Mikä ihmeen nattokinaasi?

Japanilaisten pitkän iän salaisuudeksikin huhuttu nattokinaasi on yksi maailman terveellisimmistä ruuista.
Mikä ihmeen nattokinaasi?

Fermentoiduista soijapavuista peräisin olevalla nattokinaasientsyymilla on kosolti terveysvaikutuksia. Tämä eriskummallinen entsyymi on eristetty japanilaisesta natto-nimisestä perinneruoasta, jota Japanissa popsitaan noin miljardi kiloa vuodessa. Natto tuoksuu ja maistuu vahvalle, jonka vuoksi siihen totutteleminen vaatii yleensä useampia maistamiskertoja - onneksi nattokinaasia on nyt saatavilla näppärästi kapselimuotoon pakattuna.
Aamiaisena etenkin Japanin itäosissa perinteisesti syöty natto valmistetaan fermentoimalla keitettyjä soijapapuja Bacillus subtilis natto -bakteerin avulla. Papuja fermentoidaan noin vuorokauden ajan, jolloin niihin muodostuu tahmea, nattokinaasia ja K2-vitamiinia sisältävä “lima”.

Nattokinaasi on niittänyt mainetta “japanilaisten pitkän iän salaisuutena” ja terveysvaikutustensa vuoksi sitä suositellaan yleisesti kaikille yli viisikymppisille. Suomessakin nattokinaasi on ampaissut suureen suosioon etenkin sydämensä ja verenkiertoelimistönsä toimintaa arvostavien keskuudessa. Erityisen suositeltava nattokinaasi on tupakoiville tai huonosta ääreisverenkierrosta kärsiville.


Natto-ruoka sisältää luonnostaan nattokinaasientsyymiä, josta on nauttimisen helpottamiseksi valmistettu myös ravintolisiä. Japanilaisen naton sisältämää NSK-SD -entsyymiä on tutkittu runsaasti ja sen terveysvaikutukset onkin todennettu modernein kliinisin kokein.
Nattokinaasin terveyshyödyt voit napata nyt näppärästi Biomedin tehokkaasta ja pitkävaikutteisesta Nattokinaasi-ravintolisästä, joissa yhteen kapseliin on saatu sullottua japanilaisten perinteisesti nauttiman annoksen verran tuota erinomaista entsyymiä.

Nattokinaasi Ruohonjuuren verkkokaupassa >