Musta saippua hurmaa monipuolisuudellaan: mustalla saippualla on monta käyttöä!

Suuren suosion saavuttanut musta saippua tunnetaan erityisesti pätevistä antiseptisistä ominaisuuksistaan ja hellävaraisuudestaan. Mutta tiesitkö, että sillä voi pestä vaikka mitä!?
musta saippua käyttövinkkejä

Mustaa saippuaa on kahdenlaista

Inkuton musta saippua on monipuolinen putsarikaveri, joka sopii simppeliksi putsariksi  kaikille iho- ja hiustyypeille sekä ihon että hiusten pesuun. Inkuton musta saippua puhdistaa lempeästi ja tekee ihosta sileän ja pehmeän.

Marius Fabre -sarjan mustalla saippualla voit pestä myös ihan kaikkea kodissasi aina vaatteista, autoista ja pyykistä aina lemmikkieläinten turkkeihin saakka - silloin kun puunausainetta siihen hommaan kaivataan!

Inkuton musta saippua on kehuja kerännyt klassikko

Inkuto-sarjan musta saippua on klassikkotuote, joka on jo vuosien ajan pessyt Ruohonjuuren asiakkaita puhtaaksi.  Inkuton musta saippua valmistetaan ghanalaisten naisten toimesta, pienissä erissä käsin, ikiaikaisia perinteisiä menetelmiä hyödyntäen sekä reilun kaupan periaatteita noudattaen. Saippuan raaka-aineet ovat kylmäpuristettu kookosöljy ja kaakaopavun kuoren ja/tai plantaanin kuoren tuhkasta saatavat uutteet.

Inkuton musta saippua tekee naamasta näpyttömän ja kauniin kuin kesäinen järvimaisema, totesi taannoin eräskin asiakkaamme tyytyväisyyttään hyristen. Inkuton mustas aippua on ghanalaisten naisten perinteinen ihonhoitosaippua, joka valmistetaan tuhkasta ja kookosöljystä. Se on tarkoitettu pelkästään ihonhoitoon - ei siis siivoushommiin.

Marius Fabren mustat saippuat tekevät melkein ihmeitä

Nyt pesuhommissa avittavat myös perinteikkään, ranskalaisen Marius Fabre -sarjan mustat saippuat, joita löytyy monessa muodossa ja moneen menoon. Marius Fabren mustasaippua on provencelaisten naisten ikivanhoihin perinteisiin pohjautuva, oliiviöljypohjainen siivous-ja monitoimituote, jolla voi pestä puhtaaksi vaikka mitä. Marius Fabren mustaa saippuaa ei kuitenkaan ole tarkoitettu iholle tai hiuksille - vaan vain varsin monipuolisiin siivoushommiin.

Aidoista marseille-saippuoiostaan kuuluisaksi tulleella Marius Fabrella on pitkät perinteet myös mustan saippua väsäämisessä: mustaa saippuaa on Provencen tehtaassaan valmistettu peräti 115 vuoden ajan. Marius Fabren musta saippuat puunaavat puhtipuhtaiksi mm. hopeat, kuparin, vaatteet, tahrat, lemmikit, tiskit, nahan, ihon, hiukset, kodin pinnat, lattiat, kaakelit, tiskit, auton ja vaikka ulkogrillin!

Marius Fabren mustan saippuan valmistusmenetelmä on tarkoin varjeltu salaisuus, joka on periytynyt jo neljänteen sukupolveen! Ympäristöystävällinen musta saippua on erittäin tehokas puhdistaja, joka korvaa helposti tusinan verran muita kotitaloustuotteita. Musta saippua on tiivistä tavaraa ja pisarallakin pötkit pitkälle!  

pesuhommissa avittavat myös perinteikkään, ranskalaisen Marius Fabre -sarjan mustat saippuat

Musta saippua kodinpesuaineena

Musta saippua on varsin monipuolinen putsari, jolla loihdit puhtaaksi koko kodin lattiasta kattoon saakka!

