Myllymuksut: zero waste -tuotteita ilmastofiksusti

Myllymuksut-niminen yritys valmistaa Juupajoella Ruohonjuureen zero waste -hengessä kankaisia terveyssiteitä ja kestovanulappuja.
MYLLYMUKSUT zero waste Ruohonjuuri

- Meillä on vahva zerowaste-ajatus siitä, että hyödynnämme tai lahjoitamme kaiken vähänkään hyödyllisen leikkuujätteen aina kangassuikaleita myöten ja teemme niistä pieniä tuotteita tai lahjoitamme ne eteenpäin esimerkiksi kouluille. Lankarullahylsyt, kangasrullien hylsyt ja sen sellaiset kierrätämme askartelumateriaaliksi tai takaisin valmistajalle uusiokäyttöön. Valtaosa kankaistamme valmistetaan Suomessa. Kaikki tuotteet ommellaan meillä Juupajoella, Johanna Myllymuksuilta kertoo.

Juupajokelaisten tuotteiden pakkaustenkaan kassa kuluttajien ei tarvi tuskailla, koska pakkauksia ei yksinkertaisesti edes ole. 

- Emme paketoi muoviin muuhunkaan materiaaliin tuotteitamme, jollei asiakas niin vaadi. Esimerkiksi S-Ryhmän hyllytuotteet pitää paketoida, Myllymuksuilta kerrotaan.

Luonnollisesti Myllymuksuilla on käytössä ekosähkö. Pakkaamiseen käytetään pääosin kierrätettyjä materiaaleja. - Meillä pakettien ja tilausten nouto on rajoitettu kolmeen kertaan viikossa, jotta kuljettaja saa aina täyden lastin. Meillä lähetetään sähköisesti tilausvahvistukset ja asiakkaiden tilauksiin ei tulosteta mitään paperia mukaan. Toimistomme on pyritty saamaan täysin paperittomaksi. Myös toimisto käyttää tarvittaessa tulostetut paperit uudelleen toiselta puolelta, Myllymuksuilta kerrotaan.

Myllymuksuilla on aina arvotettu kotimaisuutta ja käytetty luonnollisia materiaaleja.
Myllymuksun tuotteita saa Ruohonjuuresta


- Emme uusi mallistojamme edes vuosittain - eli mitään pikamuotia ei meiltä löydy. Jos joku mallisto poistuu, lahjoitamme loput Hope ry:lle. Mitään tuotteita, edes kakkoslaatuisia, emme heitä roskikseen. 


Myllymuksu Ruohonjuuri
Myllymuksulla luonnon ja raaka-aineiden arvostus ja kestävä kehitys on ollut aina toiminnan perustana. 

- Kaikki tuotteemme kestävät tarkastelun ja olemme tyytyväisiä voidessamme tuottaa kotimaista laatua kuitenkin järkevällä hinnalla. Mahdolliset tuotepalautukset ja -korjauksen hoidamme niin, että ne ensisijaisesti korjataan ja lähetetään takaisin asiakkaalle sen sijaan että lähetämme uuden tilalle, Johanna Myllymuksuilta linjaa.

Osta Myllymuksujen kotimaiset MAIJAT -tuotteet verkkokaupastamme >>