yhdistelmän Affron®:ia ja KSM66®:a. Näitä kahta helposti imeytyvää uutetta sahramista ja ashwagandhasta käytetään perinteisesti yhdessä rauhoittumiseen, rentoutumiseen ja nukahtamiseen. Ikiaikainen viisaus tuo kauan kaivattua helpotusta myös nykyihmisen unipulmiin. niDRA tuo helpottaa nukahtamista, tuo rauhaa levottomalle ja tyyneyttä hermostuneelle.

EFSA-hyväksytyt terveysväitteet:

* Harmonia niDRAn sisältämä sahramiuute (Affron®) edistää rentoutumista, emotionaalista tasapainoa sekä positiivista mielialaa. Valmisteen sisältämä täyden spektrin ashwagandha-juuriuute (KSM66®) helpottaa nukahtamista, edistää palautumista ja tukee kehoa hermostuneisuuden, jännittyneisyyden ja levottomuuden yhteydessä.