Myssyfarmilla hernekin rokkaa!

Myssyfarmi eli Rauhansuun tila on Pöytyän Vistolan kylällä sijaitseva luomutila, joka on kuulunut Rauhansuun suvulle 1700-luvun lopulta asti. Myssyfarmilla on erikoistuttu vilja-, öljy- ja palkokasvien luonnonmukaiseen viljelyyn ja itse viljeltyjen tuotteiden jatkojalostamiseen puhtaiksi ja jäljitettäviksi elintarvikkeiksi.
Myssyfarmin repertuaariin kuuluvat myssyjen kudonta ja herneet.
Rauhansuun tilalla viljelyssä on noin 165 hehtaaria omia ja vuokrapeltoja, ja kasvavissa määrin pelloilla tuotettu luomuruoka pyritään jalostamaan itse aina kuluttajille asti. Vaikka farmi tunnetaan myös mummojen kutomista myssyistä, ovat luomuruokatuotteet myös tärkeä osa Myssyfarmin toimintaa ja luomuviljely isännän intohimo.
Myssyfarmi perustettiin vuonna 2009 isäntäväen muuttaessa tiluksilleen. Nimi Myssyfarmi juontaa juurensa Janne-isännän kutomisharrastuksesta.

Myssyfarmin ensimmäinen tuote oli kokonainen Hulda-herne, joka saatiin pusseihin jo vuonna 2010. Nykyään tilan suosituin tuote on kylmäpuristettu luomurypsiöljy, jonka suosion syynä on sen mahtava maku! Rypsiöljy on myös myssyfarmilaisten oma suosikki.

Moni on rypsiöljyämme maistaessaan todennut sen olevan parasta testaamaansa rypsiöljyä. Pehmeä maku on yhdistelmä ihanteellisen lajikkeen valintaa ja hellävaraista puristamista. Tuote voitti myös vuoden luomutuote 2015 -maininnan, joka toki toi tuotteelle oman validaationsa, Hanna Myssyfarmilta kertoo.

Laskiainen on tulossa tuota pikaa - ja siihenhän kuuluu olennaisesti hernekeitto! Tässä Ruohonjuuren asiakkaiden iloksi Myssyfarmin herkullisen hernekeiton resepti.

Hulda-hernerokka (kasvishernekeitto)


5 dl Luomu Hulda-hernettä

2,5 l vettä

2 luomuporkkanaa

1 iso luomusipuli

öljyä

Kristallisuolaa ja luomusinappia

Liuota luomuhernettä litrassa vettä yön yli. Pane herneet liotusvedessään kiehumaan, lisää vettä vielä 1,5 litraa ja keitä reilu tunti. Lisää joukkoon pieneksi pilkotut porkkanat, keitä vielä puolisen tuntia. Kuullota pieneksi pilkottu sipuli luomurypsiöljyssä ja lisää valmiiseen soppaan. Lisää suola, tarkista sakeus ja maku. Tarjoa luomusinapin ja leivän kera.