MUSTAN SAIPPUAN KÄYTTÖ/ Lattiat ja kaakelipinnat

Runsaan oliiviöljypitoisuutensa johdosta Marius Fabre musta saippua puhdistaa, desinfioi, hoitaa ja lisää kiiltoa kaikille lattiapinnoille (kaakeli, terrakotta, keraamiset laatat, laminaatti, marmori ja puuparketti.)

KÄYTTÖOHJE: sekoita 2 ruokalusikallista mustaa saippuaa 5 litraan kuumaa vettä. Puhdista. Ei tarvitse huuhdella.

Vinkki: Kun lattia on puhdistettu mustalla saippualla, vauvat voivat turvallisesti ryömiä joutumatta kontaktiin kemiallisten puhdistustuotteiden kanssa.

MUSTAN SAIPPUAN KÄYTTÖ/ työtasot, pinnat, hellat jne.

Musta saippua tepsii terhakkaasti rasvaan puhdistaen ja poistaen rasvajäämät helloilta, erityyppisiltä keittolevyiltä, liesituulettimista, uuneista, työtasoilta ja tiskialtaista.

KÄYTTÖOHJE: laita vähän mustasaippuaa sieneen. Pese ja huuhtele kuumalla vedellä. laita vähän mustasaippuaa sieneen. Pese ja huuhtele kuumalla vedellä.

Vinkki: Levitä mustaa saippuaa uuniin sen ollessa vielä lämmin. Anna vaikuttaa yön yli, sitten puhdista ja huuhtele.

MUSTAN SAIPPUAN KÄYTTÖ ASTIOIDEN PESEMISEEN

Musta sauppua puhdistaa ja poistaa rasvan paistinpannuista ja rasvankeittimistä. Se palauttaa kattiloiden ruostumattoman teräksen kauniin  kiillon.

Luonnollisesti musta saippua sopii myös “tavallisten” tiskien käsinpesuun. Eipä turhaan sanotakaan, että musta saippua on tiskivuorikiipeilijän ylin ystävä! Myös partioilaisten on huhuttu hyödyntävän mustan saippua luontoa likaamatonta pesutehoa keittiövälineidensä puhdistamiseen luonnossa leiriytyessään.

KÄYTTÖOHJE: laita pesusieneen vähän mustaa saippuaa. Pese ja huuhtele kuumalla vedellä.

MUSTAN SAIPPUAN KÄYTTÖ/ Kupari ja hopea

Musta saippuA puhdistaa ja kiillottaa kuparisia ja hopeisia esineitä.

KÄYTTÖOHJE: sekoita 3-4 rkl mustasaippuaa kulholliseen kuumaa vettä. Upota esineet siihen 5-10 minuutiksi. Ei tarvitse huuhtoa. Anna valua ja kuivaa pyyhkeellä.

MUSTAN SAIPPUAN KÄYTTÖ IKKUNANPESUAINEENA

Musta saippua jättää lasipinnat moitteettoman puhtaiksi ja ihailtavan kirkkaiksi.

KÄYTTÖOHJE: sekoita 1 rkl mustaa saippuaa 2 litraan kuumaa vettä. Levitä sienellä, pyyhi kuivaimella kuivaksi ja kiillota mikrokuituliinalla. Älä huuhtele.

MUSTAN SAIPPUA KÄYTTÖ NAHANPESUSSA

Runsaan oliiviöljypitoisuutensa ansiosta musta saippua puhdistaa, pitää kunnossa ja hoitaa monenmoisia  nahkapintoja (sohvat, auton sisäosat, nahkatakit, satulat jne.)

KÄYTTÖOHJE: laita hieman mustaa saippuaa liinaan, hankaa ja huuhtele haalealla vedellä. Kiilto palautuu nahkaan ja se pysyy pehmeänä.

MUSTAN SAIPPUAN KÄYTTÖ PYYKINPESUSSA

Mustaa saippuaa voidaan mitä mainioimmin käyttää sekä pyykinpesuaineena että ennen pesua tahranpoistoaineena. Musta saippua onkin vegaaninen tahranpoistoaine, joka tepsii itsepintaisiinkin läntteihin.

