Miksi tarvitsemme probioottisia pesuaineita?

Tutkimukset osoittavat, että probiootit ovat hyväksi terveydelle. Ne suojelevat suolistoabhuonoilta bakteereilta, stimuloivat immuunijärjestelmää ja nopeuttavat erilaisista sairauksista paranemista. Probiootit ovat monille tuttuja ravintolisinä ja jopa kosmetiikassa, mutta mihin muuhun näitä ihmeellisiä pieniä mikrobeja voi hyödyntää?
Miksi tarvitsemme probioottisia pesuaineita?

Hyviä bakteereita käytetään nyt siivouksessa sekä pyykinpesussa, sillä myös kotisinhyötyy probiooteista. Iso-Britanniassa Geneius –laboratoriossa on osoitettu, että probiootteja sisältävät puhdistusaineet ovat jopa neljä kertaa tehokkaampia, kuin tavalliset puhdistusaineet. Ero on erityisen merkittävä siivousta seuraavana päivänä; tavallisilla pesuaineilla siivottaessa 24 tunninkuluttua aineilla ei ole enää mitään vaikutusta patogeenisiä bakteereita vastaan, kun taas probiooteilla rikastettu pesuaine suojaa pestyä aluetta vielä pitkään puhdistuksen jälkeenkin.

Viisi syytä, miksi sinunkin kannattaa suosia probioottisia puhdistusaineita

1. Tavanomaiset puhdistusaineet sisältävät terveydelle haitallisia kemikaaleja, jotka toimivat kuten antibiootit kehossa; ne tuhoavat kodistasi huonojen bakteerien lisäksi myös terveydelle hyödylliset bakteerit. Seurauksena on bakteerien epätasapaino, kun pahat bakteerit pääsevät villiintymään ja valloittavat kotisi pinnat. Probiotic Craftin kemikaalittomien puhdistusaineiden hyvät bakteerit lisääntyvät iloisesti vieden elintilaa haitallisilta bakteereilta. Lopulta hyvät bakteerit syrjäyttävät huonot.

2. Haitalliset bakteerit muodostavat myös ikäviä hajuja. Oletko huomannut, kuinka ikävältä tiskirätti haiskahtaa jo muutaman päivän käytön jälkeen? Kestorättejä saa olla pesemässä jatkuvasti. Probiotic Craftin pesuaineet hillitsevät hajua muodostavien bakteerien kasvua neutraloiden epämiellyttäviä tuoksuja. Parhaan tuloksen saamiseksi pese rätit Probiotic Craft Pyykinpesuaineella, käytä keittiössä Probiotic Carft Astianpesuainetta ja pyyhi tasot Probiotic Craft Yleispuhdistusaineella. Suihki vielä Probiotic Craft Hajunpoistajaa rättiin ennen käyttöä, näin maksimoit hyvien bakteerien määrän, estät hajun muodostumisen ja pidennät pesuvälejä.

3. Hyvät bakteerit jatkavat työskentelyä pestyillä pinnoilla vielä pitkään siivouksen jälkeenkin. Tutkimusten mukaan ne näyttävät pääsevän myös pintaa syvemmälle; ne tunkeutuvat pieniin rakoihin ja epätasaisiin sekä huokoisiin pintoihin irrottaen pinttyneenkin lian, ja ennaltaehkäisten hankalasti tavoitettavien pintojen likaantumisen uudelleen. Hyvien probioottikantojen
tuottamat entsyymit auttavat hajottamaan mikroskooppisen pientä likaa.

4. Käsidesi ja antibakteeriset käsisaippuat tappavat kyllä iholta haitalliset virukset, mutta samalla lähtevät ne hyvätkin bakteerit. Bakteerien tuhoamisen on arveltu edesauttavan huolestuttavien superbakteerien syntyä. Kun käytät probioottisia pesuaineita, saat siivouspäivänä puhtaan kodin lisäksi terveydellesi hyödyllisiä probiootteja elinympäristöösi. Probiootit eivät ole vain ympäristöystävällisiä, vaan ne myös rikastuttavat ympäristöä!

5. Probioottinen siivous on hyväksi niin terveydelle kuin luonnollekin. Probiootit
eivät kuormita luontoa, kuten tavalliset kemikaalit. Probiotic Craft on ekologinen
ja biohajoava pesuainesarja, joka kunnioittaa luontoa ja panostaa luonnollisiin
sekä terveyttä edistäviin tuotteisiin.

Tiesitkö?

Probiotic Craftin tuotteissa käytetty probioottikanta on bacillus coagulans, sama kanta, jota löytyy myös suolistostamme. B. coagulans on erityisen sitkeä probioottikanta, joka kestää hyvin ääriolosuhteita, kuten pesuaineen emäksisyyttä. B. Coagulans lievittää tehokkaasti erilaisia vatsavaivoja, esimerkiksi ärtyneen suolen oireyhtymää, vatsakipuja, ripulia ja ummetusta.

Sen on todettu parantavan immuunijärjestelmän toimintaa, edistävän ruoansulatusta sekä säätelevän bakteeritasapainoa estäen haitallisten bakteereiden leviämistä. Kun erilaiset vatsavaivat, iho-ongelmat tai heikentynyt vastustuskyky vaivaa, haemme nopeasti apua probiooteista. Miksi emme huolehtisi myös kotimme bakteeritasapainosta samalla intohimolla?

Kirjoittaja: Laura Eskola