Millä mielellä murkinoit?

Tiesitkö, että ruuansulatuksen toimintaan vaikuttaa lukuisten muiden seikkojen lisäksi myös se, miten nopeasti ja millä mielellä pistelet sapuskaa poskeesi? Rauhallinen ruokahetki ja huolellinen pureskelu edistävät ruuansulatuksen toimintaa. Samoin kiitollinen ja tyytyväinen mieli tukevat sitä.
Tiesitkö, että ruuansulatuksen toimintaan vaikuttaa myös se, miten nopeasti ja millä mielellä syöt? Rauhallinen ruokahetki edistää ruuansulatuksen toimintaa

Ylipäätään koko kroppa  pelittää paremmin, kun mieli on postiivinen ja olo rento. Ruokaan kannattaa suhtautua kiitollisena ja nautiskella siitä hyvillä mielin - vaikka huonon omantunnon häivääkään.

Aterioiden äärellä on hyvä olla kiireettömästi läsnä. Tietokoneen naputtelun ohessa pupeltamisesta ei ruuansulatus tykkää vaan ruokailuun tulisi keskittyä. Kun sapuskaansa ei hotki, kylläisyyden tunteenkin havaitsee helpommin - huolellinen pureskelija välttyy myös ilmavaivoilta. 

Sekä kiinalaisen että intialaisen lääketieteen mukaan vihaisena ja stressaantuneena syöminen saa aikaan ruoansulatusongelmia. Hyvä juttu ei ole myös kokkaaminen äreissä tunnelmissa: ruuanlaittopuuhat kannattaa tehdä vasta tunteiden tasaannuttua - ja mielellään kiitollisin ja iloisin mielin.

Kiinalainen lääketiede suosittelee myös leppoisaa kävelyä ruokailun päätteeksi: se lisää kehossa ruoansulatuksen tarvitsemaa Yang -energiaa.