KÄYTTÖOHJE: pyykinpesukoneeseen: kaada noin 3-4 rkl nestemäistä mustaa saippuaa annosteluaukkoon. Ennen pesua: levitä joko tahnamaista tai nestemäistä mustasaippuaa tahroihin. Anna vaikuttaa 15 min, pese sitten koneessa (kuivuneisiin tahroihin, anna mustasaippuan vaikuttaa useita päiviä, kunnes peset pyykkiä seuraavan kerran).

MUSTA SAIPPUA KATONPESUAINEENA:

Terhakan tehokas musta saiuppiua elvyttää tiili- ja liuskekivikatot putsaten ne tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

KÄYTTÖOHJE: sekoita 2 rkl mustaa saippuaa ämpärilliseen kuumaa vettä. Hiero harjalla. Ei tarvitse huuhtoa. Ulkogrillit Puhdistaa ja poistaa rasvan grilleistä. KÄYTTÖOHJE: laita hieman mustasaippuaa harjaan. Harjaa ja huuhdo kuumalla vedellä.

MUSTA SAIPPUA TAKKOJEN LASILUUKKUJEN PUTSARINA

Musta saippua poistaa noen takan ja uunin lasiluukuista luontoa likaamatta.

KÄYTTÖOHJE: laita hieman mustaa saippuaa sanomalehteen. Hankaa ja huuhtele sitten kuumalla vedellä.

MUSTA SAIPPUA AJONEUVOJEN PESUAINEENA:

Moottoripyörät, autot, polkupyörät ja veneet puunataan tietysti putipuhtaiksi mustaa saippuaa hellästi hyödynnellen! Musta saippua nimittäin puhdistaa ja kiillottaa niin autot, moottoripyörät, polkupyörät kuin veneetkin!

KÄYTTÖOHJE: laita hieman mustaa saippuaa sieneen. Pese ja huuhtele. (Voidaan myös käyttää auton muovisten sisäosien puhdistamiseen, kuten kojelauta). Puhdistaa laivan kannet sekä laivarungon, sekä muoviset että puiset. Suositellaan tehokkuutensa sekä saastuttamattomien ominaisuuksiensa vuoksi.

KÄYTTÖOHJE: sekoita 2 rkl mustasaippuaa ämpärilliseen vettä. Pese lakaisuharjalla ja huuhdo.

MUSTA SAIPPUA APUNA PUUTARHASSSA

Marius Fabre-sarjan alkuperäinen musta saippua on luonnollinen apuri pitämään huolta puutarhan kasveista. Ruusupensaat, reunuskasvit, hedelmäpuut ja vihanneksetkin suojaat kirvoilta ja muilta ei-toivotuilta elämänmuodoilta.

KÄYTTÖOHJE: sekoita 5 rkl nestemäistä mustasaippuaa 1 litraan vettä suihkepullossa. Suihkuta tartunnan saanut kasvi seoksella.

MUSTA SAIPPUA PESEE LEMMIKIT

Musta saippua on lempeän hellävarainen pesuaine, joka puhdistaa eläintenkin turkit lisäten karvoihin kiiltoa. Mustan saippuan on huomattu myös torjuvan loisia. Luonnollisesti voit pestä mustalla saippualla myös lemmikin korit, matot sekä muut tilat ja tarvikkeet. Musta saippuat putsaa hellävaraisesti myös hevosen sarjan ja lehmien ja vuohien utareet.

Toimi näin: Kastele lemmikin turkki kokonaan ja levitä turkille kevyesti hieman mustaa saippuaa. Vaahdota ja huuhdo huolellisesti.

MUSTA SAIPPUA PESEE PENSSELITKIN PUHTAIKSI

Musta saippua saa siveltimesi taatusti kestämään kauemmin ja säilyttämään harjakset. Kun peset käytön jälkeen pensselit saippualla, harjakset pysyvät pehmeinä ja helppokäyttöisinä.

KÄYTTÖOHJE: liuota pieni tilkka saippuaa haaleaan veteen ja jätä siveltimet likoamaan.

MUSTA SAIPPUA POISTAA MAALITAHRAT

Musta saippua poistaa maalitahrat kankaasta.

KÄYTTÖOHJE: levitä mustaa saippuaa tahralle, hiero kevyesti ja jätä useammaksi tunniksi. Toista ennen vaatteen pesua.